Fridarpsvägen 105 / Torsebro / Kristianstad

Välkommen till en rofylld oas där tiden har stått stilla!

Slutpris
1 750 000 kr
Boarea
80 kvm
Driftkostnad
25 735 kr/år
Tomtarea
2 343 kvm
Rum
3 rum (1-2 sovrum)
Såld
2019-06-28
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på fridarpsvägen såldes av oss 2019-06-28. Se alla våra försäljningar i Kristianstad samt även på fridarpsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Torsebro är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Söker ni en rofylld oas där man kan andas, samla kraft och njuta, då har ni kommit rätt! Här råder lugnet endast en kort biltur från stadens brus. En slingrande grusväg leder fram till fastigheten där tiden har stått stilla. Det lilla torpet med halmtak, den kuperade tomten, lugnet och tystnaden är oslagbart. En riktig idyll i underbar miljö som inbjuder till härliga skogspromenader, fiske i Helgeå och, inte att förglömma, det bevarade Natura2000-området vid f.d Torsebro Krutbruk. Dessutom kan man svalka sig i Torsebro Friluftsbad under varma sommardagar. Varmt välkommen på visning av detta unika boende för fritids- eller permanentbruk!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Torsebro

Torsebro är en liten ort belägen invid Helgeå cirka tio kilometer norr Kristianstad. Vid det gamla krutbruket Torsebro finns ett stort antal gamla träd. Dessa har bevarats som ett skydd för explosionsrisken och utgör idag en unik miljö för framför allt insektfaunan. Området har också stora kulturhistoriska värden och nås lätt med cykel från Kristianstad.

Kulturhistoria

Här grundades på 1680-talet ett krutbruk, Torsebro krutbruk. Det kom till på kungligt initiativ och syftet var att förse den svenska krigsmakten och de två fästningsstäderna Kristianstad och Karlskrona med krut. Bruksmiljöns bebyggelse är välbevarad och består av industribyggander, bruksherrgård, arbetarbostäder och ekonomibyggnader. Den äldsta bevarade byggnaden är det mäktiga krutmagasinet i sten med årtalet 1692 i järn ovan ingången. Bruksområdet, som är vidsträckt med både park och ädellövskog, är till stor del omgivet av en skyddsmur i sten. I nära anslutning till ån och den intilliggande kanalen finns den så kallade Krutgatan där kraftiga skyddsvallar minner om de många verkstäder som en gång låg här och som utgjorde kärnan i kruttillverkningen. Stora delar av byggnadsminnets skyddsområde ingår i Torsebroparken, som är utpekat som ett Natura 2000-område.

Torsebro Friluftsbad

Här finns en 25-meters tempererad bassäng, barnbassäng, 1 meters svikt och ett 3 meters hopptorn. Torsebrobadet bedrivs i föreningsregi. Anläggningen är bemannad under öppettiderna.

Kommunikation

Endast ca 10 km från Kristianstad har man goda pendlingsmöjligheter antingen med buss 545, med egen bil eller via den asfalterade cykelleden.

Familjeliv

I närområdet finns flera förskolor och skolar att välja bland.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.