STORA NORREGATAN 158 & STORA NORREGATAN 160

STORA NORREGATAN 158 & STORA NORREGATAN 160

Slutpris

2 400 000 kr


Kvarntorget / Plorren— Landskrona

STORA NORREGATAN 158 & STORA NORREGATAN 160


Slutpris
2 400 000 kr

Kvarntorget / Plorren— Landskrona

Gathus till salu!

Välkommen till detta trevliga gathus, en f d vagnmansgård med stor tomt och med stora möjligheter. Gathuset är beläget i det fina, karaktäristiska och unika området Kvarntorget, ett välbevarat område med genuin skånsk bebyggelse tillhörande
Landskronas äldsta stadsdel med anor ända tillbaka till 1700-talet. Här förenas tidstypiska gathus, som i generationer vårdats och restaurerats med öm hand, med nylagd gatsten och spirande stockrosor till just den unika miljö som präglar området runt Kvarntorget.

Fastigheten, som är byggd i vinkel, har ett centralt men lugnt läge och närhet till det mesta. Närhet till Borstahusens småbåtshamn, camping, golfbanor, restauranger mm. Till tågstation med förbindelse till Helsingborg och till Lund - Malmö - Köpenhamn. Till förskolor, skolor och till strövområden längs Landskronas fantastiska kuststräcka samt till shopping i Landskronas centrala delar.

Gathuset är i behov av renovering både in- och utvändigt men har fantastiska möjligheter till ett fungerande hem med fin planlösning. Vinden går att inreda för att få ytterligare boyta. OBSERVERA att fastigheten säljes med friskrivningsklausul.

Vagnmansgården är troligtvis byggd under mitten av 1700-talet. Vagnmännen kan betraktas som föregångare till dagens budfirmor, och hade alltså hand om transporterna i staden. Anledningen till att vagnmännen kom att koncentreras till detta område var troligen dels den nära tillgången på betesmark och dels närheten till stadsporten.
Större delen av Kvarntorgsområdet blev bebyggt under årtiondena närmast efter 1800-talets mitt. Några av vagnmansgårdarna i östra delen av Sankt Erik och västra delen av Sankt Olov har dock anor från 1700-talet, då bebyggelsen utefter infartsgatorna började växa fram.


Boarea/biarea
78/27 kvm
Driftkostnad
31 500 kr/år
Tomtarea
951 kvm
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Såld
2021-12-01

Mäklarhuset Landskrona

Denna villa på STORA NORREGATAN såldes av oss 2021-12-01. Se alla våra försäljningar i Landskrona samt även på STORA NORREGATAN.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.