Argogatan 1, Citadellsvägen / Malmö City-Slottsstaden / Malmö

NYPRODUCERAD 4:a

Utgångspris
3 900 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
96 kvm
Avgift
4 737 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
1 av 7 (Hiss finns)
Visningar
 • Tor 24 jan

  Anmälan krävs / Var god ring för att boka visning. 0739 879160

Boka Budgivning

NYPRODUCERAD, Citadellskajen på Universitetsholmen är ännu ett attraktivt tillskott i Malmös utveckling. I en cirkel på promenadavstånd till det bästa Malmö kan erbjuda ligger här från, norr räknat, Västra Hamnen, Stationen , Malmö Live, Malmö centrum, Slottsparken, Slottsstaden och badplatsen Ribbersborg med "Kallis". Slottet Malmöhus erbjuder en härlig utsikt från lägenhetens uteplats i ett område som på ett mycket lyckat sätt kombinerat det nyaste nya med historien. Lägenheten på 96 kvm och fyra rum är unik i föreningen. Den ligger i etage och har två uteplatser. Den ena mot planerade Citadellskajen i söder som planeras bli ett promenadstråk då trafiken ska ledas om till Neptuniagatan. Här finner ni ett perfekt urbant boende med historiska inslag till ett för området tilltalande pris. OMGÅENDE TILLTRÄDE.

Bilder
Sponsrade länkar
 • Upplev bostaden genom virtuell verklighet på mobilen

  För att se VR - fyll i ditt mobilnummer nedan, så får du ett sms med en länk. Surfa sedan in på sidan och sätt mobilen i ett VR-set.

Häftig etagé med två uteplatser på Citadellskajen vid Malmö Live
Kök i etage med vardagsrum
Stort badrum med TM och TT
Argosgatan 1
Framtida områdesplan på blivande Citadellskajen
Utsikt mot Malmöhus
Fullutrustat
Vardagsrum med utgång till uteplats 1
Matrum i anslutning till köket med utgång till uteplats 2
Det stora sovrummet
Mindre sovrum intill vardagsrum,
kanske öppna upp
Blivande Citadellskajen. Malmös bästa läge
Visa alla 21 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Planritning
Planritning 3 D
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Lägenheten är unik i föreningen med sina två uteplatser och etagelösningen där kök och vardagsrum med sin takhöjd bildar en representativ sällskapsyta på 46,5 kvm. Från vardagsrummet, med 3 meter i takhöjd, är det utsikt mot kanalen och slottet Malmöhus. Med utgång från vardagsrummet når man en av uteplatserna, i söder. Den andra uteplatsen ligger inåt gården med utgång från matsalen (går att göra om till sovrum). Lägenheten har genomgående 3 stavs ekparkett på golven och väggarna är vitmålade. Lägenheten är väl genomtänkt med gott om förvaring. Här finns två sovrum på 13,0 resp, 9,5 kvm. Köket är stort och ligger centralt i lägenheten med anslutning till matrummet och fungerar lika bra som sällskapsyta. Köksinredningen kommer från Marbodal och bänkskiva är av laminat. Här finns rostfri diskho, underlimmad. Vitvarorna består av kyl och frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och fläkt. Badrummet har golvstående toalettstol, tvättställ med kommod i vitt, spegel med belysning. På golvet ligger grå klinker och väggarna är klädda av vit kakel. Runt duschen finns duschskärm i glas och längs ena väggen står tvättmaskin och torktumlare. Ett snyggt och tidlöst bad.
  Allt är nytt och och färdigt för inflyttning. Hör av er för mer info!
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  96 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  4 (3 sovrum)
 • Våning
  1 av 7
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2018
 • Kommentar, byggnad
  Byggnaden uppförs av Skanska huvudsakligen i gult tegel med inslag av ek och antracitgrå plåt. Innergårdsfasaden är målad i ljus betong.
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme och mekanisk frånluft (FX). Uppvärmning av tappvarmvatten mäts individuellt per lägenhet och bostadsrättsinnehavaren debiteras för faktisk förbrukning.
 • Allmän information
  Brf Östra Citadellskajen består av 47 lägenheter och en lokal placerat i ett hus. Fastigheten färdigställes 2018 och har miljöklassning enligt Svanen. Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2016-10-11 och äger fastigheten Sejen 4.
 • Övriga utrymmen
  Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen tillhandahåller cykel, barnvagns och rullstolsrum. På gården finns miljörum.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Alla rum har multimedia uttag för Ip-telefoni, digital-tv och bredband.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen är delägare i den samfällighetsföreningen som äger garaget och innergården. Det finns 85 platser i garaget varav 25 är avsatta till föreningens medlemmar. Inga fasta platser.
  P hus finns i närheten.
Övrigt
 • Ovanstående information är inhämtat från informations broschyr "Slottsutsikt från Citadellskajen" och den Ekonomiska planen.
  För att se planeringen för Citadellsvägen gå in på länk nedan.
  https://malmo.se/Stadsplanering--trafik/Vagarbeten-ombyggnationer--avstangningar/Nyheter-vagarbeten-och-avstangningar/2018-04-27-Neptunigatan-och-Citadellsvagen.html
Ekonomi
 • Avgift
  4 737 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Månadsavgiften är 4737 kr, obligatorisk TV/telefoni o bredband beräknas 223 kr/mån. Beräknad årsavg. hushållsel ca 300 kr/ mån, Beräknad årsavgift varmvatten ca 200 kr/mån.
 • Kommentar, månadsavgift
  Förvärvaren är medveten om att årsavgiften kan komma att ändras efter beslut av styrelsen eller föreningsstämma i enlighet med vad som framgår av föreningens stadgar.
 • Kommentar, driftkostnad
  Hushållsel och varmvatten avräknas årsvis efter förbrukning.
 • Försäkring
  Försäkring är individuell utifrån önskemål och förutsättningar. Kontrollera gärna med ditt försäkringsbolag vad det skulle kosta dig att försäkra lägenheten.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  2,45
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Östra Citadellskajen
Området
 • Citadellskajen kommer att bli ett av Malmös bästa läge med alla av Malmös fördelar på kort avstånd. Här och på Malmö Live är en härlig kombination av nyaste nytt och historia i form av Slottet Malmöhus och Slottsparken. Inköp eller äter gör man med fördel i Saluhalen runt knuten. Nyfångad fisk köper du i "Hodderna som du ser från lägenheten. Kulturevenemang hålls frekvent på Mölleplatsen. Stationen och vidare Köpenhamns utbud promenerar du till. Solnedgången följer du från Sundspromenaden i Västra Hamnen. Joggingturen tas på "Ribban" eller i Slottsparken och havsnärheten ger många tillfälle till bad, med "Kallis" bastu och bad vintertid. Utbudet av restauranger och serveringar är stort hela vägen från lägenhet och in till Lilla Torg. På bättre och trevligare läge än detta kan man knappt bo i Malmö.

  Framtiden
  Etapp 1 Neptunigatan
  Under första etappen kommer Neptunigatan att byggas om till en ny huvudgata mellan Gibraltargatan och Skeppsbyggaregatan. Här skapas plats för kollektivtrafik, biltrafik samt gång- och cykeltrafik. Det kommer även att byggas fem nya broar över Varvskanalen. Neptunigatan kommer att bli en rikt planterad, grön gata. Här kommer bussar att köra i eget kollektivkörfält och det finns också plats reserverat för en eventuellt framtida spårväg. För att rena dagvattnet från vägens föroreningar satsar man på så kallad biofilteranläggning som renar vattnet från vägen innan det går vidare ut med övrigt dagvatten. Mellan Neptunigatan och Citadellsvägen kommer gymnasieskolan Procivitas och högskolans lokaler finnas kvar. Längs Neptunigatan kommer det framförallt byggas kontor med butikslokaler i markplan för att ge gatan mer liv och rörelse.
  Etapp 2 Citadellsvägen
  Under etapp 2 ska Citadellsvägen, som idag är en gata med mycket biltrafik, omvandlas till ett lugnt, grönt gång- och cykelstråk. Det som nu är en mycket smal gångstig bakom buskar längs kanalen kommer öppnas upp och bli ett attraktivt gångstråk i direkt anslutning till kanalen i söderläge. Längs den lugna Citadellsvägen kommer framförallt bostäder och förskola byggas. Citadellsvägens söderläge kommer att användas maximalt för att få till en bred variation av träd, buskar och perenner som gör platsen attraktiv året runt. Många av arterna som kommer att planteras är exotiska plantor och några är även nya arter för Malmö. Längs Citadellsvägen kommer också bli mötesplatser för aktiviteter, lek och avkoppling.
  Den andra etappen innefattar även ombyggnad av Östra Älvsgatan och färdigställandet av två nya lokalgator.
 • Kommunikationer
  Malmö station ligger på promenadavstånd och kommunal buss går utanför. Bilpool finns i närheten och ställ för hyrcyklar planeras. Med lägenhetens centrala läge finns inget omedelbart behov av bil.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier
  }