Bastuvägen 3, älta / Bastuområdet / Älta / Nacka

Utgångspris
3 195 000 kr
Boarea
82,8 kvm
Avgift
4 992 kr/mån
Rum
4 rum (4 sovrum)
Våning
2 av 2 (Hiss finns ej)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Med ett bra läge i området ligger denna trivsamma lägenhet om 82,8 m² och erbjuder fyra rum och kök. Ljust och stilrent kök med matplats. Generöst vardagsrum med utgång till en insynsskyddad balkong med sol från morgon fram till sen eftermiddag. Helkaklade bad- och duschrum varav det ena med tvättavdelning. Vid entrén en mindre möblerbar uteplats med morgonsol. Generöst förråd med gott om plats för förvaring precis nedanför bostaden samt även ett källarförråd tillhör lägenheten. Bara ett stenkast från bostaden når man skog och natur med flertalet badsjöar och trevliga promenadstråk. Precis nedanför bostadsområdet, busskommunikation till Gullmarsplan. På ca fem minuters promenad når man även bussar till Slussen, Tyresö samt övriga Nacka. Gångavstånd till förskolor och skolor. Älta är perfekt för den urbana familjen som vill ha småstadskänslan nära härlig natur men ändå på behörigt avstånd från storstadens puls.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 25 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Entréhall:
  Välkomnande, ljus och inbjudande entréhall med öppen planlösning mot det smakfullt inredda köket. Direkt till höger, klädkammare följt av ingång till duschrum med tvättavdelning. Till vänster, når man kök och rakt fram från hallen ligger vardagsrummet. Ljusgrå väggar och vid entrén ett svart klinkergolv.

  Klädkammare:
  Från hallen når man en klädkammare. Här finns det gott om plats för klädförvaring.

  Duschrum/Tvättavdelning:
  Helkaklat duschrum som renoverats under 2016 med vitt kakel och antracitgrå klinkergolv med elburen golvvärme. Svart kakel på väggen vid dusch och även på motsatt vägg. Här med infälld nisch för duschartiklar. Dusch bakom välvda duschväggar. Duschrummet erbjuder även handfat på kommod, spegelskåp och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare under mörk bänkskiva. Väggskåp. Högt sittande fönster skänker duschrummet trivsamt ljus utan insyn. Infällda spotlights i tak.

  Kök:
  Kök med vita köksluckor och handtag i rostfritt. Maskinellt erbjuder köket häll, kyl, frys, diskmaskin, fläktkåpa samt ugn och mikro i arbetshöjd. Italiensk marmor ovan mörk bänkskiva med diskho. Matplats för 4 personer vid fönster mot bostadens framsida. Svart klinker på golvet vid köksbänken.

  Vardagsrum:
  Ljust och rymligt vardagsrum med fönster och halvglasad dörr ut till balkongen. Här finns plats för soffgrupp och fåtölj. Möjlighet finns att ta bort väggen mellan vardagsrummet och det intilliggande sovrummet och på så sätt få ett riktigt generöst vardagsrum.

  Sovrum:
  Från vardagsrummet når man detta lite mindre sovrum med fönster mot baksidan.

  Innerhall:
  Innerhallen ger access till två sovrum och ett badrum.

  Badrum:
  Helkaklat badrum som renoverats under 2013 med vita stora kakelplattor på vägg och grå klinker med el-buren golvvärme. Inkaklat badkar. Handfat på badrumsmöbel, stor spegel, wc och handdukstork.

  Sovrum t.h om badrum:
  Sovrum med plats för dubbelsäng om så önskas. Fönster mot bostadens baksida skänker rummet ljus.

  Sovrum t.v om badrum:
  Även detta sovrum rymmer dubbelsäng. Här vetter fönstret mot framsidan.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea:
  82,8 kvm
 • Rum:
  4 (4 sovrum)
 • Våning:
  2 av 2
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1985
 • Värme och ventilationsanl.
  Vattenburen värme via bergvärme.
Energideklaration
 • Sammanställning
  Energideklaration är beställd
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Ansluten till kabelnät. Leverantör: Bredbandsbolaget. Internet ingår ej i månadsavgiften, tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.
  Grundutbud av kabel-tv ingår i månadsavgiften.
Balkong
 • Rymlig möblerbar balkong med sol från morgonen till sen eftermiddag. Här ges plats för loungdel eller balkongmöbler om så önskas.

  Vid entrén, en mindre möblerbar uteplats med morgonsol.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: 250 kr/månad. Har separat kö.
 • Parkering
  P-plats: 125 kr/månad. Har separat kö.
Övrigt
 • Utförda renoveringar
  2018
  Lagt golv i hall, kök och vardagsrum
  Ny bänkskiva och Italiensk marmor i kök
  Byte av lister i vardagsrum, kök och hall

  2016
  Renovering av duschrum/tvättavdelning

  2013
  Renovering av badrum

  Vitvaror
  2019
  Fläktkåpa
Ekonomi
 • Avgift:
  4 992 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Kommentar, månadsavgift
  I månadsavgiften ingår uppvärmning, vatten och kabel-tv.
 • Hushållsström:
  667 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  667 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  5
 • Kommentar, driftkostnad
  Detta hushåll består av 5 personer som under ett år förbrukar ca 6 000 kWh i hushållsel. Utöver driftkostnaderna betalar säljaren 388 kr/mån för hemförsäkring. Kostnaden för försäkring är inkl. lösöre. Driftkostnaden är hämtad från säljaren och ej ytterligare kontrollerad.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 162,5 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  1,16300%
 • Andel av årsavg.:
  1,16299 %
 • Andelstal insats:
  1,16300 %
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Segelskutan. I föreningen finns 94 lägenheter.
 • Allmänt
  Fastigheterna bebyggdes 1985 och består av 24 flerbostadshus och 2 småhus. Föreningen upplåter 94 lägenheter med bostadsrätt.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen har under åren underhållit fastigheterna enligt underhållsplanen. Se föreningens årsredovisning.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till bo­stads­rät­ten till­hör ett kall­för­råd be­lä­gen pre­cis ut­an­för en­trén till bo­sta­den.

  Det finns två ge­men­sam­hets­lo­ka­ler, en i det nor­ra om­rå­det och en i det söd­ra om­rå­det.
  För­e­ning­en har även ett grovsop­rum och två för­råd med träd­gårds­ut­rust­ning för att med­lem­mar­na skall ha till­gång till ma­te­ri­al som un­der­lät­tar ar­be­tet att hål­la snyggt i om­rå­det.
Området
 • Älta har otroligt mycket att erbjuda som ger en känsla av enkelhet och vardagslyx för både barn och vuxna. Naturreservat med vackra promenadstråk, bra motionsspår och skogar fyllda av svamp, blåbär och lingon, samt ett antal badsjöar runt om och i Älta inbjuder till ett rikt friluftsliv. Stigen runt Ältasjön som ligger mitt i samhället är en populär och vacker promenadslinga. Sjön Flaten som ligger i början av Älta, är en av Stockholms renaste badsjöar. Vid Flatenbadet finns bryggor på flera platser och ett hopptorn. Sommartid finns servering och minigolfbana i anslutning till badet. Fina promenadstigar genom orörd natur leder runt sjön. I Kolarängen i Ältas utkant, finner man Ulvsjön och Sandasjön och hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellasgården, med sitt rena mineralrika vatten är ett uppskattat utflyktsmål. Strålsjön som är en populär badplats framförallt för familjer med mindre barn, även kallad Cocacolasjön av ortsbefolkningen för dess mörkbruna vatten, ligger inbäddad i Erstaviksskogarnas grönska. Sjön innehåller mycket humus, som kommer från myrmarkerna i Nackareservatet. Det är humusämnena som ger vattnet den djupa bruna färgen. Sjön omges av två naturreservat: Strålsjön-Erstavik och Älta mosse-Strålsjön. Vill man bada i havet, tar man sig vidare på cykel ned till havsbadet i Erstavik.
  Älta kulturknut uppe i Älta Centrum, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m.m. Älta fritidsgård uppe i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass. Ner mot Älta IP beläget vid Ältasjön, finns en matvaruaffär, pizzeria och Ältakrysset med kiosk och grill.

  Älta växer! Nya bostadsområden växer fram och smälter fint ihop med redan befintliga delar. Ett program med en vision för framtidens Älta, - Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och fastighetsägaren Wallenstam som står som ägare till stora delar av Älta Centrum. Vid planerade Älta torg kommer man bygga bostäder, utveckla en dynamisk småstadsmiljö med service, handel och restauranger, endast 10 km från Stockholms innerstad. Älta erbjuder ett antal förskolor, skolor F-6 och F-9 samt täta busskommunikationer till bl a Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Handen och Nacka Strand.

  Älta har ett blomstrande föreningsliv, satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med härliga gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta, utegym samt en tennishall belägen intill IP. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil. Ca 10 minuter från Älta med bil till Sickla Köpkvarter och en bit därifrån ligger Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i något av naturreservaten. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum som växer, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-2
  Mer information hittar ni på www.nacka.se
 • Kommunikationer
  Bra bussförbindelser finns från Älta med direktlinje till Gullmarsplan från Södra Hedvigslund med buss 814. Även buss 816 och 801 går till Gullmarsplan. Till Slussen åker ni med buss 401 från Ekstubben. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Ältakrysset
  295 m
  Älta Gård Pizzeria
  360 m
  Älta Träffen
  1,02 km
  Restaurang Peking
  1,02 km
  Pizzeria Bellissimo
  1,16 km
 • Skolor
  Föräldrakooperativet Humlan
  232 m
  Älta skola
  310 m
  Älta Gårds förskola
  383 m
  Förskolan Bäckaliden
  406 m
  Förskolan Solstrålen
  689 m
 • Mataffärer
  Coop Älta Gård
  386 m
  Lidl
  2,15 km
  Coop Tyresö
  3,09 km
  Coop Skarpnäck
  3,14 km
  Coop Bagarmossen
  3,67 km
 • Tågstationer
  Saltsjö-Duvnäs station
  4,29 km
  Östervik station
  4,49 km
  Storängen station
  4,89 km
  Lillängen station
  5,05 km
  Trångsund station
  5,11 km
 • Kommunikationer
  Bastuvägen
  73 m
  Nyvägen
  219 m
  Björnmossvägen
  247 m
  Bäckalidsvägen
  341 m
  Älta gård
  346 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 564 m
 • 4 min
 • 3 min
 • 11 min
 • Hav
 • 3,62 km
 • 12 min
 • 26 min
 • 1 tim 30 min
 • Tågstation - Saltsjö-Duvnäs station
 • 4,29 km
 • 20 min
 • 24 min
 • 1 tim 27 min
 • Hållplats - Bastuvägen
 • 73 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier