Bergtallsvägen 22 / Långbro Park / Älvsjö / Stockholm

Varför inte bo nästan mitt i parken istället?

Utgångspris
4 150 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
87,5 kvm
Avgift
5 103 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 5 (Hiss finns)
Visningar
 • Ons 3 okt 17:15-17:45

  Anmälan krävs / Ring 070-7685161 för att boka in dig

  Bergtallsvägen 22

 • Sön 7 okt 14:30-15:15

  Öppen visning / Välkomna!

  Bergtallsvägen 22

 • Mån 8 okt 17:30-18:00

  Öppen visning / Välkomna!

  Bergtallsvägen 22

Boka Budgivning

Rymlig 3:a med ogenerat läge centralt i Långbro park! Här får du möjlighet att njuta av en rymlig och modern 3:a med fritt läge in mot Långbro parks grönskande omgivningar. Perfekt boende när du söker sköna umgängesytor - här bestående av ett ljust och stort vardagsrum i öppen planlösning med kök och generös matplats. Dessutom finns två rymliga sovrum, ett välutrustat badrum med bl.a egen tvättmaskin och torktumlare samt slutligen bra förvaringsutrymmen. Välkommen till ett fräscht och trivsamt boende i Långbroparken - en av Stockholms vackraste och mest uppskattade parkmiljöer för bostadsändamål.

Bilder
Sponsrade länkar
Stor, inglasad och trivsam balkong med ogenerat läge och fin utsikt
Del av det ljusa vaardagsrummet
Vardagsrummet in mot kök och matplats
Del av vardagsrummet
Balkongen
Skön balkongkänsla
Matplatsen
Del av kök och matplats
Rymlig matplats med ljusinsläpp från två fönster
Funktionellt arbetskök med gott om förvaring och beredningsytor
Köket
Rymligt sovrum med garderobsförvaring
Gott om plats även i det lite mindre sovrummet
Väl utrustat badrum med bl.a. tvättmaskin och torktumlare
Hallen i båda riktningarna
Huset sett från vägen
Långbroparken med sin vackra damm
Paviljongen och dammen i Långbroparken
Härliga promenadvägar och sköna grönytor i parken
Älskade Långbro värdshus. Gissa om vi gillar uteserveringen på sommaren?
Värdshusets backficka/parkcafé - perfekt för en fika under trädens svalkande lövverk en varm sommardag
Älvsjö torg med pendeltåg och affärer
Fruängens centrum med affärer och T-bana
Smaskigt på Erssons Fisk & Deli i Fruängens centrum
Fruängens centrum med i stort sett allt du behöver
Långsjöbadet på cykelavstånd - barnens favorit
Vackra promenadvägar runt Långsjön
Visa alla 27 bilder
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Vardagsrum
  Vardagsrum i halvöppen planlösning med kök och matplats. Vardagsrummet har golv av ekparkett, vitmålade väggar och vitmålat innertak. Utgång till stor, inglasad balkong med helt insynsskyddat läge in mot parken. Balkongen har förmiddagssol.
 • Kök
  Arbetskök med rymlig, angränsande matplats invid fönster. Köket har golv av ekparkett, vitmålade väggar samt vitmålat innertak. Vita, släta köksluckor (Myresjökök), bänkskivor av valnötslaminat med stänkskydd ovan av glasmosaik. I köket finns diskmaskin (Siemens), inbyggnadsugn (Siemens), hällspis (Siemens), separat kyl och separat frys, båda från Siemens, fläkt (ventilatortyp) från Franke samt inbyggd mikro från Bosch.
 • Sovrum
  Rymligt sovrum med golv av ekparkett, väggar klädda med ljus tapet samt vitmålat innertak. I sovrummet finns garderobsförvaring samt fönster.
 • Sovrum
  Det lite mindre sovrummet har golv av ekparkett, väggar klädda med ljus tapet samt vitmålat innertak. I sovrummet finns garderobsförvaring samt fönster.
 • Badrum/tvätt
  Rymligt badrum med tvättstugedel. Badrummet har golv av grå klinker med underliggande golvvärme (el), väggar klädda med vitt kakel samt vitmålat innertak. I badrummet finns duschplats med duschväggar av klarglas, wc, tvättställ i kommodskåp samt badrumsskåp med integrerad belysning. I tvättdelen finns tvättmaskin (Siemens) samt torktumlare (Siemens). Här finns även förvaringsskåp arbetsbänk.
 • Hall
  Hall med med golv av ekparkett, vitmålade väggar samt vitmålat innertak. I hallen finns ingång till rymlig klädkammare, skjutdörrsgarderob samt säkerhetsdörr.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  87,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  3 av 5
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2010
 • Kommentar, byggnad
  Föreningen äger och förvaltar 4 byggnader. Byggnaderna har fasader av puts och yttertak av bandfalsad plåt.
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning via fjärrvärme. Mekanisk frånluft.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  98 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2012-11-20
 • Besiktningsman
  Kjell-Åke Henriksson, JM
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Föreningen har tecknat gruppavtal med ComHem avseende TV, bredband och telefoni. Grundutbudet för TV ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mbt ingår i månadsavgiften. Den fasta kostnaden avseende fast telefoni ingår i avgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Möjlighet finns att hyra parkeringsplats i föreningens garage eller markparkeringsplats. Kostnad för plats i garage är 930 SEK inkl. moms/månad. Boende har förtur till plats. Till p-platserna är det separat kö (i dagsläget kötid med kötid okänd).
Ekonomi
 • Avgift
  5 103 kr/mån
 • Tappvarmvatten
  80 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  80 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  1,01030 %
 • Andel av årsavg.
  Uppgiften saknas i föreningens register
 • Andelstal insats
  Uppgiften saknas i föreningens register
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Parkdammen. I föreningen finns 99 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Parkdammen består av 99 stycken lägenheter fördelade på fyra punkthus vid Bergtallsvägen 20-26 i Långbro Park i Älvsjö. Husen är byggda av JM och stod inflyttningsklara under 2010. Byggnaderna är funkisinspirerade och präglas av en stilren och modern arkitektur med putsade fasader och träpanel. Husen ligger två och två med gröna gårdar emellan och lägenheterna har rymliga balkonger eller uteplatser med fin parkutsikt. Brf Parkdammens hus är energiklassade lågenergihus. JM:s bostäder är tystare än vad svenska byggregler krävde vid uppförandet och har extra tjocka väggar och bjälklag som ger mycket god ljudisolering mellan lägenheterna. I entréplanet i varje trapphus finns separata lägenhetsfack för inkommande post. Morgontidningen lämnas i en hållare utanför lägenhetsdörren.

  I föreningen finns också cykelrum, barnvagnsrum, soprum med källsortering, garage för bilar och mc samt parkeringsplatser utomhus. Föreningen äger sin mark (ej tomträtt). Teknisk förvaltning sköts av Åkerlunds fastighetsförvaltning (m.fl.)och ekonomisk förvaltning av MBF.

  I samband med ägarbyte utförs en avflyttningsbesiktning för att säkerställa att inga menliga, avvikande förändringar utförts i lägenheten.
 • Kommande renoveringar
  Inga större renoveringar planerade (2018-08-24)
 • Kommande avgiftshöjningar
  Inga beslutade avgiftshöjningar (2018-08-24)
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I föreningen finns också cykelrum, barnvagnsrum, soprum med källsortering, garage för bilar och mc samt parkeringsplatser utomhus.
Området
 • Välkommen till Långbroparken - en älskad och uppskattad grön oas belägen i Älvsjö, alldeles intill Fruängen i sydvästra Stockholm. Ursprungligen var här ett skogsområde som i samband med byggandet av Långbro sjukhus, utvecklades till en vackert anlagd park i engelsk stil i början av 1900-talet. Sedan början av 2000-talet är parken ett älskad och efterfrågad bostadsmiljö för alla åldrar. Här finns nästintill obegränsade lekytor i bilfria omgivningar för barnen samt bra motionsmöjligheter och härliga promenadstråk för de som är lite äldre. I parken ligger även välkända Långbro värdshus inrymt i f.d. sjukhusets överläkarbostad. Värdshuset ägs och drivs av den kände krögaren Fredrik Eriksson och är känt för sin goda mat, trevliga sommar-bar och uteservering som lockar även långväga gäster. Under 2014 utvidgade Fredrik sin verksamhet i parken med ett mysigt trädgårdscafé i den gamla trädgårdsmästarlokalen.
  På kortare gångavstånd från Långbroparken ligger Fruängens centrum och tunnelbana . I Fruängens centrum finns det mesta för vardagens behov såsom apotek, vårdcentral, systembolag, butiker och restauranger samt två större matvaruaffärer.
  I närområdet finner du också "Fru Marias bak", ett trivsamt kvartersbageri med cafédel och lunchservering. Ett av områdets senare tillskott ligger i inredningsbutiken "Livings" lokaler på Svartlösavägen där du finner lunchrestaurangen "Crispy Duck" och finkrogen "Aloê" - numer med en stjärna i Guide Michelin så boka i god tid!
  För dig som gillar sport och motion erbjuds ett elbelyst motionsspår i Älvsjöskogen samt Långbrohallen som är en uppskattad sim- och idrottshall vid randen av parken. För den badsugne ligger på kortare cykelavstånd, Långsjöbadet dit man cyklar på ca tio minuter. Här finner du även restaurangen Casa del Lago som erbjuder vällagad mat i en trivsam miljö med utsikt över Långsjöns vatten.

  Skolor och förskolor finns både i parken och i närområdet: Bland andra finns i parken Olympen med förskola och skola till årskurs 5. Orfeusskolan i parken erbjuder musikundervisning förskoleklass - årskurs 6. Långbrodalsskolan förskoleklass - årskurs 5 samt Johan Skytteskolan förskoleklass - årskurs 9. Det finns flera förskolor i närområdet. För ytterligare info, besök: www.stockholm.se.
 • Kommunikationer
  Närmast Långbroparken finns två kommunikationsknutpunkter - Älvsjö centrum och Fruängens centrum. Till Fruängens centrum är det ca 10 minuters promenad. Till båda dessa kommunikationsknutpunkter tar du också lätt med bussen som har hållplats på Vantörsvägen.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier