Vedevågslingan 4

Vedevågslingan 4


Hagsätra— Bandhagen— Stockholm

Vedevågslingan 4Hagsätra— Bandhagen— Stockholm

Skuldfri stark förening. Balkong i s/v mot gård. Originaldetaljer i bostaden. Nära T-bana

Välkommen till ditt nya hem i obelånad förening som styrs väl med engagerad styrelse och medlemmar som genomsyras av kunskap, gemenskap och trygghet. Fin kombination av modern bekvämlighet och charm från förr. De många fina originalattribut ger en genuin och tidlös känsla. Parkettgolv i hollandmönster i vardagsrummet, dörrblad, trycken, nycklar, fönsterbrädor i sten, hatthylla, kök med redahylla. Med små medel kommer kombinationen av modernt och tidlöst original skapa ett vackert hem. I vardagsrummet kommer solljuset strömma in genom det stora fönsterpartiet. Utgång till balkongen i sydvästläge kan du njuta av solnedgångar och vacker utsikt över gården. Det är den perfekta platsen att koppla av efter en hektisk dag eller bjuda in vänner för trevliga stunder. Bostaden har ett riktigt bra läge nära centrum med tunnelbanan såväl som apotek, matbutik, restauranger och närservice. För naturälskare finns grönområden i närheten där du kan ta avkopplande promenader och njuta av frisk luft, sjön Magelungen finns på gångavstånd.

Ditt hem är en välbalanserad kombinationen av stadsliv och lugn oas. Välkommen till ett hem där du kan skapa minnen och trivas i varje ögonblick.

Hagsätra är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Den gränsar till stadsdelarna Älvsjö, Örby och Rågsved samt till Stuvsta i Huddinge kommun. Hagsätra började byggas 1957. Planen var ritad av Josef Stäck, samma arkitekt som planerade Rågsved. Bebyggelsen är storskalig, det var här som den nya tekniken att bygga i block först prövades. Hagsätra består av både låg- och våningshus. Området är huvudsakligen bebyggt mellan 1958 och 1967, där Hack Kampmann ritade skivhusen med bostäder som uppfördes i närheten av centrumanläggningen. Nya bostäder har tillkommit under 1990- och 2000-talen, även centrat fick en upprustning på 1990-talet. I Hagsätra finns såväl hyresrätter som bostadsrätter. Hagsätra centrum planerades och byggdes efter den danskfödde arkitekten Hack Kampmanns ritningar. Kampmann fick fria händer vad gäller utformningen av centrumet och resultatet blev låga fasader av glas, terrasitputs och plåt som kom att ligga grupperade kring en större torgplats med en damm i mitten. Kampmann ritade även skivhusen med bostäder som uppfördes i närheten av centrum. Hagsätra centrum invigdes 1960 och samma år öppnades tunnelbanan till Hagsätra.

Numera finns de vanliga centrumutbudet av butiker samt serviceinrättningar som vårdcentral, bank, apotek och bibliotek. I södra hörnet av torget ligger Hagsätra kapell invigd 1992 och byggd efter ritningar av arkitekt Helena Tallius Myhrman. Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy. Fritidsverksamheten är öppen efter skolan och en kväll i veckan samt även på loven.


Boarea
56.3 kvm
Avgift
3 226 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2023-12-08

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Vedevågslingan såldes av oss 2023-12-08. Se alla våra försäljningar i Bandhagen samt även på Vedevågslingan.

Boka värdering
Erik Åkerberg
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad