Lidköpingsvägen 50

Lidköpingsvägen 50

Slutpris

3 300 000 kr


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Lidköpingsvägen 50


Slutpris
3 300 000 kr

Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Fungerande öppen spis! Möjlig 3:a! Gavel! Ogenerat läge med balkong i söder!

Utmärkt, lugnt läge i den vita staden helt ogenerat på gaveln med fungerande öppen spis i en välskött förening några minuter nära Tunnelbana samt Hammarbyhöjdens centrum. Bostaden disponeras idag som en tvåa med stort kök med plats för stora middagssällskap! Lägenheten går att enkelt återställa till en trea som i den ursprungliga planlösningen. Välkommen hem!

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bodgårdar, kolonimoråden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "penisonärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "den vita staden" (tack vare sin ljusa färgsättning på byggnaderna) som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värdena bostäderna i den vita staden erbjuder.


Boarea
52 kvm
Avgift
3 041 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 4 (Hiss finns ej)
Såld
2021-08-19

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Lidköpingsvägen såldes av oss 2021-08-19. Se alla våra försäljningar i Johanneshov samt även på Lidköpingsvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.