Tidaholmsvägen 26 / Hammarbyhöjden / Johanneshov / Stockholm

Utmärkt gaveltvåa med ett centralt läge i populära Hammarbyhöjden!

Boarea
42 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Hjärtligt välkommen till denna välplanerade 2a med ljusa ytskikt, generös takhöjd samt ett härligt ljusinsläpp via stora fönsterpartier i flera väderstreck. Här erbjuds ett vältilltaget vardagsrum med ljusa väggar och vackert trägolv, ett rum som rymmer såväl klassiskt vardagsrumsmöblemang samt matsalsbord för större bjudningar. En lägenhet med välplanerat kök med rikligt av förvaring i vit skåpsinredning samt arbetsytor. Här bor Ni i stabil bostadsrättsförening med låg skuldsättning och de stora renoveringarna bakom sig med såväl allmänna kommunikationer som grönområden på minuters avstånd.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 16 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall,
  Bakom säkerhetsdörr välkomnas Ni av en ljus och rymlig hall med avhängningsmöjligheter precis invid ytterdörren. Hallen gränsar till lägenhetens samtliga rum och erbjuder goda förvaringsmöjligheter via dubbelgarderob med överskåp i tidstypiskt utförande.

  Kök,
  Ett kök med rikligt av förvaringsmöjligheter genom vit skåpsinredning och avlastningsyta / arbetsyta via mörk bänkskiva med dubbel diskho i rostfritt utförande. Väggen mot diskbänken är beklädd av vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med gasspis med ugn, kyl/frys. Ett ljust och trivsamt kök med stort fönsterparti som vetter mot framsidan. Matplats invid vägg mot sovrummet för två personer.

  Vardagsrum,
  Väl tilltaget vardagsrum med rymd och möbleringsalternativ. Ett ljust och trivsamt sällskapsrum i gavelläge med ljusinsläpp via stora fönsterpartier i flera väderstreck. Ett rum som idag disponeras genom soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord och har ljusa ytskikt och vackert trägolv.

  Sovrum
  Harmoniskt sovrum med ett behagligt ljusinsläpp genom fönsterpartier med morgon och förmiddagssol. Sovrummet ytskikt går i beige ton mot trägolv. Rummet disponeras genom 120 cm säng och förvaring via byrå.

  Badrum,
  Badrum med ljust kaklade väggar med blåbård och våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med duschkabin, wc-stol, handfat. Vädringsfönster ut mot framsida och förvaringsmöjligheter via skåp intill duschkabinen. Förebett för tvättmaskin.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  42 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2 (1 sovrum)
 • Våning:
  1 av 3
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1939
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Energiprestanda:
  187 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-08-21
Övrigt
 • OMRÅDESBESKRIVNING
  Hammarbyhöjden som bostadsområde byggdes i huvudsak mellan åren 1936-1945 och byggdes utan stora ingrepp i naturen. Husen är designade i s.k. funktionalistisk arkitektstil. På 90-talet förtätades det på sina håll och nya hus byggdes. Området benämndes som den vita staden p.g.a. sina ljusputsade fasader. Hammarbyhöjden är en populär stadsdel med närhet till både city och skogsområden.

  FRITID
  I Nackareservatet finns det allt för den som vill vara ute i naturen. Här finns det flera badplatser, som till exempel Söderbysjön, Hellasgården, Sickla strand. På vintern går det alldeles utmärkt att åka långfärdsskridskor på dessa frusna vatten. Det finns löparspår, som det på vintrarna är mycket bra skidspår i. Är man intresserad av golf så har Björkhagens Golfklubb en alldeles strålande golfbana i vacker miljö vid Söderbysjön. Hammarbybacken finns inom 10-15 minuters promenad för rolig skidåkning på vintern och är en mycket trevlig plats för picknick på sommaren med sin härliga utsikt över Stockholm.

  CENTRUM OCH SERVICE
  Hammarbyhöjdens centrum erbjuder mataffär, apotek, restauranger, gym, skomakare, kemtvätt, frisör mm.

  För den som vill shoppa ordentligt ligger Globen Shopping fem minuters bilfärd bort med sitt stora utbud. Ytterligare shoppingmöjligheter finns det i Sickla Köpkvarter som bara ligger ytterligare några minuters bilfärd bort.

  KOMMUNIKATIONER
  Tunnelbanan når man bara på cirka 5 minuters promenad. Med tunnelbanan är du sedan innanför tullarna på ytterligare 5 minuter.

  BUDGIVNINGEN:
  Mäklarhuset tillämpar "öppen budgivning". Det innebär att du som lämnar samtycke till att visa namn och telefonnummer för dina bud, också kommer att få se övriga öppna budgivares namn och telefonnummer på budgivningslistan. Väljer du istället att vara anonym får du endast se buden och tidpunkten då de lades
  Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris som säljaren säljer.
  I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Ekonomi
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Bortsett från vatten och uppvärmning inkluderar även månadsavgiften Comhems TV-Grundutbud och bredband.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 162,5 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  3,97218
 • Andel av årsavg.:
  4,16037
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-01-17.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning:
  Brf Skolmästaren 12.
 • Allmänt
  BRF Skolmästaren 12 bildades år 2001. Husen byggdes år 1939. Föreningen består av totalt 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade på adresserna Tidaholmsvägen 26, 28 och 30. Föreningens förvaltning sköts av Asp och Berglund AB. Marken är upplåten med tomträtt (äger inte marken). Nuvarande avgäld löper ut 2019-03-31 och därefter tillkommer ett ytterligare 10-års kontrakt. Föreningen godkänner delat ägande då den boende har en minsta ägandeandel på 50%.

  Gjorda renoveringar:
  2018: Renovering av fönster
  2018: Fjärrvärmecentral
  2017: Omskapande av lokal till bostadsrätt
  2015-16: Balkongrenovering
  2014: Vindisolering
  2012: Takrenovering
  1992-94: Stambyte

  Beslutade renoveringar:
  Föreningen har inte beslutat några kommande renoveringar.

  Avgiftsförändringar:
  Inga beslutade avgiftsförändringar

  Gemensamma utrymmen:
  I föreningen finns tvättstuga tillgängligt för föreningens boende. Lokalen som föreningen tidigare tillgodosågs med har föreningen nu byggt om till en praktisk bostadsrätt.
  - Till respektive lägenhet tillkommer även ett källarförråd om cirkus 3 kvm.

  Kabel TV/Internet:
  Föreningen har avtal med ComHem där deras TV-Grundutbud ingår, samt använder föreningen Banhoff som bredbandsoperatör.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Närliggande platser & landmärken
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Området

Hammarbyhöjden - Den vita staden!

Hammarbyhöjden är en av Stockholms populäraste närförorter och det är lätt att förstå varför. Tunnelbanan stannar i centrum och det tar fem minuter till söder. Globenområdet ligger på promenadavstånd där flera av Stockholms största evenemang kan upplevas. Nackareservatet ligger strax inpå och här finns alla möjligheter till natur och motion. Arkitekturen är en blandning av låghus från 40-talet och byggnation från -90 och 2000-tal. Hammarbybacken tornar upp sig som ett landmärke i mitten av området. Välkommen till Hammarbyhöjden!

Nöje

Stockholm har en ny evenemangsarena, Tele2 arena intill Globen. Arenan är en så kallad multiarena med flyttbart tak och kan ta emot upp till 40 000 besökare. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Hammarbyhöjden ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Det är inte långt till Stockholms kultur- och nöjesliv. På Södermalm finns barer, klubbar, biografer, teatrar, restauranger och caféer.

Natur och fritid

Nytorps Gärde är ett större grönområde som sammanlänkar Hammarbyhöjden och Björkhagen. Det stora Nackareservatet har också sin början här vid Hammarbyhöjden och Björkhagen. Här finns promenadstigar, löparslingor, strövområden och badmöjligheter. För den som är golfintresserad finns möjlighet till en runda på Björkhagens golfklubb, en bana med nio hål. I Hammarbyhöjden har man gångavstånd till Hammarbybacken som bjuder på utförsåkning vintertid och även populärt används bland motionärer för intervallträning. Nytorpsbadet med utomhuspool och servering kan man nyttja under sommaren och Hammarbyhöjdens IP är öppen året om.

Kommunikation

Till Hammarbyhöjden tar man sig enklast med tunnelbanans gröna linje 17. I Skärmarbrink hittar man anslutande linje 18 och i Gullmarsplan hittar man linje 19, tvärbanan samt bussar till söderort, Tyresö och innerstaden. Södermalm når man på 5 min med tunnelbanan och centralen 12 min. Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.

Familjeliv

I området finns fyra grundskolor och ett flertal förskolor.

Fördelar

#Motionsspår
#Sport och friluftsliv
#Utegym
#Restauranger
#Bilpooler
#Parker/Grönområden
#Barnvänligt
#Cykelbanor
#Tunnelbana
#Skidspår
#Caféer
#Gym
#Golf

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier