Sök Meny
Visningar
 • Tisdag 24 januari 17:45-18:15

  Öppen visning

 • Söndag 22 januari 15:10-15:50

  Öppen visning

Boka visning
Kista
Sibeliusgången 36
Pris: Kalkyl 1 975 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 81 kvm
Avgift: 4 642 kr/mån
Rum: 3 rum, varav 2 sovrum
Våning: 7

Kista / Sibeliusgången 36

Topprenoverad 3:a med inglasad balkong i söderläge!

Välkomna till denna topprenoverade trerummare med stor inglasad balkong i söderläge! Lägenheten totalrenoverades år 2013 och är genomgående i mycket gott skick. Här bor du med kök och vardagsrum med öppen planlösning, vilket bjuder in till många sociala tillställningar samt två rejäla sovrum och ett mycket stilfullt badrum. Attraktivt läge med ca 3 min gångavstånd till Akalla centrum med matbutik, restauranger, service och T-bana. Välkomna på visning!


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Genomgående för denna bostad är den totalrenoverades år 2013 med nytt kök, vitvaror, badrum, nytt golv samt tapetsering/målning i samtliga rum. Vardagsrummet har mörkt parkettgolv samt vitmålade väggar och dekorativ tapet. Här finns det utrymme för matplats och en stor soffgrupp. Från vardagsrummet tar man sig ut på bostadens inglasade balkong i söderläge med fantastisk utsikt. På balkongen finns det utrymme för sällskapsmöbler och planteringar. Köket är mycket stilfullt med mörk mosaik och mörk bänkskiva samt ljusa skåpluckor. Köket har utmärkta förvaringsmöjligheter och är utrustat med kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll och diskmaskin. Praktiskt och snygg köksö ger utmärkta arbetsytor. Sovrum 1 har ett fantastiskt ljusinsläpp via ett stort fönster parti och pryds av en ljus tapet, vilket bidrar till en rogivande känsla. Här finns det utrymme för en stor dubbelsäng och förvaringsmöbler. Sovrum 2 har även det ett härligt ljusinsläpp och är heltapetserat. Även här finns det plats för en stor dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Badrummet är mycket stilfullt med mört klinkergolv samt vitt och svart liggande väggkakel och spotlights i taket. Badrummet är utrustat med dusch, badkar, WC, handdukstork, handfat med tillhörande kommod och spegelskåp, vilka ger optimal förvaring. Rymlig och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och utmärkt förvaring via ett stort garderobsparti med skjutdörrar. Bostaden har även säkerhetsdörr.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  81 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1976-1978
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme, mekanisk ventilation.
 • Allmän information
  Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och innehar tomrätten till samt äger och förvaltar samtliga byggnader på fastigheterna Porkala 1, 3-4, 7-14. Föreningen äger 18 bostadshus innehållande 823 lägenheter, 28 lokaler varav 9 lägenheter och 28 lokaler är hyresrätter.
 • Renovering Omarbetning etc
  2008: Gårdrenovering 2009: Hissrenovering av Sibeliusgången 32-50. Totalrenovering av trapphus. Samtliga ljusarmaturer har bytts ut. 2010: Hissrenovering Sibeliusgången 52-58 och Porkalagatan 3-21. 2011: OVK besiktning, hissrenovering på Kaskögatan. Stamspolning och rensning av avlopp. 2012: Bredbandsinstallation. Renovering av tvättstugan på Sibeliusgången 42 2014: byte av fläktaggregat i hus 13, byte till Aptussystem i cykelrummen, byte av vajar i rökluckor, brandlarm installerades, utredning av ventiler, byte av bom. 2015: Tilläggsisolering av vindsutrymme i samtliga hus. Borttagning av fönsterbrädor.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen planerar fönsterbyte under kvartal 2 eller 3 år 2017. Föreningen planerar även att komma med ett besked om när stambyte ska utföras. Byte av belysning samt ommålning av PorkalaFaret samt fasadmålning av träpartier i låghusen och eventuellt balkongräcken.
 • Övriga utrymmen
  Föreningen har ett antal olika gemensamma lokaler som de boende kan använda (ibland till en mindre kostnad), såsom tvättstuga, cykelrum, föreningslokal, bastu och träningslokal. Föreningen har även två stora parkeringar. Till lägenheten hör även ett förråd om ca 15 kvm.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  142 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2008-12-29
TV- och Internetanslutning
 • Bredband levereras av Bredbandsbolaget, kostnaden ingår i hyran och kan därmed hållas låg. I och med detta kan vi erbjuda en enhetlig och snabb uppkoppling på upp till 100 Mbit/s. Tv: ComHem, basutbud ingår i avgiften (ca 15 kanaler).
Bilplats/Övriga byggnader
 • Föreningen har två parkeringsgarage där föreningens medlemmar kan hyra parkeringsplats, Kasködäcket och Porkalafaret. Kasködäcket, grönfärgat på kartan, är ett parkeringshus i tre plan där det undre är helt inbyggt, det mellersta halvöppet och det översta planet, som ligger i markplan, är öppet. Porkalafaret, blåfärgat på kartan, är ett underjordiskt parkeringsgarage som löper under husen på Sibeliusgången. Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Gästparkeringen, som är avgiftsbelagd, finns på Kasködäckets tak. Det finns även fem P-burar inne i Kasködäcket som går att hyra om man får gäster som stannar lite längre.
Ekonomi
 • Avgift
  4 642 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Försäkring
  100 kr/mån
 • Hushållsström
  200 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  300 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 107,5 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  443 kr
 • Andel i förening
  0,13751
 • Andelstal insats
  0,13751
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  kabel TV (grundutbud), bredband, värme, vatten.
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen diskuterar en eventuell avgiftshöjning, men inget beslut finns i dagsläget (2016-10-28).
Föreningen
 • Benämning
  HSBs Brf Porkala nr 249
Området
 • Akalla- Möjligheternas bostadsområde Akalla är ett omväxlande område med goda möjligheter till fritidsaktiviteter, kultur och nöje. Här finns det mesta du behöver; från badhus, sporthall och ishall, till livsmedelsbutiker, bibliotek och golfcenter. För dig som tycker om att vara ute finns gott om grönområden - exempelvis Järvafältet, ett av länets största naturreservat. Här hittar du motionsslingor och skidspår, fornlämningar, ett koloniområde och jordbruket Hästa gård. Besök även anrika Akalla by, med bebyggelse från 1600-talet. Akalla ligger bara 20 minuters promenad från Kista centrum och de goda kommunikationerna tar dig snabbt dit och till city.
 • Kommunikationer
  Ett flertal busslinjer och tunnelbanans blå linje passerar Akalla. Med tunnelbanan tar det ungefär 20 minuter till T-Centralen, Stockholms city.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.