Mossvägen 22

Mossvägen 22


Fågelsången— Norrtälje

Mossvägen 22



Fågelsången— Norrtälje

Ett sällsynt tillfälle att förvärva en sekelskiftsfastighet i skyddat läge!

I denna anrika fastighet från 1909 får man det bästa av alla världar. Stora sociala ytor både inne och ute med närhet till Norrtälje stad, skolor, förskolor, kommunikation samt naturområden i skärgårdsmiljö med närhet till vattnet som gör detta till ett mycket eftertraktat boende, och väl anpassat för familjeliv.

Villan är på 212 kvm med 7 rum och kök med fantastisk takhöjd och vackert ljusinsläpp. Vid huvudentrén välkomnas du av två sammanhängande hallar med en vy som går igenom hela huset ut mot baksidan. Från hallen når du det stora platsbyggda köket med stora rymliga sällskapsytor och vackra detaljer så som tjocka bänkskivor i valnöt blandat med stenskivor och vitrinskåp med handgjorda blyinfattade glas. En hel vägg pryds av en platsbyggd förvaringsdel med stenskiva som övergår till öppen spis med murad kåpa. Vidare in i vardagsrummet med handmurad öppen spis ser du genom biblioteket och allrummet som också innefattar en öppenspis i sten då rummen ligger i liv.

Från hallen kommer du till det stora badrummet med dusch och jacuzzi. Det är möjligt att cirkulera i hela våningsplanet, från hallen vidare till köket, vardagsrummet, biblioteket, allrummet, tvättstuga med groventré och badrummet . Våningsplanet har fiskbensparkettgolv i ek med fris som är sammanhängande i sällskapsrummen utom kök där det är ligger ett vackert ekgolv. Fastigheten är generellt moderniserad med bibehållen känsla för husets karaktär då praktiska lösningar med en blandning av takstuckatur, hög takhöjd, höga pardörrar och de tre eldstäderna. Ljusinsläppet i huset är fantastiskt med stora fönsterlösningar med vackra spröjs från alla håll. Känslan är varm och den äldre gedigna karaktären personifieras med bevarade detaljer från sekelskiftet. Under trappan utanför köket finns en dörr ner till en mat/vinkällare som idag är orenoverad. Från den inre hallen via trappen når du övervåningen. Här är fastighetens andra väldisponerade våningsplan med 3 sovrum och ett rum som idag används som walk in closet (fjärde sovrum). Där möts man av en väl tilltagen hall med eldstad. I detta rum leds man in i ena änden till en wc samt två vältilltagna sovrum varav ett har utgång till en stor solterrass och det andra har en kattvind för förvaring. Går man till den andra sidan når man Master bedroom med dubbeldörrar ut till en egen balkong samt två kattvindar med goda utrymmen för förvaring. Rummet rakt fram från hallen används idag som walk in closet men går alldeles utmärkt att använda som arbetsrum/sovrum.

Utanför entrén hittar du murar i sten med rabatter och stenlagda ytor som löper runt hela huset. På baksidan välkomnas man av en stor terrass under tak i söderläge med ena delen inglasad som förlänger sommarhalvåret och den andra delen som ämnar sig väl för umgänge, vila och familjeliv. En medelhavsinspirerad utegrill med direktanslutning till verandan inbjuder till ett härligt socialt område för familj och vänner. Stor uppvuxen tomt lämpar sig väl för lek och uteliv.

I området finns upplysta elljusspår, lekplats med pulkabacke, flertalet skolor, mataffärer samt lokalbuss. Det här området har en härlig kombination av allt du behöver.
Lokalbussen tar dig vidare ner till Norrtälje busstation där du kan ta anslutningsbuss till bland annat Stockholm och Uppsala. Ett bra boende nära huvudstaden.

Ni är välkomna att kontakta mäklaren för privat visning!


Boarea/biarea
212/48 kvm
Driftkostnad
61 056 kr/år
Tomtarea
1 861 kvm
Rum
7 rum (3-4 sovrum)
Såld
2022-06-15

Mäklarhuset Norrtälje

Denna villa på Mossvägen såldes av oss 2022-06-15. Se alla våra försäljningar i Norrtälje samt även på Mossvägen.

Boka värdering

Tommy Beijer

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.