Åkare Engströms Väg 5, 5 tr (lgh 72)
Åkare Engströms Väg 5, 5 tr (lgh 72)
Robert Blomster, ansvarig mäklare i Spånga
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Robert Blomster

Ansvarig mäklare

Till salu

Åkare Engströms Väg 5, 5 tr (lgh 72)

Utgångspris

2 495 000 kr


Utgångspris

2 495 000 krSpånga - Bromstensstaden— Spånga— Stockholm

Åkare Engströms Väg 5, 5 tr (lgh 72)


Till salu
Utgångspris
2 495 000 kr

Spånga - Bromstensstaden— Spånga— Stockholm

2:a högst upp huset om 55 kvm med balkong i fritt läge. Garage i huset.

Blir först att bo i denna nyproducerade tvåa om 55 kvm med balkong i fritt läge som ligger högst upp i huset. Garage finns under innergården. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Balkongen når du från kök och vardagsrum. Rymligt badrum. Klädkammare i hallen. Lägenhetsförråd om ca 2 kvm hör till lägenheten finns i källarplan. Endast 11 min med pendeln till Odenplan. Hsb Brf Ester är med sina 152 lägenheter en del av den första etappen när Bromstensstaden ska befolkas med nya invånare.

Bromstensstaden ligger i stadsdelen Spånga - Bromsten i nordvästra delen av Stockholm. Området står inför en stor omvandling från tidigare industriområde till en levande stadsdel med fler bostäder, service och arbetstillfällen. Med närheten till Spånga centrum, pendeltågsstation, övriga kommunikationer och grönområden planeras området att utvecklas till Bromstensstaden. Fullt utbyggd beräknas Bromstensstaden innehålla cirka 2 500 bostäder, parker, förskola och lokaler för centrumändamål.
Stockholm stad ser området kring Spånga station som en viktig knutpunkt i västra Stockholm. Staden vill utveckla området genom att skapa en tätare bebyggelse med attraktiva bostäder, en mångfald av verksamheter samt service och tillgänglighet till parker.

Kommunikationerna är redan idag utmärkta med några minuters gångavstånd till pendeltåg (Spånga station) och ett flertal busslinjer. För service, vårdcentral och mataffärer med mera finns Spånga centrums serviceutbud på bekvämt promenadavstånd. Längs huvudgatan Skogsängsvägen som löper genom Bromstensstaden kommer det i bottenvåningarna dyka upp nya affärer och olika typer av serviceutbud. En ny gång- och cykelväg under järnvägsspåret kommer att öka möjligheterna till kommunikation och binda samman den nya stadsdelen med intilliggande områden. Alla kvarter kommer att se olika ut, ha sina egna kvaliteter och bidra till att skapa en attraktiv variation. Det är de allmänna ytorna som kommer att vara det sammanhållande kittet i stadsdelen. De flesta husen kommer att vara mellan fyra och sex våningar höga, med ett fåtal högre torn ien tiovåningsskala längs med Skogsängsvägen. Det knyter an till strukturen och densiteten i Spånga centrum och blir ytterligare en detalj som binder ihop de två områdena. Hastighetsdämpande åtgärder kommer bland annat installeras på huvudgatan Skogängsvägen i höjd med parken, för att bidra till en god miljö.


Utgångspris
2 495 000 kr
Boarea
55 kvm
Avgift
3 252 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
5 av 5 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 26 maj 14:15 — 14:45

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Varmt välkommen på visning! Anmäl dig gärna för bättre service.

Mäklarhuset Spånga

Kontakta Robert för mer information kring Åkare Engströms Väg 5, 5 tr (lgh 72).

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg
Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Hall:
Välkomnande hall med förvaringsmöjligheter.
Genomgående 3-stavs parkettgolv i ek samt ljust målande väggar. Klädkammare samt garderober finns.

Kök:
Kök i öppen planlösning mot vardagsrum med vita köksluckor och bänkskiva i laminat och stänkskydd i vitt.
Den maskinella utrustningen består av kyl-och frys, diskmaskin, Induktionshäll, inbyggnadsugn samt en inbyggnadsmicro.
Bänkbelysning under kökskåp via en LED skena.
Plats för stort matbord. 3-stavs parkettgolv i ek samt ljust målade väggar.

Vardagsrum:
Ljust och rymligt rum med öppen planlösning mot kök. Härifrån når du också balkongen.
3 - stavs parkettgolv i ek samt ljust målade väggar.

Sovrum :
Rymligt sovrum beläget mot innergården.
Garderob
3-stavs parkettgolv i ek samt ljust målade väggar.

Badrum
Stort badrum med duschhörna, kommod, förvaringsskåp, wc. Kombinerad tvätt/ torktumlare. Handdukstork. Integrerade spotlights i tak.
Kakel i vit matt nyans, fog ljusgrå. Grått klinkergolv. Integrerade spotlights i taket.

För med detaljer kring inredning hänvisar vi till orderbekräftelsen för val/tillval.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

55 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

5 av 5

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2024

Kommentar, byggnad

I respektive trapphus finns det barnvagns-/ rullstolsrum. Det finns två stora cykelrum som nås från Borghöjdsvägen respektive Skogängsvägen. Soprum finns med ingång från Fröken Göhles väg samt från Skogängsvägen. Miljö- och soprum finns med entré från Borghöjdsvägen samt Skogängsvägen. I entréplan mot Skogängsvägen finns en gemensamhetslokal med pentry och RWC.

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme och vattenburna radiatorer.
Ventilation med värmeåtervinning, FTX system,


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Bostadsrättsföreningen kommer att teckna ett gruppabonnemang för tv/telefoni/bredband. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen.

Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras separat per lägenhet (preliminärt 208 kronor per månad/lägenhet). Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften.


04
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

I garaget finns 63 parkeringsplatser, varav 8 platser utrustas med långtidsladdare för elbilar och 3 platser är reserverade för bilpool. Entré till garaget sker från Skogängsvägen.

Pris för en reserverad plats: 1350 kr inklusive moms per månad.
Pris för en reserverad el-plats: 1700 kr inklusive moms per månad. Elförbrukning debiteras separat

Brf Ester kommer vara ansluten till bilpoolen Kinto Share (Toyota). Alla medlemmar kommer kunna ansluta sig kostnadsfritt till föreningens bilpool som har 3 bilar till för förfogande. Bilarna bokas via bilpoolsoperatörens app och som kund betalar du bara för tiden och sträckan du utnyttjar bilen.

Det kommer att finnas fem handikapplatser i garaget.


Ekonomi

01
Avgift

3 252 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme och kallvatten

Kommentar, månadsavgift

Förbrukningskostnaderna för kallvatten ingår i månadsavgiften. Varmvatten bereds gemensamt för alla lägenheter i husets undercentral, men mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet. Kostnaden för varmvattenförbrukningen ingår inte i månadsavgiften.

All hushållsel köps in gemensamt av föreningen, men mäts individuellt och debiteras per lägenhet. Elförbrukningen ingår inte i månadsavgiften

Försäkring

150 kr/mån

Hushållsström

270 kr/mån

Bredband och tv

271 kr/mån

Tappvarmvatten

250 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

941 kr/mån

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 719 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

859.5 kr

Andel i förening

0,60002

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

HSB Brf Ester. I föreningen finns 152 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

HSB brf Ester är med sina 152 lägenheter en del av den första etappen när Bromstensstaden ska befolkas med nya invånare. Det är totalt fyra kvarter som kommer att byggas samtidigt med start under 2021. Inflyttning kommer att ske från början av 2024.I brf Ester kommer det att finnas bostäder för alla livssituationer. Det blir totalt 152 lägenheter i en variation från 1 till 4 rum och kök. Som vanligt i en HSB-fastighet har stor omsorg lagts vid planeringen av ytorna. Det är kvadratsmarta lägenheter som har maximalt med ljusinsläpp. Huvuddelen av lägenheterna har balkong eller uteplats. Ett antal större lägenheter är genomgående och har balkong/uteplats såväl mot gatan som mot gården.

Medlemskap i HSB är ett krav.

Övriga utrymmen i föreningen

På innergården kommer det att finnas plats för alla - samtidigt. Vill man umgås med familj eller vänner finns det en pergola och enklare bord och bänkar/stolar. En paviljong kommer att finnas för förvaring. För de minsta barnen kommer det att finnas möjlighet till lek på ett tryggt och säkert sätt. Sedan blir det såklart en massa plats för att ta en paus i tillvaron och bara lägga sig ned på en filt och njuta. Tillsammans med mindre träd, buskar och planteringar kommer innergården att bli en skön oas för alla boende i brf Ester. Dessutom finns den klassiska gemensamhetslokalen. En yta för såväl möten i föreningen som för privata fester och barnkalas.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Området

01

Bromstensstaden
Bromstensstaden ligger i stadsdelen Spånga-Bromsten i nordvästra delen av Stockholm. Området står inför en stor omvandling från tidigare industriområde till en levande stadsdel med fler bostäder, service och arbetstillfällen. Med närheten till Spånga centrum, pendeltågsstation, övriga kommunikationer och grönområden planeras området att utvecklas till Bromstensstaden. Fullt utbyggd beräknas Bromstensstaden innehålla cirka 2 500 bostäder, parker, förskola och lokaler för centrumändamål.
Stockholm stad ser området kring Spånga station som en viktig knutpunkt i västra Stockholm. Staden vill utveckla området genom att skapa en tätare bebyggelse med attraktiva bostäder, en mångfald av verksamheter samt service och tillgänglighet till parker.

Parker och rekreation
Spångaån som går längs hela stadsdelen ska breddas och utvecklas till ett långsträckt parkstråk. Mitt i området planeras den så kallade Stora parken, det gemensamma vardagsrummet för skönt häng, lek och avkoppling. Här kommer det att finnas lekplats och gräsytor för olika typer av aktiviteter. Invid den nya gång- och cykeltunneln skapas även ett litet torg sydväst om brf Ester. Parkeringsplatser kommer till stor del att finnas i garage under bostadshusen, men även längs gatorna.

Förskolor och skolor
Stockholm stad utreder en möjlig plats för en skola med 900 elever samt idrottshall i Bromsten. På Duvbovägen ligger förskolan Bromstens Gård. I Bromsten ligger grundskolorna Bromstensskolan och Ellen Keyskolan. I Spånga ligger bland annat grundskolan Solhemsskolan samt Spånga Gymnasium.

Kommunikationer

Pendeltåg, bussar och service
Kommunikationerna är redan idag utmärkta med några minuters gångavstånd till pendeltåg (Spånga station) och ett flertal busslinjer. För service, vårdcentral och mataffärer med mera finns Spånga centrums serviceutbud på bekvämt promenadavstånd. Längs huvudgatan Skogsängsvägen som löper genom Bromstensstaden kommer det i bottenvåningarna dyka upp nya affärer och olika typer av serviceutbud. En ny gång- och cykelväg under järnvägsspåret kommer att öka möjligheterna till kommunikation och binda samman den nya stadsdelen med intilliggande områden. Alla kvarter kommer att se olika ut, ha sina egna kvaliteter och bidra till att skapa en attraktiv variation. Det är de allmänna ytorna som kommer att vara det sammanhållande kittet i stadsdelen. De flesta husen kommer att vara mellan fyra och sex våningar höga, med ett fåtal högre torn ien tiovåningsskala längs med Skogsängsvägen. Det knyter an till strukturen och densiteten i Spånga centrum och blir ytterligare en detalj som binder ihop de två områdena. Hastighetsdämpande åtgärder kommer bland annat installeras på huvudgatan Skogängsvägen i höjd med parken, för att bidra till en god miljö.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 252 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme och kallvatten
Kommentar, månadsavgift
Förbrukningskostnaderna för kallvatten ingår i månadsavgiften. Varmvatten bereds gemensamt för alla lägenheter i husets undercentral, men mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet. Kostnaden för varmvattenförbrukningen ingår inte i månadsavgiften.

All hushållsel köps in gemensamt av föreningen, men mäts individuellt och debiteras per lägenhet. Elförbrukningen ingår inte i månadsavgiften
Försäkring
150 kr/mån
Hushållsström
270 kr/mån
Bredband och tv
271 kr/mån
Tappvarmvatten
250 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
941 kr/mån
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 719 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
859.5 kr
Andel i förening
0,60002
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

The Highlander

238 m


Lunchfabriken

287 m


Mozzarella Spånga

339 m


Stormbykf Ab

365 m


Samy's Krog

397 m


Förskolan Bromstens Gård

193 m


Förskolan Bullerbyn

339 m


Förskolan Solgården

463 m


Solhems Bollplan

560 m


Bromstensskolans förskoleklasser

594 m


Stora Coop Spånga

260 m


Lidl

387 m


Matvärlden Tensta

1,45 km


Rinkeby matcenter

1,47 km


Bromstens gård

221 m


Spångavägen

319 m


Solhöjden

322 m


Cervins väg

323 m


Spånga station

524 m


Spånga

560 m


Barkarby

3,52 km


Sundbyberg

4,24 km


Helenelund

4,4 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  775 m
  12 min
  5 min
  16 min
 • Hav
  5,72 km
  17 min
  29 min
  -
 • Tågstation
  Spånga station
  524 m
  6 min
  5 min
  14 min
 • Hållplats
  Bromstens gård
  221 m
  2 min
  2 min
  7 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Robert!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.