Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Stockholm / Kungsholmen
Bergsgatan 7B, 4 tr
Boarea: 134 kvm
Avgift: 5 173 kr/mån
Rum: 4 rum
Våning: 4 av 5 (Hiss finns)

Stockholm - Kungsholmen / Bergsgatan 7B, 4 tr

Renoveringschans - ljus sekelskiftesfyra med balkong i söderläge!

Varmt välkomna till denna ljusa sekelskiftesfyra (möjlig 5:a!) med stor potential! Lägenheten behöver genomgå en renovering i samtliga rum och flera möjliga alternativ på planlösning finns för att skapa just ert drömboende. Flertalet tidstypiska detaljer finns bevarade så som vackra stuckaturer, takrosetter, bröstpanel, kakelugn och djupa och stora fönster med nischer och fina trägolv. Planlösningen disponeras genom en rymlig och välkomnande hall som navigerar er vidare till lägenhetens övriga rum. Vardagsrummet har en otrolig rymd och salongskänsla med stuckaturer och öppen spis. I köket ryms matgrupp och vidare finns tre stora och ordentliga sovrum, där ett av dom har en fin kakelugn och ett annat utgång till den underbara balkongen i soligt söderläge. Här bor du på bästa läge intill Kungsholmstorg med flertalet populära restauranger, caféer och butiker i närheten. En kort promenad bort finns Norr Mälarstrands mysiga promenadstråk och några minuter åt andra hållet når ni Stockholms city med ytterligare nöjesutbud. Välkomna på visning!


Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall som utgör själva navet i den här lägenheten och direkt slås ni av den generösa takhöjden som är genomgående i alla rum. Här finns rum för förvaringsmöbler och avhängning på exempelvis tamburmajor. I hallen finns även en gäst-wc.
 • Vardagsrum
  Fantastiskt vardagsrum med mycket rymd och gott om plats för både soffgrupp och matsalsgrupp för större sällskap. De stora fönstrena med djup nisch släpper in ett härligt ljus och här finns ett antal tidstypiska detaljer bevarade så som vackra takstuckaturer, bröstpanel, takrosett och en öppen spis (fungerar ej i dagsläget).
 • Kök
  Rymligt kök med utrymme för matplats om 4-6 personer. Gott om förvaring i vita över- och underskåp och arbetsytor på arbetsbänk i massivt trä. Den maskinella utrustningen består av ugn och spis, rostfri fläkt, diskmaskin samt kyl/frys.
 • Sovrum 1
  Rymligt och rofyllt sovrum med en vacker kakelugn (fungerar ej i dagsläget) och ett stort fönster som bjuder på ett genröst ljusinsläpp. till hela rummet. Här ryms en större säng, sängbord, garderober, skrivbord och andra trivsel- och förvaringsmöbler. I anslutningen ligger en klädkammare som utgör god förvaring.
 • Sovrum 2
  Stort sovrum med utgång till den underbara balkongen i rakt söderläge, med sol större delen av dagen. Här ryms en större säng, sängbord, garderober, skrivbord och andra trivsel- och förvaringsmöbler. I anslutningen ligger en klädkammare som utgör god förvaring. Från sovrummet når ni också ett helkaklat badrum med badkar och handfat. Golvvärmen här är ur funktion.
 • Sovrum 3
  Mysigt sovrum med ett stort fönster och vacker fiskbensparkett på golvet. Här ryms en större säng, sängbord, garderober, skrivbord och andra trivsel- och förvaringsmöbler.
 • Duschrum
  Helkaklat duschrum med dusch, wc och handfat. Här bör elen ses över.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  134 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)
 • Rum
  4 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1904-1905
 • Värme och ventilationsanl.
  Vattenburen fjärrvärme
 • Beskrivning
  Flerfamiljshus
Energideklaration
 • Energiprestanda
  123 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd Datum: 2009-01-28
 • Besiktningsman
  Tekniskt ansvarig: Mikael Ahlström, ÅF-Infrastruktur AB. Expert: Björn Sjöholm.
TV- och Internetanslutning
 • Kabel-TV levereras via ComHem och basutbudet ingår i avgiften. Internet ingår i avgiften. Fiber drogs in i fastigheten i slutet av 2015.
Bilplats/Övriga byggnader
 • För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep.
Övrigt
 • Till lägenheten hör ett källarförråd.
Ekonomi
 • Avgift
  5 173 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,0548216
Föreningen
 • Benämning
  Brf Bananen 7.
 • Allmänt
  Brf Bananen 7 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2000 och som i dagsläget upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt . Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB.
 • Kommande renoveringar
  Värmeväxlaren kommer behöva bytas ut inom en fem-års period och gårdsbjälklag kommer renoveras inom en tio-års period, detta enligt underhållsplan.
 • Gjorda renoveringar
  - 1984 El- och rörstambyte (vissa byttes 2002). - 2002 Nya balkonger. - 2002 Nyinstallation av hiss. - 2003 Omputsning av fasad. - 2007 Renovering av hiss. - 2007 Spolning av stammar. - 2008 Nya kodlås på alla portar. - 2009 Ventilation, frånluft/tilluft i huskroppen. - 2010 Snöräcken på taket monterades. - 2011 Råvinden såldes till medlemmar, takterrass byggd. - 2011 Spolning av samtliga stammar. - 2011 Fyra nya balkonger tillkom. (Finansierades av enskild medlem) - 2012 Genomgång och förbättring av ventilation. - 2012 Byte av elslingor för tak och stuprör. - 2012/2013 Ommålning av trapphus. - 2014-2015 Reparationsarbete till följd av taköversyn 2013. - 2015 Indragning av fiber.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Tvättstuga Källarförråd Gemensamt cykelrum finns i källaren
Området
 • Området kring Kungsholmstorg innehar några av Stockholms vackraste hus med flertalet eftersökta adresser och mängder av populära restauranger. Några guldkorn som inte bör missas är Mäster Anders, Izakaya Lokal, Kitchen and Table och Trattorian. Längs Norr Mälarstrand kan du njuta av utsikten mot Mälarens inlopp och Söders höjder. Härliga grönområden finner du inom gångavstånd vid vackra Landstingsparken och Rålambshovsparken med smedsuddsbadet. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. Ta en promenad förbi Stadshuset över stadshusbron och du är vid centralen på några minuter, annars är kommunikationerna mycket bra med tunnelbanans blå linje och flera busslinjer.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.