Kristinebergs Strand 27
Kristinebergs Strand 27
Nina Larsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Kristinebergs Strand 27

Utgångspris

5 250 000 kr


Utgångspris

5 250 000 krKungsholmen - Kristineberg— Stockholm

Kristinebergs Strand 27


Till salu
Utgångspris
5 250 000 kr

Kungsholmen - Kristineberg— Stockholm

Egen uteplats på 12kvm i sydväst - Absolut toppskick - Attraktivt läge precis invid Mälarens vatten

Unikt drömboende invid Mälarens vatten med egen uteplats på cirka 12 kvadratmeter i sydväst omgiven av grönska. Här flyttar du in i en Stockholmsidyll med sjö- och båtliv precis utanför dörren och där uteplatsen ger dig ett extrarum under sommarhalvåret. Den stilrent renoverade lägenheten presenterar 52,5 ytterst yteffektiva kvadratmeter i absolut toppskick. Du bor med ett hörnläge och stora fönsterpartier i två väderstreck som bidrar härligt ljusinsläpp. Lägenheten är i original en 2:a men ombyggd till en 3:a och ligger med ett grönskande och insynsskyddat läge. Här finner du en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med sociala sällskapsytor och ett stilfullt renoverat kök. Köket med grå skåpinredning från Kvik har en vacker arbetsyta i sten samt lyxiga vitvaror från Miele. I vardagsrummet möblerar du med sällskapsdel och når snabbt den härliga uteplatsen genom en glasdörr. De båda sovrummen är rymliga och du finner mycket bra förvaring i såväl sovrum och i hall. Badrummet är inrett i sobra materialval, har klinkergolv med golvvärme samt är utrustat med badkar. Lägenheten ska absolut upplevas på plats och för dig som föredrar så kan lägenheten enkelt återställas som en 2:a.

På soliga Kristinebergs Strand bor du med innerstans häftigaste sjöläge med marin närhet, rofylld boendemiljö och grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor i din direkta närhet. Boende i närliggande föreningar har förtur till båtplats utanför porten och strandpromenaden kantas av restauranger som Piren Restaurang, Lilys Burger, Beirut bistro, glassbarer, bagerier och flera Sushi-ställen. Kungsholmsborna letar sig hit under soliga sommarkvällar för att avnjuta god mat och en helt magisk solnedgång. Kristinebergsparken ligger också nära med härlig grönska och en barnvänlig sektion med lekplats för barnen samt fotbollsplan med konstgräs och en populär Skate-park. Bad och solmöjligheter finner du längs hela Kristinebergs strand samt Hornsbergs strand som erbjuder flertal badbryggor, sittplatser och grillmöjligheter. Lindhagensgallerian ligger i området och här har du allt du behöver i form av service och mer därtill. Apotek, Systembolag, stort garage med goda parkeringsmöjligheter, caféer, frisör, inrednings- och designbutiker samt Stockholms största Ica Maxi som erbjuder ett utomordentligt sortiment.

Brf Mälarstrand 2 är en ytterst välskött förening med god ekonomi som huserar i en barnvagns- och handikappvänlig fastighet med dubbla entréer varav en i markplan och med stor hiss. I källaren finns ett rymligt förråd som tillhör lägenheten och i fastigheten finns bonusar som bland annat gästrum, bastu och hobbyrum.


Utgångspris
5 250 000 kr
Boarea
52.5 kvm
Avgift
3 820 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 7 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 25 februari 13:15 — 14:00

Öppen visning

Öppen visning
Boka

Måndag 26 februari 17:30 — 18:00

Öppen visning

Öppen visning
Boka

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Nina för mer information kring visningsmöjligheter.

Nina Larsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Direkt till vänster i hallen finns plats att hänga av ytterkläder och skor. Här hittar du grym förvaring i dubbla hatthyllor, klädstång, skohyllor med sittbänk samt garderob i ek. På golvet i entrén ligger en ljusgrå klinker och vidare in i hallen finner du furutiljor i enstav vilket är genomgående för hela lägenheten. På väggarna sitter en snygg mönstrad tapet och där hallen öppnar upp mot köket och de båda sovrummen står även två garderober för förvaring.


02
Kök

Det stilrent renoverade (2020) köket från Kvik ger dig fantastisk förvaring som döljer sig bakom grå skåpinredning. Du finner en generös och vacker arbetsyta i sten och invid överskåpen sitter hyllplan i ek för extra förvaring. Under överskåp och hyllplan finns dimbar belysning. Köket är fyllt utrustat med en lyxig maskinpark där kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll samt diskmaskin kommer från Miele. Diskmaskinen sitter dold bakom en skåpfront. Här finns även micro i överskåp från Siemens och fläkten kommer från Fjärårkupan. Invid det stora fönstret dukar du upp med matbord för 4-6 personer och blickar ut över grönskan och uteplatsen. Väggarna är målade i en dov rosa nyans.


03
Vardagsrum

Vardagsrummet ger utrymme för sällskapsdel och har en öppen planlösning mot lägenhetens kök. Här ges du sociala ytor att umgås med vänner och familj samt får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti där en balkongdörr i glas öppnar upp mot din alldeles egna uteplats. Uteplatsen på cirka 12 kvadratmeter har ett soligt sydvästläge och omges av grönska. Här får du ett uterum under sommarmånaderna med vy mot Mälarens vatten och plats för utemöbler och grill.


04
Sovrum 1

Lägenhetens master bedroom möbleras med dubbelsäng och sängbord samt har ett stort fönster för ljusinsläpp. Här blickar du ut över grönska och Kristinebergs Strands charmiga bostadsrättsradhus. Längs med ena väggen finner du mycket bra förvaring i tre garderober. Väggarna är målade i en sober blå nyans.


05
Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum är mysigt inrett med gråmålad väggpanel som bryter av mot de mörkgröna väggarna. Här ges du gott om plats för bredare säng och övrig möblering samt får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönster.


06
Badrum

Badrummet är inrett med vitkalade väggar samt klinker i en svag grå nyans med golvvärme. Badkaret med takdusch skärmas av med en vikvägg i glas och invid finns toalettstol och väggskåp. Ovanför den breda kommoden sitter en spegel och intill sitter en handdukstork samt ett högskåp som ger dig mycket bra förvaring.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

52,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Lägenheten är registrerad som 2 ROK i lägenhetsförteckningen.

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

1 av 7


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1998

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme
Ventilation: F


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

144 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-03-31


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV levereras via tele2 där ett basutbud ingår i avgiften.
Ownit levererar bredband via fiber (750/1000 Mbit) som ingår i avgiften.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningens parkeringsplatser är av tre olika typer – garage, kajplats och carport. Det finns en kö för vardera typen. Föreningen har tillgång till totalt 35 platser fördelade enligt följande:
Garaget har 24 st platser att tillgå: Liten 1 320 kr, Mellan 1 485 kr, Stor 1 870 kr ( för närvarande 30 st i kö)
Kajen har 9 st priset är 1 550 kr ( för närvarande 17 st i kö)
Carport har 2 st platser och priset är 1 290 kr ( för närvarande 39 st i kö)

(Kontrollerat 20240206)


Ekonomi

01
Avgift

3 820 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

Inkl. Värme, VA, Kabel-TV och Bredband

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel av årsavg.

0,0088505

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-02-06.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjer avgiften med 10 % from 1/4 2024 ( kontrollerad 240214).


Föreningen

01
Benämning

Brf Mälarstrand 2.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Fastigheten byggdes 1998 och består av 3 flerbostadshus med adresserna Kristinebergs Strand 3, 27 och 29.
Husen som byggdes av JM stod färdiga år 1998 och ligger med ett lugnt läge längst bort på strandpromenaden invid grönska med frontläge mot Ulvsundasjöns vatten.
Byggnadens totalyta uppgår till 6516 kvm, varav 6516 kvm utgör boyta.
Föreningen upplåter 91 lägenheter med bostadsrätt.
Brf Mälarstrand 2 är en välskött och stabil förening.
Lån per kvm ligger på 7865 kr/ kvm enligt årsredovisningen 2022.
Föreningen äger marken.
I föreningen finns bonusar som bland annat bastu och övernattningsrum som medlemmarna kan nyttja.
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.
- Utanför dörren finns båtplatser som tillhandahålls av Mälarstrands Båtklubb. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser och för intresse av en båtplats så kontaktar man båtklubbens ordförande eller någon annan i styrelsen direkt.
- Juridisk person accepteras inte. Delat ägandeskap godkänt med minsta andelen på 5%.

För mer information se föreningens hemsida
https://www.malarstrand2.se/www/

Kommande renoveringar

2024- Byte av ventilationsanläggning
2024- Installation av laddstolpar i garaget
2024- Byte av Routrar

Avgiftsförändringar

Föreningen höjer avgiften med 10 % from 1/4 2024 ( kontrollerad 240214).

Gjorda renoveringar

Föreningen utför löpande underhåll och renoveringar på fastigheten och har under de senaste åren sett ut enligt följande:
2022- byte av ventilationsanläggning
2022- Byte av låssystem
2023- Renovering av marmorgolv i entréerna
2023- Renovering av alla tre hissar

Övriga utrymmen i föreningen

- Gästrummet är beläget på entréplanet i Kristinebergs Strand 3. I rummet finns fyra sovplatser (två sängar och en elektrisk luftmadrass för två), kuddar och täcken. Priset för lägenheten är 300 kr per natt.
- Föreningen har en bastu som går att hyra för 40 kr per tillfälle.
- Tvättstuga med moderna tvättmaskiner, torktumlare, kallmangel och torkskåp finns i bottenvåningen i varje hus.
- Varje hus har ett cykelrum samt barnvagsnsrum med ingång från gatsidan till vänster om entrédörren.
- Varje hus har eget soprum. Sopkärlen är skyltade för källsortering.
- Det finns ett grovsoprum för grövre avfall i grannföreningens Kräftan 1620s hus vid garaget.
- Snickarbod finns i källarplanet Kristinebergs Strand 29. Här kan du utföra enklare reparationer, ommålning av möbler, valla skidor eller annat som kräver oöm miljö.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 820 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
Inkl. Värme, VA, Kabel-TV och Bredband
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av årsavg.
0,0088505
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-02-06.
Avgiftsförändringar
Föreningen höjer avgiften med 10 % from 1/4 2024 ( kontrollerad 240214).

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Piren Restaurang och Bar

163 m


Midan Hornsberg

189 m


Tokyo Sushi

210 m


Texas Longhorn Hornsbergs Strand

269 m


Pizzeria Kristineberg

286 m


Öppna förskolan Kristineberg

157 m


JENSEN förskola Kristineberg

198 m


Tennis Team Scandinavia AB

202 m


Förskolan The Rainbow

310 m


Levande föda skolan Kristineberg, Stockholm

391 m


Hemköp

1,46 km


Lidl

1,83 km


Comviq

1,97 km


Stockholm Odenplan

2,55 km


Sundbyberg

3,08 km


Solna station

3,1 km


Solna

3,14 km


Stockholm

3,21 km


Olof Dalins väg

278 m


Nordenflychtsvägen

369 m


Moa Martinsons torg

387 m


Bengt Tranas väg

482 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  28 m
  1 min
  1 min
  5 min
 • Hav
  3,02 km
  14 min
  19 min
  1 tim 0 min
 • Tågstation
  Stockholm Odenplan
  2,55 km
  10 min
  15 min
  47 min
 • Hållplats
  Olof Dalins väg
  278 m
  3 min
  1 min
  5 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Nina!

Nina Larsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.