Kristinebergs Strand 3, 5tr
Kristinebergs Strand 3, 5tr
Nina Larsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Kristinebergs Strand 3, 5tr

Utgångspris

7 150 000 kr


Utgångspris

7 150 000 kr



Kungsholmen / Kristineberg— Stockholm

Kristinebergs Strand 3, 5tr


Till salu
Utgångspris
7 150 000 kr

Kungsholmen / Kristineberg— Stockholm

Dubbla balkonger - Högt & insynsfritt läge - Underbar utsikt över grönska, vatten och båtliv!

Drömboende invid Mälaren som presenterar ett högt hörnläge och dubbla balkonger som omges av grönska och vatten. Här flyttar du till en Stockholmsidyll med sjö- och båtliv precis utanför dörren och där sommarens tidiga morgondopp och svalkande kvällsdopp ligger nära till hands. Det är onekligen utsikten som präglar denna fantastiska hörnlägenhet som ligger belägen i det första huset på strandpromenaden och ger dig en vidsträckt panoramavy med lång distans till närmaste granne. Lägenheten är något utöver det vanliga med ett fritt och insynsskyddat läge samt stora fönsterpartier i två väderstreck. Med två rymliga balkonger som bjuder på sol från tidig morgon till sommarkvällens ankomst får du två extra uterum att njuta av under sommarhalvåret. Du finner en social och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök samt generösa ytor att umgås med vänner och familj. I master bedroom möblerar du med dubbelsäng och vaknar till utsikten över Ulvsundasjöns lockande vatten. Lägenhetens andra sovrum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. I såväl de båda sovrummen som i hallen finner du mycket bra förvaring. Det lyxigt stora badrummet är inrett med dubbla handfat och en kombinerat tvättmaskin/torktumlare för en enklare vardag. Lägenheten ska absolut upplevas på plats!

På soliga Kristinebergs Strand bor du med innerstans häftigaste sjöläge med marin närhet, rofylld boendemiljö och grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor i din direkta närhet. Boende i närliggande föreningar har förtur till båtplats utanför porten och strandpromenaden kantas av restauranger som Piren Restaurang, Lilys Burger, Beirut bistro, glassbarer, bagerier och flera Sushi-ställen. Kungsholmsborna letar sig hit under soliga sommarkvällar för att avnjuta god mat och en helt magisk solnedgång. Kristinebergsparken ligger också nära med härlig grönska och en barnvänlig sektion med lekplats för barnen samt fotbollsplan med konstgräs och en populär Skate-park. Bad och solmöjligheter finner du längs hela Kristinebergs strand samt Hornsbergs strand som erbjuder flertal badbryggor, sittplatser och grillmöjligheter. Lindhagensgallerian ligger i området och här har du allt du behöver i form av service och mer därtill. Apotek, Systembolag, stort garage med goda parkeringsmöjligheter, caféer, frisör, inrednings- och designbutiker samt Stockholms största Ica Maxi som erbjuder ett utomordentligt sortiment.

Brf Mälarstrand 2 är en ytterst välskött förening med god ekonomi som huserar i en barnvagns- och handikappvänlig fastighet med dubbla entréer varav en i markplan och med stor hiss. I källaren finns ett rymligt förråd som tillhör lägenheten och i fastigheten finns bonusar som bland annat gästrum, bastu och hobbyrum.


Utgångspris
7 150 000 kr
Boarea
70.5 kvm
Avgift
5 151 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
5 av 6 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 05 maj 12:00 — 12:45

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning!

Måndag 06 maj 17:15 — 17:45

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning!

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Nina för mer information kring Kristinebergs Strand 3, 5tr Anmäl intresse.

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Direkt till höger i hallen finner du fantastisk förvaring som gömmer sig bakom spegelskjutdörrar som når full takhöjd. Hallen tar dig vidare in mot vardagsrum och kök och till vänster hittar du lägenhetens master bedroom. På väggarna sitter en ljus tapet och på golvet ligger en ekparkett som är genomgående i hela lägenheten.


02
Kök

Det rymliga köket ger dig mycket bra förvaring i vita över- och underskåp som löper längs med ena väggen. Bakom den generösa arbetsytan i mörkbetsad laminat sitter ett snyggt kakel och under överskåpen finner du infällda spotlights för belysning. Invid kyl/frys finns ett högskåp samt extra lådförvaring och avställningsyta. I övrigt består vitvarorna av mikro i högskåp, spis med dubbla ugnar, fläkt samt diskmaskin. Köket får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti som också bjuder på utsikt över vatten och grönska. I den breda öppningen mot vardagsrummet får middagsbordet en perfekt placering med plats för 6-8 middagsgäster. Väggarna är målade i en sober grå nyans som fortsätter in i vardagsrummet.


03
Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på en underbar rymd med stora fönsterpartier och dubbla balkonger i två väderstreck. Här upplever du verkligen lägenhetens höga läge i huset med utsikt över grönskande trädkronor samt den underbara vyn över Mälarens vatten och båtliv. Rummet presenterar generösa ytor att umgås med vänner och familj med plats för större sällskapsdel och övrig möblering.


04
Dubbla balkonger

Ifrån vardagsrummet når du lägenhetens båda balkonger varav den ena ligger i nära anslutning till köket. Här får du njuta av en underbar utsikt över vattnet och får värmande sol från tidig frukost. Balkongen har ett helt fritt läge där du blickar ut över båtlivet och strandpromenaden. På lägenhetens andra balkong möter du solen på förmiddagen som dröjer sig kvar till sen eftermiddag. Balkongen har det högsta läget i huset och har en fri utsikt över grönskande trädkronor


05
Sovrum 1

Lägenhetens master bedroom har ett avskilt och helt insynsskyddat läge med en magisk utsikt över Ulvsundasjöns härliga vatten och båtliv. Här möblerar du med dubbelsäng och sängbord samt finner mycket bra förvaring i garderober som står längs med ena väggen. Väggarna är målade i stockholmsvitt.


06
Sovrum 2

Även i lägenhetens andra sovrum sover du med ett insynsfritt läge med utsikt över grönska. Rummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor och har flertalet garderober för förvaring. Väggarna är målade i stockholmsvitt.


07
Badrum

Badrummet är lyxigt stort och inrett med dubbla handfat med förvaring under. Ovanför sitter ett brett spegelskåp med belysning och intill finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare för en enklare vardag. Takduschen skärmas av med vikväggar i glas och här finns även en hyllnisch som ger dig den perfekta platsen för tvål- och schampoflaskor. Toalettstolen är vägghängd och i taket sitter infällda spotlights. Badrummet har vitkaklade väggar och klinker i kopparbrun nyans (golvvärme).


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

70,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

5 av 6


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1998

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme
Ventilation: F


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

144 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-03-31


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV levereras via tele2 där ett basutbud ingår i avgiften.
Ownit levererar bredband via fiber (750/1000 Mbit) som ingår i avgiften.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningens parkeringsplatser är av tre olika typer – garage, kajplats och carport. Det finns en kö för vardera typen. Föreningen har tillgång till totalt 35 platser fördelade enligt följande:
Garaget har 24 st platser att tillgå: Liten 1 320 kr, Mellan 1 485 kr, Stor 1 870 kr ( för närvarande 30 st i kö)
Kajen har 9 st priset är 1 550 kr ( för närvarande 17 st i kö)
Carport har 2 st platser och priset är 1 290 kr ( för närvarande 39 st i kö)

(Kontrollerat 20240206)


Ekonomi

01
Avgift

5 151 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

Inkl. Värme, VA, Kabel-TV och Bredband

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel av årsavg.

0,01085

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-03-04.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 10 % from 1/4 2024 och inga fler höjningar är planerade i dagsläget ( kontrollerad 240214).


Föreningen

01
Benämning

Brf Mälarstrand 2.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Fastigheten byggdes 1998 och består av 3 flerbostadshus med adresserna Kristinebergs Strand 3, 27 och 29.
Husen som byggdes av JM stod färdiga år 1998 och ligger med ett lugnt läge längst bort på strandpromenaden invid grönska med frontläge mot Ulvsundasjöns vatten.
Byggnadens totalyta uppgår till 6516 kvm, varav 6516 kvm utgör boyta.
Föreningen upplåter 91 lägenheter med bostadsrätt.
Brf Mälarstrand 2 är en välskött och stabil förening.
Lån per kvm ligger på 7865 kr/ kvm enligt årsredovisningen 2022.
Föreningen äger marken.
I föreningen finns bonusar som bland annat bastu och övernattningsrum som medlemmarna kan nyttja.
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.
- Utanför dörren finns båtplatser som tillhandahålls av Mälarstrands Båtklubb. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser och för intresse av en båtplats så kontaktar man båtklubbens ordförande eller någon annan i styrelsen direkt.
- Juridisk person accepteras inte. Delat ägandeskap godkänt med minsta andelen på 5%.

För mer information se föreningens hemsida
https://www.malarstrand2.se

Kommande renoveringar

2024- Byte av ventilationsanläggning
2024- Installation av laddstolpar i garaget
2024- Byte av Routrar

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 10 % from 1/4 2024 och inga fler höjningar är planerade i dagsläget ( kontrollerad 240214).

Gjorda renoveringar

Föreningen utför löpande underhåll och renoveringar på fastigheten och har under de senaste åren sett ut enligt följande:
2022- byte av ventilationsanläggning
2022- Byte av låssystem
2023- Renovering av marmorgolv i entréerna
2023- Renovering av alla tre hissar

Övriga utrymmen i föreningen

- Gästrummet är beläget på entréplanet i Kristinebergs Strand 3. I rummet finns fyra sovplatser (två sängar och en elektrisk luftmadrass för två), kuddar och täcken. Priset för lägenheten är 300 kr per natt.
- Föreningen har en bastu som går att hyra för 40 kr per tillfälle.
- Tvättstugan ligger belägen i entréplan med moderna tvättmaskiner, torktumlare, kallmangel och torkskåp. Det finns en tvättstuga i varje hus.
- Varje hus har ett cykelrum samt barnvagsnsrum med ingång från gatsidan till vänster om entrédörren.
- Varje hus har eget soprum. Sopkärlen är skyltade för källsortering.
- Det finns ett grovsoprum för grövre avfall i grannföreningens Kräftan 1620s hus vid garaget.
- Snickarbod finns i källarplanet Kristinebergs Strand 29. Här kan du utföra enklare reparationer, ommålning av möbler, valla skidor eller annat som kräver oöm miljö.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

535 096 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskulden är beräknad ur 2022 års årsredovisning där långfristiga och kortfristiga skulder minskats med kassa/bank och beräknats utifrån lägenhetens andelstal.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 151 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
Inkl. Värme, VA, Kabel-TV och Bredband
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av årsavg.
0,01085
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-03-04.
Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften med 10 % from 1/4 2024 och inga fler höjningar är planerade i dagsläget ( kontrollerad 240214).

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Nina!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.