Patentgatan 5
Patentgatan 5
Patrik Nilsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Patrik Nilsson

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Patentgatan 5


Kungsholmen - Lilla Essingen— Stockholm

Patentgatan 5


Kommande försäljning

Kungsholmen - Lilla Essingen— Stockholm

Välkomna till en ljus och modern bostad med fantastisk utsikt

Denna bostad har en smart planlösning som inbjuder till sociala sammankomster och erbjuder gott om utrymme för förvaring. När du kliver in genom dörren möts du av en hall med med plats för dina ytterkläder. Sovrummet har tillräckligt med utrymme för en dubbelsäng, här finns en smart byggd klädförvaring med skjutdörrar som skapar gott om förvaring. Vardagsrummet är flexibelt och smälter samman med köket i en öppen planlösning. Det moderna badrummet har dusch, toalett, handfat och en tvättmaskin samt helkaklade väggar. Vardagsrummet erbjuder stora fönster och ger dig en fantastisk utsikt. Sist men inte minst, den underbara balkongen med en solig plats som verkligen måste upplevas på plats.

Lägenheten ligger fint belägen i det så kallade Luxområdet, tidigare hemvist för Electrolux industri och är idag en modern och mycket trivsam stadsdel som andas gemenskap. Längs strandpromenaden finner du flera bryggor som inbjuder till avkoppling i solen och sköna dopp i vattnet. På den västra delen av ön finns även ett charmigt grönområde med badmöjligheter. Om du gillar att jogga eller promenera längs vattnet, finns en mysig promenadväg på ungefär 2 kilometer som omringar hela ön.

I den vackra Luxparken kan du njuta av generösa gräsytor och en brygganläggning, och för de minsta erbjuder den en av Stockholms finaste lekplatser. För båtentusiaster finns tre båtklubbar på Lilla Essingen, och i Luxvikens hamnbassäng finns gott om plats för segelbåtar. För föräldrar finns tre förskolor på Lilla Essingen: Vita Villan, Luxviken och Gunghästen. Den närmaste skolan är Klastorpsskolan i Mariebergsområdet.

Luxområdet har också ett utbud av trevliga restauranger, inklusive Lux Dag för Dag, Pappas Deli och en sushirestaurang för matälskare. För dem som söker något sött finns det charmiga bageriet Pesso, som också erbjuder nybakat bröd. Dessutom finns en välsorterad närbutik, Tempo, med generösa öppettider. Området har också en kemtvätt och skräddare för dina bekvämligheter. I de äldre kvarteren på Lilla Essingen hittar du dessutom en ICA-butik, ett mysigt café, ett bageri och flera mindre restauranger att utforska.


Boarea
45.5 kvm
Avgift
3 549 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 6 (Hiss finns)

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Patrik för mer information kring visningsmöjligheter.

Patrik Nilsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Rymlig balkong med utsikt mot vattnet.
Balkong

Rymlig balkong med utsikt mot vattnet.

Utsikten från balkongen mot Riddarfjärden.
Balkong

Rymlig balkong med utsikt mot vattnet.

Utsikt

Utsikten från balkongen mot Riddarfjärden.

Luftigt vardagsrum med öppen planlösning till köket.
Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med öppen planlösning till köket.Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Steget in i denna bostad hälsas av en inbjudande entré med utrymme för dina ytterkläder.


02
Sovrum

Sovrummet har tillräckligt med plats för en bekväm dubbelsäng och erbjuder gott om utrymme för klädförvaring och förvaring.


03
Vardagsrummet

Det öppna vardagsrummet erbjuder flexibel möblering som smidigt ansluter sig till köket. Med flera fönster skapar det en fin utsikt och underbart med ljusinsläpp.


04
Kök

Köket är utrustat med moderna bekvämligheter, inklusive gott om förvaringsutrymme och rymliga arbetsytor med en bänkskiva av marmor. Här finner du även en kyl/frys av märket SMEG från 2017, diskmaskin, induktionsspis med ugn och fläkt från 2020.


05
Balkong

Den generösa och inbjudande balkongen erbjuder en vacker utsikt mot Mälaren och Västerbron


06
Badrum

Det eleganta badrummet är utrustat med en praktisk dusch, WC, handfat och en tvättmaskin samt ett smart utfällbart tvättställ. Helkaklade väggar och klinkergolv.


07
Förråd

Lägenhetsinnehavaren disponerar även ett källarförråd på ca 4 kvm för extra förvaringsmöjligheter.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

45,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

3 av 6

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2006


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

94 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2022-02-28


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Kabel-tv via Tele2, grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband via via Bahnhof, ingår i avgiften.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Garagesamfälligheten Luxgaraget med nedfart på Luxgatan 17, har ca 450 bil- och mc-platser. En del av platserna är avsedda för laddningsbara bilar. Dessa platser hyrs endast ut till medlemmar. Det kan förekomma att det är kö till garageplatserna. Kötiden varierar beroende på vilken storlek av plats man är i behov av.


Ekonomi

01
Avgift

3 549 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV

Kommentar, månadsavgift

Inkl. värme, vatten, kabel-tv (grundutbudet) samt bredband.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,004799

Andel av årsavg.

0,004814

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-11-08.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Styrelsen har meddelat att man kommer att ha en avgiftshöjning under våren 2024 men inte med hur mycket men uppskattningsvis ca 10% (kontrollerat 2023-10-08 med styrelsen)
Ekonomin är stabil och den ekonomiska planen syftar till att på lång sikt bibehålla nuvarande nivå på månadsavgifterna. Styrelsen har prioriterat amorteringar av föreningens lån och flera engångsamorteringar har gjorts under de senaste åren. Föreningen har intäkter från hyreslokalerna.


Föreningen

01
Benämning

Brf Essinge Park. I föreningen finns 150 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

BRF Essinge Park består av sju byggnader med totalt 150 lägenheter. Det fristående huset i hörnet av Luxgatan är ursprungligen byggt 1909 men är invändigt nyuppbyggd 2005. Stora delar av fasaden i markplan mot Patentgatan och Primusgatan är den ursprungliga industrifastighetens K-märkta tegelfasad. Samtliga punkthus färdigställdes 2006.

Kommande renoveringar

PLANERADE:
- I övrigt är inga större renoveringsarbeten planerade utöver sedvanligt underhåll.
Föreningen utför stamspolning vart 4:e år

Avgiftsförändringar

Styrelsen har meddelat att man kommer att ha en avgiftshöjning under våren 2024 men inte med hur mycket men uppskattningsvis ca 10% (kontrollerat 2023-10-08 med styrelsen)
Ekonomin är stabil och den ekonomiska planen syftar till att på lång sikt bibehålla nuvarande nivå på månadsavgifterna. Styrelsen har prioriterat amorteringar av föreningens lån och flera engångsamorteringar har gjorts under de senaste åren. Föreningen har intäkter från hyreslokalerna.

Gjorda renoveringar

UTFÖRDA:
- Fasadrenovering av husen påbörjades i mars 2021 och var estimerade att pågå i cirka 2 år. Detta arbete är i slutfasen och börjar bli färdigt.
Arbetet har inneburit en bättre fasad, bl.a. så har isoleringen och plåtdetaljer sets över och byts ut. Renoveringen har bekostas helt och hållet av JM och innebär ingen merkostnad för föreningen. Huset på Luxgatan 15 berörs inte av fasadrenoveringen och inte heller tegeldelen av Patentgatan.
- Föreningen har nyligen renoverat tvättstugorna, samt bytt ut delar av maskinparken.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en föreningslokal som ligger på Patentgatan 7 (den gamla guldsmedslokalen). Lokalen är utrustad med bord, stolar och porslin för 30 personer. Därutöver finns ett pentry samt kyl och frys. Lokalen hyrs ut dygnsvis. Kostnaden är 500 kr för medlemmar i Brf Essinge park och 1 000 kr för personer som inte bor i föreningen.
I föreningen finns även en övernattningslägenhet på Patentgatan 1 som kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/natt.
Det finns en fin innergård samt en fräsch tvättstuga med full maskinell utrustning.
Det finns även två cykelrum (ingång från entréplan samt via gård), barnvagnsförråd samt ett återvinningsrum.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

565 017 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas med andelstalet för årsavgiften multiplicerat med föreningens totala nettoskuldsättning. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning.


Området

01

Lilla Essingen är lugnt och mysigt med lite småstadskänsla, mysiga badbryggor och en strandpromenad som sträcker sig runt hela ön. Lilla Essingen har varit en favorit hos många stockholmare genom åren. Lilla Essingen är en liten ö men kan stoltsera med ett brett utbud i matväg. Här finns indiskt, thai, sushi, flera caféer och en deli. Restaurangen Lux dag för dag är mycket populär, och missa inte att köpa frukostbröd eller fika på Dessert och Choklad Stockholm. Bekväm närhet till city med buss 1, 56 eller på cykel kommer du till Fridhemsplan på fem-tio minuter samt till Centralstationen på en kvart. Det finns också en båtlinje som går varje dag via ön till stan (Ekerö-Stockholm). Sommartid tar pendelbåten Movitz dig från bryggan i närheten direkt till Gamla Stan. M/S Movitz trafikerar sträckan Gamla stan - Lilla Essingen - Alvik strand - Solna strand. Gå in och läs mer på www.ms-movitz.com. Snabbt går det även att med bil ta sig till och från Lilla Essingen med egna av- och påfarter till Essingeleden.

Kommunikationer

Bekväm närhet till city med buss 1 och 56. På cykel kommer du till Fridhemsplan på 5-10 minuter samt till Centralstationen på 15 minuter. Det finns också en båtlinje som går via ön till stan (Ekerö-Stockholm), båt stannar dagligen. Sommartid tar pendelbåten dig från bryggan i närheten direkt till Gamla Stan. M/S Movitz trafikerar sträckan Gamla stan - Lilla Essingen - Alvik strand - Solna strand. Snabbt går det även att med bil ta sig till och från Lilla Essingen med egna av- och påfarter till Essingeleden.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 549 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
Kommentar, månadsavgift
Inkl. värme, vatten, kabel-tv (grundutbudet) samt bredband.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,004799
Andel av årsavg.
0,004814
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-11-08.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Styrelsen har meddelat att man kommer att ha en avgiftshöjning under våren 2024 men inte med hur mycket men uppskattningsvis ca 10% (kontrollerat 2023-10-08 med styrelsen)
Ekonomin är stabil och den ekonomiska planen syftar till att på lång sikt bibehålla nuvarande nivå på månadsavgifterna. Styrelsen har prioriterat amorteringar av föreningens lån och flera engångsamorteringar har gjorts under de senaste åren. Föreningen har intäkter från hyreslokalerna.

Området
Använd kartan
X

Platser

Moonya sushi

56 m


Albrektsson Gastronomic

78 m


Lux Dag för Dag

85 m


Pappas Deli Restaurang

130 m


Essingegrillen

190 m


Förskolan Vita Villan

77 m


Förskolan Luxviken

213 m


ESS-gymnasiet Luxskolan

252 m


Förskolan Gunghästen

317 m


Asya okul

486 m


Hemköp

859 m


BergsundsgamalLivs butik

1,42 km


Lidl

1,75 km


Stockholm

2,95 km


Årstaberg

2,96 km


Cityterminalen

3,01 km


Stockholm City

3,09 km


Luxparken

72 m


Lilla Essingen

169 m


Luxgatan

247 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  73 m
  1 min
  1 min
  2 min
 • Hav
  3,88 km
  18 min
  20 min
  1 tim 13 min
 • Tågstation
  Stockholm
  2,95 km
  13 min
  16 min
  53 min
 • Hållplats
  Luxparken
  72 m
  2 min
  1 min
  2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Patrik!

Patrik Nilsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.