Sjöviksvägen 76
Sjöviksvägen 76
Resi Wolfmeier Steding, ansvarig mäklare i Liljeholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Resi Wolfmeier Steding

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Sjöviksvägen 76


Liljeholmskajen— Stockholm

Sjöviksvägen 76


Kommande försäljning

Liljeholmskajen— Stockholm

Stilrent & Yteffektivt!

Näst högst upp i huset finns stilren och yteffektiv genomgångs 2:a som lätt blir en 3:a. Kök i "bistrostil" i vitt med vita rektangulära kakelplattor ovan arbetsbänk och öppen planlösning mot vardagsrummet som har utgång till härlig balkong. För den som vill finns möjligheten att sätta upp en vägg i vardagsrummet för att på så sätt enkelt göra om bostaden till en 3:a. Stora fönster som släpper in ett fint ljus och ger en härlig rymd. Sovrummet har gott om förvaring i hel garderobsvägg. Helkaklat badrum med fönster och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Genomgående infällda spotlights i tak (ej i badrum) och mörkbetsade parkettgolv vilket förstärker den moderna och lite lyxiga känslan i lägenheten. Förening med övernattningsrum, bastu och tvättstuga. Toppenläge på Liljeholmskajen för dig som vill bo centralt precis strax utanför innerstan i ett modernt och lugnt område med omedelbar närhet till Årstavikens vatten, badbryggan, restauranger och fina promenadstråk. Kort promenadavstånd till bussar, tvärbana, pendeltåg och t-bana.


Boarea
47 kvm
Avgift
3 621 kr/mån
Rum
2 rum (1-2 sovrum)
Våning
5 av 6 (Hiss finns)

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Smart planlösning där kök och vardagsrum flyter samman på ett naturligt sätt och skapar en stor öppen yta för socialt umgänge.
Öppen planlösning& Öppen planlösning

Smart planlösning där kök och vardagsrum flyter samman på ett naturligt sätt och skapar en stor öppen yta för socialt umgänge.

Fullt utrustat kök i vitt som skapar en smakfull kontrast mot det mörka golvet.
Öppen planlösning& Öppen planlösning

Smart planlösning där kök och vardagsrum flyter samman på ett naturligt sätt och skapar en stor öppen yta för socialt umgänge.

Modernt & hemtrevligt

Fullt utrustat kök i vitt som skapar en smakfull kontrast mot det mörka golvet.

Stor och härlig balkong med vy över trädkronorna på Sjöviksvägen. Här ryms utan problem både mysig loungemöbel och en mindre café grupp.
Balkong med utsikt över Sjöviksvägen

Stor och härlig balkong med vy över trädkronorna på Sjöviksvägen. Här ryms utan problem både mysig loungemöbel och en mindre café grupp.
Rumsbeskrivning

01
Entré/hall

Ljus och välkomnande hall med infällda spotlights i tak och plats för klädavhängning. Mörkbetsat parkettgolv och ljusa, målade väggar.


02
Kök

Stilrent kök med bistrokänsla i form av vita köksluckor med svarta handtag och vita rektangulära kakelplattor med svart fog ovan arbetsbänk i svart laminat. I köket som ligger i vinkel finns gott om förvaring och bra arbetsytor. Infällda spotlights i tak ger fin belysning. Öppen planlösning till vardagsrum. Utrustning: spishäll (Siemens), inbyggnadsugn (Siemens), fläkt , kombinerad kyl/frys (Siemens), diskmaskin(Siemens) och mikrougn(Siemens). Mörkbetsat parkettgolv samt ljusa, målade väggar.


03
Vardagsrum

Lättmöblerat och fint vardagsrum med stort fönster och infällda spotlights i tak. Det här rummet går att dela av om man har behov av ett kontor eller gästrum. Utgång till stor balkong. Mörkbetsat parkettgolv och ljusa, målade väggar.


04
Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng (160 cm). Infällda spotlights i tak ger mysig belysning. Bra förvaring i hel garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Mörkbetsat parkettgolv och ljusa, målade väggar.


05
Duschrum

Modernt och smakfullt duschrum där varje kvadratmeter nyttjats maximalt. Grått klinker med golvvärme (el) och väggarna är klädda med vita, rektangulära kakelplattor. Utrustning: vägghängd toalett, duschplats med duschvägg, handfat samt handdukstork. Stor infasad spegel ovan handfat. Kombinerad tvättmaskin/ torktumlare finns placerad i liten nisch i väggen där även ett vitt överskåp sitter. Fönster.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

47 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)

Rum

2 (1-2 sovrum)

Våning

5 av 6


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2008

Kommentar, byggnad

Flerfamiljshus

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

108 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

131 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2021-10-07

Besiktningsman

Erik Olofsson Augustsson, E+ Energi och Byggfysik AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Telia tillhandahåller TV (grundutbud lagom), bredband och fast bredbandstelefoni, s.k. Triple Pay, genom ett gruppavtal med föreningen. Hastigheten för bredband är 250/250 . Samtliga lägenheter har en router med WIFI så att alla har möjlighet till trådlös uppkoppling.


05
Balkong

Stor balkong med en behaglig nålfiltsmatta på golvet. Här får det plats en loungemöbel och mindre cafémöbel.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen har inga reserverade platser. I närliggande Bergrumsgaraget på Sjöviksvägen finns flertalet lediga garageplatser för 2530 kr/mån. Parkando har upprättat ett kösystem för elbilsplatser i bergrumsgaraget. Priset för dessa platser ligger på 3104 kr/mån inkl. el. I Bergrumsgaraget finns även MC-platser till ett pris av 1011 kr/mån. För kontakt med Parkando: https://www.parkando.se/


Ekonomi

01
Avgift

3 621 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

Värme, vatten, Telia triple play som innehåller TV, telefoni och bredband.

Försäkring

168 kr/mån

Hushållsström

197 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

365 kr/mån

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

1,988000%

Andel av årsavg.

0,019847

Andelstal insats

Uppgiften saknas i föreningens register

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-02.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Avgiftsförändringar

Svar från styrelsen 2024-05-07. I dagsläget har vi inga avgiftshöjningar inplanerade. Föreningen kommer lägga om 2 lån vid årsskiftet så då kommer räntekostnaden öka. Vår förhoppning är att vi inte ska behöva höja då men det vet vi inte i dagsläget.


Föreningen

01
Benämning

Brf Ekfatet 1. I föreningen finns 42 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Föreningen förvärvade fastigheten Ekfatet 1 den 1 november 2007 och byggnaden färdigställdes 2008. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus i sex till sju våningar med totalt 42 bostadsrätter. Den totala boytan är ca. 2 572 m2. I fastigheten finns också fyra lokaler med en total uthyrningsbar yta om ca 330 m2. Samtliga av dessa lokaler är uthyrda. Wingårdhs arkitektkontor är det som ritat den första etappen av Berghusen. Husen kännetecknas av rena och avskalade linjer med fasader i ljus puts.

Kommande renoveringar

Följande information finns att läsa på föreningens hemsida.
Föreningen har i dagsläget ett ärende med byggföretaget JM, angående vissa brister i husets fasad. JM har under hösten 2022 påbörjat arbete med att åtgärda problemen, något som sker stegvis och i löpande dialog med styrelsen. Vid kontakt med styrelsen 2024-05-07 informerade de om att det är garantiarbeten som pågår och föreningen kommer inte drabbas av några kostnader med anledning av arbetet. Går allt enligt plan så är fasaderna åtgärdade till första veckan i juli.

Avgiftsförändringar

Svar från styrelsen 2024-05-07. I dagsläget har vi inga avgiftshöjningar inplanerade. Föreningen kommer lägga om 2 lån vid årsskiftet så då kommer räntekostnaden öka. Vår förhoppning är att vi inte ska behöva höja då men det vet vi inte i dagsläget.

Gjorda renoveringar

Uppfräschning av entréer och trapphus har genomförts.

Övriga utrymmen i föreningen

I fastigheten finns det gemensamhetslokal/övernattningslägenhet med pentry och wc samt en bastu med dusch. Det finns även cykelrum och barnvagnsförråd. Till lägenheten hör ett förråd.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

422 759 kr


Området

01

Liljeholmskajen är området där moderna, funktionella och nybyggda huskroppar rest sig ur det gamla industriområdet Årstadal. Här erbjuds ett härligt sjöstadsliv bland uteserveringar, bryggor och badmöjligheter i Mälaren - samtidigt som man når Stockholms innerstad på en kort promenad längs broarna. Sjövikstorget är områdets hjärta och mötesplats med sina flertalet restauranger, matbutik, boulebana och trevliga sittplatser med sjöutsikt över mot lummiga Tantolunden på Söder. Området har även ytterligare utbud av butiker och service, samt närhet till Liljeholmen med bland annat galleria och vårdcentral. Området är perfekt för den som lever ett aktivt liv! Längst kajen når man uppskattade promenadvägar som fortsätter runt hela Årstaviken. I närområdet finns flera inomhusgym så som SATS, Marievik, Puls och Träning, Strong Body och Mind yoga studio, men det finns även utomhusgym.

Flera lekplatser finns i området,som Blomsterdalen, Kaninparken och äventyrslekplatsen på Sjövikshöjden. I området finns flertalet förskolor och grundskola för årskurs F-6. 2017 startade byggnationen av en ny skola Sjöviksskolan som stod klar hösten 2019. Skolan erbjuder verksamhet för årskurs F-9. Liljeholmskajen erbjuder mycket goda kommunikationer: tunnelbana från Liljeholmen (båda röda linjerna), tvärbana (i dagsläget Solna-Sickla ), buss (145 Liljeholmen - Älvsjö station) samt pendeltåg från Årstaberg. E4 nås lätt av den som är bilburen. Det finns även en hiss som ligger utanför Sjöviksvägen 128 som tar dig upp på Årstabron och den är väldigt populär och smidig att använda även för dig med cykel.

Kommunikationer

Liljeholmskajen erbjuder mycket goda kommunikationer: tunnelbana från Liljeholmen (båda röda linjerna), tvärbana (i dagsläget Solna-Sickla ), buss (145 Liljeholmen - Älvsjö station) samt pendeltåg från Årstaberg. E4 nås lätt av den som är bilburen. Det finns även en hiss som ligger utanför Sjöviksvägen 128 som tar dig upp på Årstabron. Den är väldigt populär och smidig att använda även för dig med cykel. En promenad över Liljeholmsbron tar dig över till Hornstull.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 621 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, Telia triple play som innehåller TV, telefoni och bredband.
Försäkring
168 kr/mån
Hushållsström
197 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
365 kr/mån
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
1,988000%
Andel av årsavg.
0,019847
Andelstal insats
Uppgiften saknas i föreningens register
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-02.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Avgiftsförändringar
Svar från styrelsen 2024-05-07. I dagsläget har vi inga avgiftshöjningar inplanerade. Föreningen kommer lägga om 2 lån vid årsskiftet så då kommer räntekostnaden öka. Vår förhoppning är att vi inte ska behöva höja då men det vet vi inte i dagsläget.

Området
Liljeholmen/Liljeholmskajen i stockholm

Liljeholmen/Liljeholmskajen

Ett område nära både stadsliv, sjöliv och service.


01
Fördelar med området
Badstrand Utegym Restauranger Caféer Bokhandel Stadspuls Bussar Restaurangtätt Cykelbanor Stort shoppingutbud Parker/Grönområden Tunnelbana Butiksgata/köpcentrum Lokal spårtrafik

02
Att bo i Liljeholmen/Liljeholmskajen

Liljeholmen/Liljeholmskajen är ett mycket populärt och expansivt område som ligger i stadsdelen Hägersten. Här finner man en blandad bebyggelse från moderna fastigheter till äldre hus som uppfördes kring förra sekelskiftet. En stor del av bostäderna är moderna och nyproducerade och ligger kring Årstavikens vatten. Det är ett populärt område tack vare sitt centrala läge alldeles utanför tullarna. Stadsdelen bjuder på närhet till både storstadsliv, sjöstadsliv och vacker natur och bostäderna är en blandning av lägenheter, radhus och kedjehus. I området bland badbryggor och promenadstråk finns flertalet mataffärer, restauranger och uteserveringar.


03
Kommunikationer i området

Det gynnsamma och rofyllda läget vid Årstaviken är en attraktiv boplats. Området består av Liljeholmens centrum som är en knutpunkt för kommunikationer med tunnelbana, tvärbana och bussar. Vid hållplats Årstaberg finns pendeltågsstation.


04
Familjeliv i Liljeholmen

Liljeholmen/Liljeholmskajen är en mycket uppskattad boendemiljö för barnfamiljer och här finns flertalet förskolor och grundskolor samt gymnasium. Den direkta närheten till barnomsorg, kombinerat med många aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar gör att detta är ett mycket populärt område. I centrum, Liljeholmsgallerian, finns apotek, bank och vårdmottagningar.


05
Att göra i Liljeholmen

Runt om i området finns flera mindre badbryggor längs Årstavikens vatten. Här finns även flera lekparker, motionsspår och grönskande miljöer att njuta av året runt. Liljeholmen/Hägersten inbjuder till ett behagligt boende för den moderna människan i vacker omgivning.

Välkommen till din lokala mäklare på Liljeholmen/Liljeholmskajen och vårt kontor på Liljeholmskajen!

Använd kartan
X

Platser

HANAMI Liljeholmenskajen

21 m


Pepe Nero

29 m


Jing Chen AB

63 m


Wokeriet

63 m


Brödernas

93 m


Årstadals förskola

123 m


Kajens förskola

159 m


Årstadalsskolan

159 m


Höjdens förskola

206 m


Sjöviks förskola

206 m


ICA Sjövikshallen

239 m


Lidl

703 m


Ica

1,17 km


Bergsunds Livs

1,27 km


Årstaberg

734 m


Stockholms södra

1,98 km


Stockholm Centralstation

3,05 km


Stockholm

3,11 km


Sjöviksvägen

91 m


Sjövikstorget

280 m


Hildebergsvägen

386 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Grönområde
  318 m
  1 min
  2 min
  6 min
 • Lokalt centrum
  598 m
  5 min
  5 min
  14 min
 • Tågstation
  Årstaberg
  734 m
  3 min
  4 min
  18 min
 • Hållplats
  Sjöviksvägen
  91 m
  1 min
  1 min
  1 min
 • Hav
  2,68 km
  11 min
  12 min
  43 min
 • Sjö
  98 m
  1 min
  1 min
  2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Resi!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.