Svartensgatan 8, 2tr / Södermalm - Mosebacke / Stockholm

Oslagbar sekelskiftes 2:a med balkong & kakelugnar!

Slutpris
5 850 000 kr
Boarea
64 kvm
Avgift
2 138 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2019-09-06
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Svartensgatan såldes av oss 2019-09-06. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Svartensgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Södermalm - Mosebacke är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Representativ sekelskiftes 2:a med mysig balkong i vacker fastighet anno 1892! Njut av tidstypiska attribut såsom ca. 3 m. i takhöjd, två kakelugnar i sovrum resp. vardagsrum, djupa fönsternischer med spanjoletter, speglade dörrar och breda trätiljor i original. Synnerligen vackert och spatiöst sällskapsrum som ges karaktär av kakelugn, stuckaturer och en tjusig takrosett. Längs väggen som binder ihop hallen med vardagsrummet sitter en stor inbyggd bokhylla. Flertalet fönsterpartier bidrar till ett behagligt ljusflöde. Bakom en spegeldörr med vacker patina ligger det lugna sovrummet med plats för både dubbelsäng, förvaring och arbetshörna. Härifrån når ni ut till den mysiga balkongen med plats för diverse möblemang och planteringar. Nyrenoverat och stilrent kök med plats för matbord och bevarat serveringsskåp. Framtagen tegelvägg i symbios med det mer moderna stuket ger köket en unik karaktär. Fina arbetsytor på bänkskiva av Carrara marmor. Maskinparken består av gasspis med fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Två badrum/ duschrum, varav det ena är påkostat och nyrenoverat i en tidlös stil. Till lägenheten hör ett stort förråd om ca 12 kvm.

Brf Kejsaren är en välskött och ekonomiskt stark förening som innefattar 29 bostadsrätter och 1 hyreslokal, fördelat på ett gatuhus och ett gårdshus med en innergård emellan. Föreningens skuldsättning ligger på låga 3600 kr/ kvm (snittet i innerstaden ligger kring 5-6000 tkr/ kvm) och de stora renoveringarna är gjorda. Föreningen klassas som äkta och äger sin mark.

Här bor du mitt i Stockholms kulturhistoriska centrum med ett stenkast till Mosebacke torg med
 Södra teatern och dess terrass som ger utsikt över staden. Vid kvarteret invid finner du omåttligt populära 
Omnipollos Hatt, en pizzeria och fantombryggeri för öl där det varje kväll finns en ny uppsättning surdegspizzor
 på menyn och exotiska ölsorter. Fortsätter du Götgatan ut hittar du restauranger som Ljunggrens och La Colline
 innan du entrar Medborgarplatsen med Söderklassikerna Kvarnen. Väljer du att gå åt andra hållet på Götgatan
 når du Slussen med kort promenadavstånd innan Gamla Stan, Strömkajen, City och Östermalm hägrar.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration