Thorildsvägen 8 / Kungsholmen / Stockholm

Öppen spis, balkong och optimalt planerad minitrea!

Boarea
68 kvm
Avgift
3 100 kr/mån
Rum
2,5 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 5 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Thorildsplans mysigaste lägenhet med många fina originaldetaljer, balkong och öppen spis. Du välkomnas in i en stor hall med plats för avhängning och slittåligt golv. Väggarna är ljusa och det är genomgående för hela lägenheten. Från hallen når du lägenhetens kök som följer den rundande väggen i trapphuset, vilket skapar en härlig karaktär och harmoni. Köket är praktiskt och fullutrustat. Skepparfönstret och dubbeldörrarna med spröjsat glas ut till balkongen ger ett stort ljusinsläpp och på balkongen kan du njuta av eftermiddagssolen.

Vidare in i lägenheten har du ett fräscht badrum med mockafärgat golv med golvvärme och vita kaklade väggar. Vikdörrar i glas, kombinerad tvättmaskin, handdukstork och stor spegel. Handfat med kommod, wc och ett vägghängt skåp för ytterligare förvaring. Från hallen når du sedan tamburen som idag nyttjas som ett arbetsrum men fungerar likaväl som bibliotek med en platsbyggd bokhylla.

Från tamburen når du bostadens hjärta, vardagsrummet. Ett socialt, rymligt och trivsamt rum med en fungerande vacker öppen spis. Vardagsrummet når du via paraddörrar i spröjsat glas från tamburen och välkomnas av ett stort fönster som släpper in gott om ljus och vacker fiskbensparkett. Vardagsrummet är lättmöblerat och man får plats med soffa, tv-möbel och annan önskvärd inredning.

Vidare in i sovrummet finns det gott om plats för stor dubbelsäng, nattduksbord och god förvaring i garderoberna som går längs ena väggen. Från det stora sovrummet når man det mindre rummet som är avdelat med en vacker glasvägg av spröjs i samma 20-tals stil som resten av lägenheten. Det mindre rummet är ljust och rymmer fullstor säng, skrivbord och garderob och nyttjas i dag som barnrum. Tack vare skenor i taket går det lätt att dra för gardiner så att de båda sovrummen är helt avskilda.

Vidare finns en innergård som går att boka för de boende. Där finns grill, en liten sandlåda och utemöbler. Till lägenheten hör också ett källarförråd. Lägenheten är en pärla i lugnt läge i trivsamma Thorildsplan, föreningen är äkta med en mycket god ekonomi och alla stora renoveringar bakom sig.


Registrerad som 2 rum och kök men disponeras idag som 3 rum och kök.

Bilder
Sponsrade länkar
Hornsbergs Strand
Hornsbergs Strand
Hornsbergs Strand
Lindhagens Galleria
Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan
Visa alla 22 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande och trivsam stor hall med plats för avhängning. Gråsvart slittåligt klinkergolv och vita väggar. Hatthylla i original. I hallen finns även en stor garderob för ytterligare förvaring. Säkerhetsdörr.
 • Kök
  Ett rymligt, funktionellt kök med plats för matgrupp om 4-6 personer. Köket är snyggt utformat och följer den rundade väggen. Utrustat med micro och ugn i pelare, kyl/frys från Siemens, gasspis, fläkt, Bosch diskmaskin, diskho i rostfritt och en gedigen arbetsbänk i svart granit. Stänkskydd i vitt med svart trendig fog ger köket en industriell karaktär. God förvaring bakom vita underskåp och trähyllor ovantill. I köket finns även ett skafferi i original och ett gulligt skepparfönster med utsikt mot innergården. Från köket kommer du ut till balkongen via dubbeldörrar i spröjsat glas.
 • Badrum
  Rymligt, stilrent badrum utrustat med handfat med kommod, stor spegel, kombinerad tvättmaskin, handukstork, wc och dusch med dubbelvikt glasvägg. Golvvärme under det mockafärgade klinkergolvet och vita kaklade väggar. Vägghängt dubbelskåp för ytterligare förvaring.
 • Tambur
  Den inre hallen som även är bostadens mittpunkt är ett multifunktionellt rum som idag nyttjas som arbetsrum. Här finns en platsbyggd bokhylla som går från golv till tak och rummet fungerar lika väl som bibliotek. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Ytterligare en stor garderob som rymmer gott om förvaring.
 • Sovrum 1
  Det mindre sovrummet är avdelat från det stora sovrummet med en vacker spröjsad glasvägg och dubbeldörrar i ljusgrå nyans. Man får plats med en fullstor säng och skrivbord. Väggarna är vita, trevligt furugolv och en garderob för förvaring.
 • Sovrum 2
  Stort Master-bedroom med plats för 180 cm bred säng. Garderobsvägg från golv till tak med gott om förvaringsutrymme. Vita väggar och fint furugolv. Dörröppning till vardagsrummet och det mindre sovrummet. Rummet är ljust och trivsamt.
 • Vardagsrum
  Bostadens hjärta är vardagsrummet med en fungerande vacker öppen spis. Trevlig fiskbensparkett och ett stort fönster som släpper in gott om ljus. Från tamburen når du vardagsrummet via paraddörrar med spröjsat glas. Vardagsrummet är rymligt, socialt och lättmöblerat. Här får du plats med soffa, tv-möbel och annan trivselinredning.
 • Balkong
  Härlig möblerbar balkong mot den lugna innergården. Här har du eftermiddagssol och utsikt över de lummiga innergårdarna.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  68 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2,5 (2 sovrum)
 • Våning:
  2 av 5
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1929
 • Kommentar, byggnad:
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.:
  Självdrag
Energideklaration
 • Energiprestanda:
  145 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-01-06
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-tv levereras via Telenor och grundutbudet ingår i avgiften + streamingtjänst. Internet via Ownit (100/100), obligatorikst avgift om 115 kr/mån.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se.
Ekonomi
 • Avgift:
  3 100 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, vatten, TV+ streamtjänst via Telenor. Bredband 100/00 via OWNIT tillkommer om 115 kr och är en obligatorisk kostnad.
 • Försäkring:
  300 kr/mån
 • Hushållsström:
  350 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  650 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Driftskostanderna är baserade på schablon.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  3,25
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat 4/6-19) Föreningen har sänkt avgifterna ett flertal gånger och sedan 2010 har en månad om året varit avgiftsfri.
Föreningen
 • Benämning:
  Brf Silverfasanen 2.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Silverfasanen 2 är belägen vid Thorildsplan på Kungsholmen. Föreningen bildades 2004 efter att tidigare varit ett andelshus och består av 38 bostadsrättslägenheter, två hyreslägenheter och två hyreslokaler. Huset byggdes år 1929 och är en hörnfastighet med två entréer, Drottningholmsvägen 76 och Thorildsvägen 8. Föreningen äger marken. Delat ägande godkänns och minsta ägarandel är 10% . Juridisk person godkänns.

  Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://silverfasanen.se/
 • Kommande renoveringar
  Fasaden ska målas och porten ska renoveras.
 • Avgiftsförändringar
  Inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat 4/6-19) Föreningen har sänkt avgifterna ett flertal gånger och sedan 2010 har en månad om året varit avgiftsfri.
 • Gjorda renoveringar
  1994: Fasad och fönster
  2005: Obligatorisk ventilationskontroll
  2006: Stambyte av köks- och badrumsstammar
  2007: Målning av tak
  2007: Innergården renoverades med b.l.a. nya utemöbler
  2008: Byte av värmeväxlare
  2010/2011: Byggnation av balkonger.
  2012: Renovering av tak
  2012: Hissrenovering, Thorildsvägen 8
  2011/2012: Ombyggnation av vind
  2015: Installation av fiberkabel
  2016: Trapphus målat med takmålningen
  2016: Cykelställ
  2019: Stamspolning, fasadrenovering och fönsterrenovering. (Finansierades av egen kassa)
 • Juridisk person kan accepteras:
  Ja
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Föreningens medlemmar har tillgång till en nyrenoverad tvättstuga samt cykelförvaring. Föreningen har också en fin innergård som får nyttjas av alla medlemmar. Där finns en gemensam grill samt bord.
Området
 • Mitt på Kungsholmen mellan Rålambshovsparken och Hornsbergs nybyggda bostadsområden ligger Thorildsplan. Fastigheterna här har många tidstypiska detaljer från 1920-talet vilket bidrar till områdets charm. Området kring Thorildsplan är lugnt och populärt med närhet till fridfulla grönområden med parker, klippbad och vatten samt till innerstans puls med restauranger, barer och all tänkbar service. Ett mysigt tillhåll är Cafe Bullen. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans gröna linje samt ett antal bussar. På några hundra meters gångavstånd ligger Galleria Lindhagen med ICA Maxi, apotek, systembolag, butiker, post och banker. I området kring Lindhagensplan pågår ett flertal intressanta byggnadsprojekt vilka kommer att öka områdets attraktionsvärde ytterligare. Några kvarter bort från Lindhagen och Thorildsplan ligger Fridhemsplan med trendiga och shoppingvänliga Västermalmsgallerian med ett stort utbud av mataffärer och butiker. På bekvämt avstånd ligger Rålambshovsparken som är en av Stockholmarnas mest populära oaser sommartid med mängder av rekreationsmöjligheter.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier