Tullgårdsgatan 8
Tullgårdsgatan 8
Sofia Kihlman, ansvarig mäklare i Stockholm Södermalm
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Tullgårdsgatan 8


Stockholm - Södermalm— Stockholm

Tullgårdsgatan 8


Kommande försäljning

Stockholm - Södermalm— Stockholm

Trevlig 3:a i naturnära område - Balkong mot grönskande gård och sjöutsikt - Lågt belånad förening!

Varmt välkomna till Tullgårdsgatan, beläget i grönskande område längst kanalen. Här bor ni i ett trivsamt och lugnt område, med direkt närhet till vatten och parker. På Tullgårdsgatan 8 tillhör du Brf Tullstugan 3 som är en stabil förening med låg belåning om 1 647:-/kvm. De har dessutom 29 hyresrätter kvar som är en framtida dold tillgång. Föreningen har många gemensamma faciliteter för sina medlemmar och den finns även garage i huset.

I högt läge på våning ett hittar ni denna trevliga bostad. Här har ni 75 kvadratmeter fördelade på öppna gemensamma ytor, två sovrum, rymligt badrum, stor klädkammare och en ordentlig hall. Kök och vardagsrum öppnar tillsammans upp en social yta, med plats för större matbord, soffgrupp och annan önskvärd inredning. Här skapas många tillfällen för umgänge, och är en perfekt plats att bjuda över vänner och familj till. Bostadens sovrum består av ett mindre, perfekt som extrarum, barnrum eller arbetsrum. Den andra sovrummet är väl tilltaget och har gott om plats för förvaring samt med utgång till den härliga balkongen. Här ute kan ni njuta av grönska och sjöglimt, där under våren och hösten kanalen blir ännu tydligare och ni kan se båtarna passera förbi. En plats att njuta på! Vidare har ni det renoverade badrummet som bjuder på gott om plats och är utrustat med badkar, handfat, bänk, speglar och WC. Avslutningsvis har ni hallen med tillhörande klädkammare/förråd på många kvadratmeter, som är perfekt för allt det där man behöver stoppa undan eller varför inte inreda till ett arbetsrum. Det finns dessutom ett tillhörande extern förråd till lägenheten.

Låter det här som ett hem för er?
Tveka inte att kontakta ansvarig mäklare!


Boarea
75 kvm
Avgift
4 013 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 6 (Hiss finns)

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Sofia för mer information kring Tullgårdsgatan 8.

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Fakta

01
Beskrivning
Boarea

75 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

1 av 6


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1993

Kommentar, byggnad

Flerfamiljhus

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme
FTX och F


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

141 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

149 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-04-27

Besiktningsman

Isak Franzén, Fastighetsägarna Service Stockholm AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Tele2 eller bredband via fibernät som levereras av Ownit. Fiberbredbandet från Ownit kostar 145 kr/månad för en hastighet om 100 Mbit/s men kan uppgraderas.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Garage med 92 bilplatser, kostnad ca 1620 kr/månad och 2 MC-platser, kostnad ca 600 kr/månad, kö för närvarande. Möjlighet till elbilladdningsplatser, för närvarande finns det 6 platser som valt att sätta upp laddbox av 12 möjliga. Tillägg för laddplats är 250:-. I dagsläget finns inga lediga platser samt med kölista. (2024-06-11)

I övrigt råder det boendeparkering på gatan.


Ekonomi

01
Avgift

4 013 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

Obligatoriskt tillägg om 145:-/mån

Kommentar, månadsavgift

Värme, vatten och Tele2- basutbud (tv-kanaler). Obligatoriskt tillägg om 145:- tillkommer för bredband fiber.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0.37043730

Andel av årsavg.

0.0037045000

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-06-07.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Föreningen har beslutat om att höja månadsavgiften med 4 % per år tillsvidare med hänvisning till den nyligen omförhandlade tomträttsavgälden. Utöver denna höjning beslutades om en extra höjning i januari 2023 om 11%. Total höjning har därför genomförts med 15% ( 4%+11%) i januari 2023.Samma storlek av höjning av månadsavgiften har genomförts i januari 2024. De har alltså höjt med totalt 15% även inför 2024. (2024-06-11)


Föreningen

01
Benämning

Brf Tullstugan 3.

Markägare

Marken är tomträtt

Allmänt

Brf Tullstugan 3 är en äkta förening som bildades 1998. Fastigheten är upplåten med tomträtt somsom sträcker sig 10 år framöver (2023-2032). I dagsläget består föreningen av totalt 233 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 29 lägenheter som fortfarande upplåts med hyresrätt med en boarea om 2174 kvm (dold framtida tillgång). Två hyresrätter kommer säljas av senare under 2024, vilket kommer amortera av föreningens lån ytterligare. Det finns även 7 lokaler på markplan som tillhör föreningen och hyrs ut till olika företag och föreningar. Kollektivhuset Tullstugan 3 hyr dessutom ytterligare en lokal till kollektivverksamheten av föreningen på adressen Dörjgränd 4-6. Föreningen har även ett garage med 92 parkeringsplatser, varav 5 laddbara platser. En garageplats kostar 1620:-/mån. Kölista finns. Föreningen godkänner delat ägande, med en lägsta ägarandel på 10%. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.
Fullvärdesförsäkrad var fullvärdeförsäkrad i Fastighetsägarna Egna Försäkring (FEF) under hela 2023.
Juridisk person godkänns ej.

Brf Tullstugan 3 är en stabil förening med en låg belåning om 1 647:-/kvm.
Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.tullstugan.se/

Kommande renoveringar

Renoveringar av entréportar pågår och kommer fortgå 2-3 år framåt.
I övrigt löpande underhåll kontinuerligt.

Avgiftsförändringar

Föreningen har beslutat om att höja månadsavgiften med 4 % per år tillsvidare med hänvisning till den nyligen omförhandlade tomträttsavgälden. Utöver denna höjning beslutades om en extra höjning i januari 2023 om 11%. Total höjning har därför genomförts med 15% ( 4%+11%) i januari 2023.Samma storlek av höjning av månadsavgiften har genomförts i januari 2024. De har alltså höjt med totalt 15% även inför 2024. (2024-06-11)

Gjorda renoveringar

2007-2011 Renovering av balkongpelare.
2009 Renovering av gårdarna.
2014 Påbörjades arbetet med målning av takplåt samt byte av elslingor i tak och stuprör. Reparation av takplåt och OVK-besiktning av ventilationen samt radonbesiktning utfördes. Bärlinor till hissar byttes ut och gårdarnas lekytor upprustades av säkerhetsskäl. Brandskyddsinspektion med efterföljande åtgärder utfördes även detta år.
2015 Målades takplåt samt byttes elslingor i tak och stuprör.
2017 Elbilsladdning i garage
2018 Renovering av värmekablar och styrsystem på de östra taken
2019 Rörelsestyrd LED-belysning installeras i gemensamma utrymmen
2019 Analys och upphandling renovering av 30 hyresrätter
2019 Renovering och uppfräschning av den gemensamma föreningslokalen på Ljustergränd
2019 Uppfräschning av alla portar och trapphus
2019 Upphandling digitalisering av föreningens samtliga portar
2021 Installation av nytt lås- och bokningssystem
2021 Renovering av badrum i föreningens hyresrätter
2021 Installation av solceller
2022 Renovering av hyresrätter
2022 Injusteringen av värmesystemet
2022 Nytt digitalt boknings och låssystem i husen
2023 Justering av samtliga termostater i husen
2023 Besiktning av solcellsystemet
2023 OVK-besiktning
2023 Tätning av fasadfogar, slutförs 2024
2023 Stamspolning som slutförs 2024

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har flera faciliteter för sina medlemmar. Det finns gemensam lokal med plats för 50 personer vid Ljustergränd 5 med fönster mot kanalen. Övernattningslägenhet med 6 bäddar på Dörjgränd 4. Det finns totalt fyra tvättstugor i föreningen plus två grovtvättstugor. Varje tvättstuga har två bokningsbara tvättrum med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Ett tvättrum i varje tvättstuga är inte bokningsbar men används som drop-in. Bokning av tvättstuga sker genom föreningens digitala bokningssystem. Det finns även flera cykelförråd, barnvagnsrum samt två innergårdar med lekplats och väl underhållen trädgård med trädgårdsmöbler som kan nyttjas av alla boende.

I föreningen finns även Matkollektivhuset Tullstugan 3 som hyr en lokal till deras verksamhet av föreningen på adressen Dörjgränd 4–6.
Av föreningen hyr kollektivet en ombyggd lägenhet på plan 1 som bl.a. inrymmer matsal och kök. Ett 50-tal vuxna personer och ca 15 barn och unga är medlemmar i kollektivhusföreningen, de är boende i föreningen Tullstugan 3 och i närområdet. Medlemmarna ordnar gemensamma middagar fyra dagar i veckan (tisdag – fredag) och har många andra aktiviteter tillsammans.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

133 846 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Beräkningen är baserad på årsredovisningen 2023. Hänsyn har ej tagits till händelser som skett efter 2023-års årsredovisning. För ytterligare frågor angående föreningens skuldsättning hänvisas till bostadsrättsföreningen.


Området

01

I Sofia och Norra Hammarbyhamnen får man känslan av att befinna sig i en småstad mitt på Södermalm. Här bor du med utsikt mot Hammarby Sjö med omedelbar närhet till Norra Hammarbyhamnens långa vackra kajpromenad. De lugna kvarteren, närheten till vatten och de breda urvalet av grönområden gör det populärt för alla olika åldrar att bosätta sig här. En kort promenad bort har du Vitabergsparken, stora och lilla Blecktornsparken, Anna Linds park intill Barnängen och den lite mindre Mandelparken mot Danvikstull. Är du sugen på en glass i värmen så ligger det populära stället "Kajsas längst kajen" vid Barnängsbryggan där man kan avnjuta glassen vid vattnet. Härifrån kan du även hoppa på den avgiftsfria båten över till Lumabryggan i Hammarby sjöstad eller till Henriksdalsbryggan. För en liten summa kan du även ta båten M/S Emelie som via Danvikstull tar dig in till Nybrokajen vid Strandvägen. Förutom de olika båtalternativen finns även 2:ans, 57:ans och 66:ans busslinjer runt knuten. Ett fantastiskt område med allt man kan önska sig.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 013 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Obligatoriskt tillägg om 145:-/mån
Kommentar, månadsavgift
Värme, vatten och Tele2- basutbud (tv-kanaler). Obligatoriskt tillägg om 145:- tillkommer för bredband fiber.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0.37043730
Andel av årsavg.
0.0037045000
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-06-07.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Föreningen har beslutat om att höja månadsavgiften med 4 % per år tillsvidare med hänvisning till den nyligen omförhandlade tomträttsavgälden. Utöver denna höjning beslutades om en extra höjning i januari 2023 om 11%. Total höjning har därför genomförts med 15% ( 4%+11%) i januari 2023.Samma storlek av höjning av månadsavgiften har genomförts i januari 2024. De har alltså höjt med totalt 15% även inför 2024. (2024-06-11)

Området
Använd kartan
X

Platser

Yoi ramen på kajen

91 m


ThaiBoat

143 m


Internationella Hotell- och Restaurangskolan

157 m


MindMix AB

209 m


Taco Bar

245 m


Skeppets förskola

44 m


Tullgårdsskolan

89 m


Theducation AB

93 m


Campus Södermalm - Academedia

157 m


LBS Stockholm Södra

157 m


Fresh Minilivs (FADIA Investment AB)

348 m


Kina Li

430 m


Hemköp Skanstull

457 m


Hemköp

825 m


Lidl

1,11 km


Tullgårdsparken

129 m


Nätgränd

155 m


Motel L Hammarby Sjöstad

269 m


Bohusgatan

322 m


Stockholms södra

1,44 km


Henriksdal station

1,6 km


Sickla

2,15 km


Stockholm City

3,1 km


Årstaberg

3,13 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    73 m
    1 min
    1 min
    2 min
  • Sjö
    363 m
    8 min
    7 min
    16 min
  • Tågstation
    Stockholms södra
    1,44 km
    8 min
    7 min
    26 min
  • Hållplats
    Tullgårdsparken
    129 m
    1 min
    1 min
    2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sofia!

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.