Byängsvägen 36

Byängsvägen 36

Slutpris

13 400 000 kr


Ensta— Täby

Byängsvägen 36


Slutpris
13 400 000 kr

Ensta— Täby

Arkitektritat mästerverk från 60-talet

Endast 7 minuters promenad från Täby centrum finner ni denna fantastiska 60-talsvilla i halvetager uppförd av byggmäster Olof Ward.

Huset bjuder på en genomtänkt planlösning med långa siktlinjer som redan i hallen ger dig möjlighet att se genom huset fyra halvetager. Sällskapsytorna ligger samlade i ena delen av bostaden medan sovrummen ligger ogenerat placerade en havetage upp. De vackra perspektivfönstren med sina stora glasytor skapar en trivsam känsla och härligt ljus till det stora vardagsrummet och i rummets centrum finns en i iögonfallande öppen spis – självklart murad som sig bör på 60-talet.

Vardagsrummet och matsalen ligger i öppen planlösning och bildar bostadens mittpunkt och inbjuder till större tillställningar. Här finns möjlighet att avnjuta långa middagar även för de riktigt stora sällskapen. Köket är effektivt med klassisk 60-talsinredning vilket matchar den i övrigt väl avvägda arkitekturen för bostaden. I anslutning till köket finns även en matplats.

En halvetage upp välkomnas ni till den privat sfären. Idag disponeras våningen med ett lyxigt master sovrum som även har tillgång till ett eget dressing room. Här finns föredömlig förvaring i platsbyggda garderober med tidsenliga 60-talssnickerier (producerade nya 1998). Från master sovrummet har ni också tillgång till en egen balkong. På motsatt sida av sovrummet finner ni ett stort biliotek. På våningsplanet finns också bostadens helkaklade badrum. För den som är i behov av ytterligare sovrum disponerades detta våningsplan ursprungligen med fyra sovrum och planlösningen är enkelt att återställa om många sovrum är att föredra.

På det översta halvetaget finns en mäktig Ateljé/Allrum med extra tilltagen takhöjd. Den genomtänkta arkitekturen gör sig påmind med stora fönster ända upp till tak i nordöst och fönster i arbetshöjd för den som sitter och arbetar vid det platsbyggda skrivbordet som även designats av samma arkitekt som ritat rummet.

På det nedersta halvetaget finns en klädkammare, pannrum, stor tvättstuga samt ytterligare ett sovrum. Vidare finns också direktaccess till varmgaraget samt ytterligare ett varmisolerat rum som tidigare benämndes uthyrningsrum, men idag används som förvaring.

Bostaden har varit i samma familjs ägo sedan den uppfördes och har noggrant restaurerats med en tydlig tanke att bevara den ursprungliga arkitekturen.

Varmt välkommen till detta arkitektritade mästerverk , endast 7 minuters promenad från Täby Centrum


Boarea/biarea
164/55 kvm
Driftkostnad
41 557 kr/år
Tomtarea
908 kvm
Rum
5 rum (3-5 sovrum)
Såld
2022-02-15

Mäklarhuset Täby & Danderyd

Denna villa på Byängsvägen såldes av oss 2022-02-15. Se alla våra försäljningar i Täby samt även på Byängsvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.