Södra Strandvägen 13

Södra Strandvägen 13

Slutpris

9 975 000 kr


Håknäs— Vätö— Norrtälje

Södra Strandvägen 13


Slutpris
9 975 000 kr

Håknäs— Vätö— Norrtälje

Unikt skärgårdshemman på strandtomt i söderläge

Välkommen till denna unika fastighet om 42 892 kvm med anor från tidigt 1800-tal med renoverad huvudbyggnad om 150 kvm i högt fritt söderläge med strålande utsikt över Norrtäljeviken, båthus, bastu, lada, garage och två rejäla gästhus.

Fastigheten består av i två skiften varav ca hälften består av ett skogsskifte och den andra halvan utgör en perfekt belägen strandtomt svagt sluttande mot söder med strålande utsikt över Norrtäljeviken.

Den parkliknande tomten har stora plana gräsytor för lek och spel, uppvuxna fruktträd och buskar samt vacker och genomtänkt trädgårdsbelysning. Här finner ni äpple, körsbär och päronträd, hägg och syren samt mängder av gamla perenna växter i de lättskötta rabatterna.

Huvudbyggnaden har de senaste åren varsamt renoverats och byggts till de senaste åren och här finner ni ett rejält hus för både fritids och permanentboende med påkostade materialval och vackert bevarade detaljer. Här finns tre bra sovrum varav två har plats för dubbelsäng, två nybyggda (2010) badrum, kök, matsal, vardagsrum, uterum samt ett stort allrum med magnifik utsikt över tomten och Norrtäljeviken i söder. Här finns även två stora altaner i söder med strålande utsikt över tomten och vattnet och sol från morgon till sen kväll.

Från huset når man vattnet via en vacker gång med belysning och vid strandlinjen finns en långrund naturlig sandstrand, en sjösättningsramp av betongblock, ett rejält båthus med plats för en båt upp till 10x3,5m och en brygga med segelbåtsdjup. Vid stranden finner man även den vedeldade bastun med plats för 4-6 personer, dusch med sommarvatten, TC, sjöbod samt förråd. Även här är det stora lättskötta gräsytor och stora gamla träd med vacker belysning.

Den fina gårdsbilden utgörs av två gästhus om vardera ca 60 kvm, där båda har el, vatten och badrum med vattentoalett. Gårdens kanske äldsta byggnad är den vackert timrade ladan om ca 80 kvm från tidigt 1800/sent 1700-tal med många olika förråd med separata ingångar samt ett isolerat musikrum och en charmig bar för sommarens festligheter. Här finns också ett dubbelgarage om ca 50 kvm byggt -01 med gjuten platta och två garageportar, en carport för två bilar med vidbyggt förråd om ca 12 kvm samt garage för två bilar om ca 30 kvm, snickarverkstad om ca 16 kvm samt vedbod om ca 10 kvm.

Skogsskiftet om drygt 2 ha är slutavverkat och återplanterat 2015.

Fastigheten är taxerad som jordbruksfastighet, typkod 120 och kräver förvärvstillstånd. Detta medges normalt alla privatpersoner men ansökan måste ske hos länstyrelsen. Kontakta mäklaren för mer info. Bland dokumentationen finns fastighetsutdrag för fullständig info samt säljarnas egna historia om fastigheten. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.


Boarea
150 kvm
Driftkostnad
96 350 kr/år
Totalareal
42 892 kvm
Rum
8 rum (3 sovrum)
Såld
2018-05-18

Mäklarhuset Norrtälje

Denna fritidshus på Södra Strandvägen såldes av oss 2018-05-18. Se alla våra försäljningar i Vätö samt även på Södra Strandvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.