Rosenbergsgatan 9 / Centrala Vaxholm / Vaxholm

Underbar våning från sekelskiftet med vidunderlig utsikt över Vaxholmsfjärden

Slutpris
5 000 000 kr
Boarea
ca 84 kvm
Avgift
4 397 kr/mån
Rum
3 rum
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2020-09-17
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Rosenbergsgatan såldes av oss 2020-09-17. Se alla våra försäljningar i Vaxholm samt även på Rosenbergsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Centrala Vaxholm är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Högst upp under takåsarna, i det ståtliga Officershuset anno 1899, ligger denna vackra våning med burspråk och spröjsade fönster i tre väderstreck. Historien sitter i väggarna. I det spatiösa köket är det högt i tak och ljuset flödar in genom bågfönstret och det höga fönstret i norr. Härifrån skymtar man Rindö. Från vardagsrummets halvmånefönster ser man västerut över lummiga träd, fina gamla hus och en flik av havet. Även i matsalen är det högt i tak. Utsikten är hänförande. Ett ständigt skiftande skådespel. På den glittrande fjärden syns Vaxholmsbåtar och vita segel. Längre bort glider de stora fartygen fram. Vid fullmåne glänser mångatan på mörka vatten, lanternor glimmar och genom det öppna fönstret når oss doften av hav. Magiskt!

Våningen består av entré/hall, vardagsrum, matsal, liten sovkammare och kök. Den totalrenoverades 2017. All maskinell utrustning byttes ut. Samtliga ytskikt målades om och golven försågs med breda, målade golvtiljor. Duschrummet helkaklades och fick ny, fräsch inredning. Ytterligare en klädkammare skapades och den redan befintliga moderniserades.

Till bostaden hör ett källarförråd (cirka 4 kvm) och ett vindsförråd (totalt cirka 8 kvm). Vindsförrådet ligger vägg i vägg med våningen och rymmer, bland mycket annat, klädgarderober och städskåp. En avgiftsfri parkeringsplats på gården ingår också i bostadens förmåner.

Det anrika, stiliga Officershuset omges av Officersparken med resliga träd och grusade gångar. Här har varje lägenhet sin ”egen” rofyllda plats med egna trädgårdsmöbler och blomster. Omgivningen med sina smala gator för tankarna till Pippis stad. Trafiken är mycket gles och promenaden till stadskärnan tar några få minuter. Storstaden Stockholm når man bekvämt med buss på cirka 45 minuter. Hållplatsen ligger bara några hundra meter bort.

Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Centrala Vaxholm

Centrala Vaxholm är den del av Vaxön där staden Vaxholm är belägen. Hit kommer man lätt med bil, buss och båt.

Restauranger och service

I centrala Vaxholm finns ett flertal restauranger och caféer som serverar allt från husmanskost, pizza, indiskt, grekiskt, thailändskt och mycket mer. De flesta restaurangerna är belägna vid centrum och hamnen, men även mitt på ön finns en hel del att välja på. På ön finns två matbutiker - Coop och Ica. I centrum finns även övriga butiker såsom klädaffärer, leksaksaffär, färgaffär, inredningsbutiker, systembolag och annat. Vårdcentral, tandläkare och apotek finns. I centrala Vaxholm finns även en biograf.

Sport och fritid

Vaxön har en stor och fin ishall, idrottsplats, ett flertal båtklubbar, badplatser, camping och mycket mer. Många idrottsföreningar med olika inriktning gör det enkelt att sysselsätta sig i Vaxholm. Här finns fina promenadstråk och motionsspår.

Kommunikationer

Från centrala Vaxholm tar du dig med buss till Stockholms innerstad på ca 40 minuter. Bussarna går ofta och ett flertal hållplatser finns utspridda utmed väg 274. Eller varför inte börja dagen med att ta skärgårdsbåten in till stan samtidigt som du kan äta din frukost och vara uppkopplad med fri Wi-Fi om du behöver? Från hamnen går flera båtar som tar dig vidare ut i Stockholms skärgård.

Skolor och förskolor

I Vaxholm finns fyra skolor. Vaxö skola, Kronängsskolan och Söderfjärdsskolan är kommunala och Montessori skola är fristående. Vaxö skola är en F-6 skola med fritidsverksamhet för årskurs F-3. Fritidsklubb för årskurs 4-6 finns på Storstugan, 100 meter från skolan. På skolan ryms ca 220 elever. Kronängsskolan är Vaxholms nya högstadieskola, med plats för cirka 500 elever i årskurs 7 till 9 samt för Kulturskolan. Söderfjärdsskolan är en F-6 skola med ca 330 elever. Inom skolans lokaler och verksamhet finns även fritidshemmet för årskurs F-3 samt fritidsklubben för årskurs 4-6. Montessoriskolan Vaxholm är en fristående F-6-skola med cirka 80 elever som ligger centralt intill Johannebergsparken. Förskolorna i Vaxholm är många och förutom de tidigare nämnda så finns ytterligare sex förskolor att välja på.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.