Dag Hammarskjölds väg 15 A

Dag Hammarskjölds väg 15 A

Slutpris

1 485 000 kr


Kåbo— Uppsala

Dag Hammarskjölds väg 15 A


Slutpris
1 485 000 kr

Kåbo— Uppsala

Uppsalas i särklass bästa läge för studentboende

Ingen annanstans i Uppsala än hos Brf Slottsparken går det att finna ett mer idealiskt läge för studentboende oavsett vilken institution man studerar eller forskar vid. Här bor du i princip i mittpunkten mellan universitetets alla institutioner mellan Ekonomikum i norr och Ångströmlobratoriet i söder. Att bo granne med Uppsala slott och också få uppsalabor förunnat. Läget är mycket centralt och samtidigt väldigt idylliskt i hjärtat av Uppsalas kulturhistoriska miljö och direkt omgivet av flera av Uppsalas vackraste parker och grönområden. Närmaste ICA-affär ligger endast 500m bort. Att ha Campus 1477, en jättefin och modern träningsanläggning, i huset intill bostaden är också en lyx. Nedanför slottsbacken ligger stadskärnan och alla 13 studentnationer ligger i närområdet nedanför slottet eller bortom domkyrkan. Orientera dig om bostadens läge i förhållande till omgivningen via 360° Drönarvyn nedan. Där är universitetets större campusområden utmärkta och klickbara för att komma vidare till respektive webbsida och fler länkar till alla institutioner.

Lägenheten är belägen på plan 2 av 2, är modern, yteffektiv och har fina ytskikt. Byggnaden uppfördes 2006 vilket borgar för modern funktion och god ljud- och värmeisolering. Hall och kök har klinkergolv och rummet har parkettgolv. Väggarna målades om för tre år sedan. Fönstren och den dubbeldörriga franska balkongen är vända mot soligt söderläge. Rymligt badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme och utrustat med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten är anvisad ett rymligt källarförråd.

Av campusområdena ligger Blåsenhus närmast med institutionerna för pedagogik och psykologi. Nästan lika nära ligger Campus Engelska parken med en rad humanistiska institutioner samt campusområdena Evolutionsbiologiskt centrum och Geocentrum. På gångavstånd söderut ligger Campus Polacksbacken med Ångströmlaboratoriet och ITC (Informationsteknologiskt centrum) samt BMC (Biomedicinskt centrum). Inom en kvart på cykel rakt söderut nås även Lantbruksuniversitetet vid Ultuna. Vid campusområdet vid Gamla torget tvärs över ån från domkyrkan ligger institutionerna för juridik, statsvetenskap och freds- och konfliktforskning. På motsatta sidan av domkyrkan och strax bortom ligger Ekonomikum med bl.a. institutionerna för ekonomi och kulturgeografi.

Förutom det strategiska läget är bostaden omgiven av fantastiskt fina park-och grönområden. Bostadsrättsföreningen har fått sitt namn från att den ligger intill Slottsparken. Men den skulle nästa lika gärna kunna ha fått namnet "Botaniska trädgården" eftersom den är granne åt andra hållet. Bakom Campus 1477 ligger också jättefina gräs- och parkytor. Både Stadsparken och Stadsskogen ligger också väldigt nära. Träningsanläggningen Campus 1477 som är beläget i grannhuset är en modern byggnad som erbjuder många olika former av gruppträning, bollsporter, gym, klättring mm. City liksom tåg- och busstation vid Resecentrum ligger på gångavstånd.


Boarea
25 kvm
Avgift
2 144 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
2 av 2 (Hiss finns ej)
Såld
2020-06-03

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.