Stagneliusgatan 5
Stagneliusgatan 5
Sandra Johansson, ansvarig mäklare i Uppsala & Knivsta
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Stagneliusgatan 5


Löten— Uppsala

Stagneliusgatan 5


Kommande försäljning

Löten— Uppsala

Flexibel 6 rok med uthyrningsdel

I utmärkt läge i uppskattade och familjevänliga Löten finns möjlighet att förvärva denna väl tilltagna bostad med möjlighet till uthyrningsdel - perfekt för dig som vill hålla nere din månadskostnad! Den väldisponerade lägenheten om 136 kvm återfinns på tredje våningen och erbjuder en flexibel planlösning med möjlighet att skräddarsy bostaden efter just dina behov. Möjligheterna är oändliga.

Bostaden utgörs idag av en större lägenhet om 5 rok med fyra sovrum och två badrum samt en uthyrningsdel om 1 rok med egen wc/dusch, ett nyligen renoverat kök och separat entré. Ytskikten utgörs till största del av ekparkettgolv och vitmålade väggar men i bland annat hallen ligger ett stilrent mörkt klinker. Samtliga badrum renoverades i samband med Föreningens stamrenovering. Bostadsrättshavaren disponerar ett externt förråd och Föreningen tillhandahåller ett antal extra förråd för uthyrning (separat kösystem tillämpas).

HSB brf 51 Bellman är en stabil och väl förvaltad bostadsrättsförening som låtit inkludera det mesta i avgiften - här ingår uppvärmning, varm- och kallvatten, TV, bredband, telefoni och bostadsrättstillägg. Föreningens medlemmar ges även möjlighet att ta del av ett flertal gemensamhetsutrymmen såsom tvättstugor, gym, bastu, hobbyrum, samlingslokal, övernattningsrum och ett flertal stora gröna gårdar med trevliga lek- och uteplatser.

Närservice finns vid Heidenstamstorg med bl.a. ICA-butik, apotek och restaurang och här finns ytterligare en förskola samt skola (Åk. F-9). Det är ett bekvämt avstånd till Gränby Köpstad som erbjuder service och shopping. På knappt 10 minuter med cykel nås city och centralstationen via fina cykelvägar. UL:s stadsbussar avgår med täta intervaller och närhet till E4:ans på- och avfart för Löten till en utmärkt utgångspunkt för pendlaren. Friluftsområdet Röbo ligger en kort cykeltur bort och erbjuder upplysta motionsspår samt fina promenadvägar till Gamla Uppsala högar. Dessutom bor du med närhet till Gränby sportfält som erbjuder möjlighet att utöva ishockey, konståkning, bandy, innebandy, friidrott, padel, tennis och badminton med mera.

Välkommen hem!


Boarea
136 kvm
Avgift
7 890 kr/mån
Rum
6 rum (5 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Kontakta Sandra för mer information kring Stagneliusgatan 5 Anmäl intresse.

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Entré sker i hall med vackert gnistrande klinkergolv och vitmålade väggar. I taket finns infällda spotlights. Förvaring erbjuds i en stor platsbyggd skjutdörrsgarderob med spegelglas.


02
Kök

Välplanerat kök med naturinspirerad inredning med luckor i träimitation, mörkgrått stänkskydd och en ljus laminatbänkskiva. Här erbjuds gott om förvaring och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys, spishäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett mörkt klinker.


03
Matplats

I anslutning till köket återfinns matplatsen med utrymme för matbord som rymmer även den stora familjen. Matplatsen öppnar sedan upp sig i ett generöst vardagsrum. Från matplatsen sker utgång till den inglasade balkongen. Liksom i hall och kök består ytskikten av klinkergolv och vitmålade väggar.


04
Balkong

Den inglasade balkongen är belägen med utgång från matplatsen. Här kan ni i lugn och ro njuta av en god kopp kaffe i det lugna läget mot Föreningens innergård.


05
Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med mörkbetsat ekparkettgolv och vitmålade väggar med inslag av väggtegel. Här finns gott om utrymme för en större soffgrupp, mediamöbel och bokhylla. En skorstensfri öppen spis bidrar till en ombonad känsla.


06
Sovrum

Sovrum med utrymme för dubbelsäng. Ytskikt bestående av parkettgolv och målade väggar. Längs ena väggen löper en lång skjutdörrsgarderob.


07
Sovrum

Sovrum med utsikt mot Föreningens innergård. Här finns parkettgolv och vitmålade väggar. Även här ryms en säng av större model.


08
Sovrum

Insynsskyddat sovrum med mörkt golv och vitmålade målade väggar. Rummet passar utmärkt som barnrum och rymmer en enkelsäng och mindre skrivbord.


09
Sovrum

Sovrum som nås via vardagsrummet. Här erbjuds vitmålade väggar och ekparkettgolv. Utrymme för enkelsäng finns.


10
Sovrum

Sovrum med utrymme för enkelsäng och sängbord. Här finns ett mörkt golv samt vitmålade väggar med en rosa fondvägg.


11
Badrum

Badrum med badkar, handfat och wc-stol. Ytskikten renoverades i samband med Föreningens stamrenovering och består av grå våtrumsmatta på golv och och vit- och svartkaklade väggar.


12
Wc/dusch

WC/dusch med grå våtrumsmatta på golv och kaklade väggar. Här finns en duschhörna med draperistång, handfat, spegel, wc-stol och ett vägghängt skåp.


13
Tvättstuga

I anslutning till köket återfinns tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare. Här finns även ett linneskåp och flera överskåp som erbjuder gott om utrymme för förvaring.


14
Hall med kök (Uthyrningsdel)

Uthyrningsdelen nås via en separat entré och i hallen erbjuds utrymme för avhängning. Här finns även ett nyligen renoverat kök med vita skåpluckor, vitt kakel och träbänkskiva. Köket är utrustat med kyl, spishäll samt inbyggnadsugn samt mikrovågsugn. Ytskikten består av parkettgolv och vitmålade väggar.


15
Rum (Uthyrningsdel)

Uthyrningsrum med plats för säng och garderob Ytskikten består av ekparkettgolv och vitmålade väggar.


16
Wc/dusch (Uthyrningsdel)

Stamrenoverat våtutrymme inrett med duschhörna, handfat, spegelskåp med belysning samt wc-stol. Ytskikten består av våtrumsmatta på golv och kaklade väggar.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

136 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

6 (5 sovrum)

Våning

3 av 3

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1966

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme och FTX.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

152 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2017-04-25

Besiktningsman

Robert Steinvall, SBA Drift AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal med Tele2 avseende TV (grundutbud), bredband (300/10 mbit/s) och telefoni (bas-abonnemang).
För att ta del av föreningens gruppavtal måste du själv kontakta Tele2. Möjlighet finns att uppgradera bredbandshastigheten, detta bekostas av bostadsrättshavaren.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Bostadsrättshavaren disponerar ett externt förråd. Hur vida förråd och balkong är upplåtna med bostadsrätt eller inte har inte gått att fram.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen tillhandahåller 218 garageplatser och 75 markparkeringsplatser. Garage med motorvärmare kostar 320 kr/mån och garage med laddplats för elbil kostar 470 kr/mån + kostnad för elförbrukning. Markparkering med motorvärmare kostar 300 kr/mån och markparkering utan motorvärmare kostar 200 kr/mån. I mån av plats hyr föreningen ut parkeringsplats till personer som inte är medlemmar. Dessa platser kostar då 700,-/mån exkl moms. Föreningen har nio avgiftsbelagda gästparkeringar.


Ekonomi

01
Avgift

7 890 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I avgiften ingår uppvärmning, kall- och varmvatten, TV, telefoni och bredband.
I Föreningens fullvärdesförsäkring ingår även bostadsrättstillägg.
Bostadsrättshavaren tecknar abonnemang för och bekostar hushållsel.

Hushållsström

700 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

700 kr/mån

Antal personer i hushållet

6

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Inre reparationsfond

594 kr (Senast kontrollerad: 2022-09-16)

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,46865%

Andel av årsavg.

0,46865%

Andelstal insats

0,46865%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2022-09-16.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.


Föreningen

01
Benämning

HSB Brf 51 Bellman. I föreningen finns 255 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

HSB Brf 51 Bellman bildades 1964 och består av 255 bostadsrättslägenheter och nio lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger fastigheterna Löten 11:6-11:8, fastigheterna bebyggdes 1966-1967.

Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/uppsala/brf/bellman/

För att bostadsrättsföreningen ska kunna bevilja dig/er medlemskap krävs enligt dess stadgar att du/ni är medlemmar i HSB Uppsala. Medlemsinsatsen i HSB Uppsala är 500 kronor per person. Den insatsen betalas tillbaka vid utträde. Som medlem betalar du/ni också en årsavgift på 300 eller 150 kr beroende på om du/ni blir medlem före den 1 juli. Medlem blir du/ni genom att gå in på https://blimedlem.hsb.se/

Kommande renoveringar

Träpanelen vid entréerna ska målas om.

Gjorda renoveringar

1992: Takrenovering.
2000-2004: Fönsterrenovering.
2006-2007: Ombyggnad av ventilationssystemet.
2007-2008: Byte av tvättmaskiner i Föreningens tvättstugor. Byte av termostatventiler på Föreningens lägenhetsradiatorer.
2009-2010: Ommålning av balkonger.
2011-2015: Stamrenovering av samtliga våtrum och kök. I samband med stamrenoveringen renoverades även ventilationssystemet vilket möjliggör att alliancefläkt kan installeras i kök. Elskåpen försågs med automatsäkringar och ny el drogs till våtrummen.
2015-2016: Målning av samtliga trapphus.
2016-2017: Renovering av de hårda ytorna vid garagelängorna (bl.a. ny asfalt).
2017-2018: Trädgårdsprojekt inlett med bl.a. byte av alléträd.
2019-2020: Renovering av skyddsrummen och garagen. Installation av åtta laddplatser för elbil.
2020-2021: Samtliga tvättstugehus fick nya tak och fönster. Besiktning av alla huskroppars tak genomfördes. Renovering av portar och installation av nytt passersystem samt omläggning av takpapp.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen medlemmar har tillgång till tre byggnader med åtta tvättstugor. De stora lägenheterna (5 rok) har åtta tvättpass per månad, och de mindre lägenheterna (2 rok) har fyra pass per månad. Det är inte möjligt att köpa extra pass, däremot är alla fria att "ge bort" tvättpass genom att låna ut sin tag till en granne man vill hjälpa.

Dessutom finns hobbyrum, gym (100 kr i engångsavgift + 50 kr/mån), bastu (100 kr i engångsavgift), cykelrum, barnvagnsrum, övernattningsrum (100 kr/natt första natten och därefter 50 kr/natt) och samlingslokal (200 kr/tillfälle). För att ha tillgång till gym, bastu, och cykelförråd kontaktar du vicevärden för att teckna ett kontrakt som säkerställer din behörighet.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

262 315 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Uträkningen av bostadsrättslägenhetens andel av bostadsrättsföreningens nettoskuld är baserad på uppgifter som hämtats från årsredovisningen för 2021-09-01-2022-08-31.


Området

01

Stora och fina innergårdar med gräsytor, uppvuxna träd och flera lekparksområden.


Dokument

Ekonomi
Avgift
7 890 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I avgiften ingår uppvärmning, kall- och varmvatten, TV, telefoni och bredband.
I Föreningens fullvärdesförsäkring ingår även bostadsrättstillägg.
Bostadsrättshavaren tecknar abonnemang för och bekostar hushållsel.
Hushållsström
700 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
700 kr/mån
Antal personer i hushållet
6
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Inre reparationsfond
594 kr (Senast kontrollerad: 2022-09-16)
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,46865%
Andel av årsavg.
0,46865%
Andelstal insats
0,46865%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2022-09-16.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Området
Använd kartan
X

Platser

Sushi Tai

381 m


TRAPPAN RÅBYVÄGEN

403 m


Mirai Sushi & Ramen uppsala

411 m


Trappan Pizzeria & Grill 2

430 m


Masala & Pizza - Indisk Resturang

433 m


Lilla Von Bahr

324 m


Ringarens förskola

347 m


Labanskolan Frisärskola AB

423 m


von Bahrs skola

472 m


Gamla Uppsala Montessoriförskola

485 m


Lidl

464 m


Bönor & Blad

1,42 km


Supermarket

1,43 km


Hemköp

1,75 km


City Gross Uppsala Gränby

1,84 km


Uppsala Levertinsgatan

226 m


Uppsala Bureusgatan

399 m


Uppsala Kantorsgatan

466 m


Uppsala Heidenstamstorg

490 m


Uppsala Liljefors torg

525 m


Uppsala Centralstation

1,73 km


Uppsala C

1,73 km


Skölsta station

5,16 km


Bärby

9,29 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  1,48 km
  7 min
  9 min
  23 min
 • Sjö
  1,65 km
  7 min
  11 min
  29 min
 • Tågstation
  Uppsala Centralstation
  1,73 km
  9 min
  10 min
  29 min
 • Hållplats
  Uppsala Levertinsgatan
  226 m
  1 min
  2 min
  4 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sandra!

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.