Väderkvarnsgatan 30

Väderkvarnsgatan 30


Fålhagen— Uppsala

Väderkvarnsgatan 30Fålhagen— Uppsala

Takvåning i centralt läge med balkong och öppen spis!

Välkommen till Väderkvarnsgatan 30 – en vindsvåning med synliga takbjälkar, öppen spis och kvällssolsbalkong med utsikt mot Vaksala Torg! Här bor du högst upp i huset med gavelläge, fönster i tre väderstreck samt med endast ett par minuters promenad till Resecentrum för dig som pendlar.

Den sociala delen där kök, vardagsrum och matplats har en öppen planlösning finner ni direkt innanför hallen. Här kan ni samla familj och vänner för en välkomstdrink kring köksön för att sedan duka upp för middag vid det stora matbordet och kanske tända en brasa i den öppna spisen?

Lägenhetens stilrena kök är inrett med ljusa köksluckor med svarta handtag och vitt fasat kakel ovan en diskbänk i ljus laminat i stenimitation. Köket är utrustat med induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, diskmaskin och kyl och frys i fullhöjd. Köksön skapar inte bara ytterligare förvaring och arbetsytor utan fungerar även som frukostmatplats och rymmer även en vinkyl. Centralt placerat i rummet finns den vackra murade murstocken med öppen spis, denna fungerar även som en rumsavdelare som naturligt delar av köksdelen från vardagsrummet.

I anslutning till hallen finner ni två sovrum. Det större sovrummet har ljusinsläpp från tre takfönster och är inrett med ljusa ytskikt och heltäckningsmatta vilket skapar en lyxig hotellrumskänsla. Även det andra sovrummet är inrett med heltäckningsmatta och har ljusinsläpp via takfönster. Badrummet är smakfullt renoverat med vita kaklade väggar och mönstrat klinkergolv. Här finns dusch, badkar på tassar, tvättmaskin och tvättställ med kommod.

BRF Tysta Kalle består av 36 lägenheter, 3 hyresrätter samt 5 hyreslokaler. Föreningen utförde större renoveringar som stamrenovering och tak i mitten på 90-talet. Föreningen utförde ett fönsterbyte (isolerglas) 2016 och installerade solceller på taket 2020. På gården finns 13 st bilplatser, varav 9 är avsedda till de boende medlemmarna och utrustade med laddbox, separat kösystem tillämpas.

Här bor du i det attraktiva området Fålhagen med närhet till allt man kan önska sig. I Fålhagen finner du flertalet parker, bland annat S:t Göransparken, Frodeparken och Vallbydungen. I närområdet finns även ett antal gym och vid Österängens IP finns fotbollsplan och löparbana. Vid Fålhagens IP övar många på löpsteget samt åker skidor och skridskor vintertid. Det centrala läget ger dig närhet till Kvarnengallerian med apotek, systembolag, välsorterad matbutik, frisör och restauranger. Vid Vaksala torg finner du dessutom den uppskattade torghandeln. På cykel- och gångavstånd nås Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym.


Boarea
106.7 kvm
Avgift
6 851 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2024-02-14

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna lägenhet på Väderkvarnsgatan såldes av oss 2024-02-14. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Väderkvarnsgatan.

Boka värdering
Katarina Wiksell
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad