Södra Fällöviken 204 och 206 / Ytterfälle / Härnösand

Fräscht fritidshus med havsnära läge!

Slutpris
1 725 000 kr
Boarea
95 kvm
Driftkostnad
27 691 kr/år
Tomtarea
2 032 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)
Såld
2020-05-19
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på södra fällöviken såldes av oss 2020-05-19. Se alla våra försäljningar i Härnösand samt även på södra fällöviken

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Ytterfälle är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Låt oss få presentera detta fräscha och fina fritidshus i Södra Fällöviken. Denna pärla ligger med högt läge och erbjuder härlig utsikt över havsviken. Den stora altanen bjuder på sol större delen av dagen och kvällen. Fritidshuset erbjuder rymligt kök med vedspis, ljust vardagsrum med öppen spis, tre sovrum och ett fräscht duschrum med tvättmaskin. I den uppvuxna trädgården finns rabatter, odlingslådor och växthus med vindruvor. En del av trädgården är naturtomt och där finns gott om smultron, blåbärsris och hallonsnår.

Denna fina bostad är lika lämplig för året runt boende som fritidshus och om du får gäster finns en mysig timrad gäststuga i trädgården.

Södra Fällöviken ligger ca sex kilometer söder om Härnösand. I närområdet finns fina möjligheter till bad - både vid Svartviks badstrand och från de saltstänkta klipporna i havsviken

Hoppas vi ses på visningen!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Ytterfälle

Ytterfälle ligger ungefär fem kilometer söder om Härnösands centrum och är ett fridfullt område med både fritidshus och fast boende. Här bor man med närhet till saltstänkta klippor, havet och naturen. Lite historisk kuriosa är att det lär ha funnits bebyggelse i dessa omgivningar redan på medeltiden. Vid Fällön ligger ett soldattorp som funnits där sedan 1600-talet. Lilla Svartvik blev på 1800-talet ett eget litet industrisamhälle med båtvarv, ångsåg, handelsbod och skola. Dessutom hade man på den tiden även ett eget myntsystem som arbetarna fick lönen i som de sedan kunde spendera i handelsboden.

Förskola och skolor

Inne i Härnösand finns närmast Solstrålens förskola och Solenskolans låg- och mellanstadieskola. Skolor som arbetar mycket med att få vara ute i naturen och se sig omkring och med bra gångavstånd till många spännande och roliga aktiviteter.

Sport och fritid

Här har man naturen som närmsta granne, i skogarna kan man promenera långa sträckor, där det också finns gott om svamp och bär. I Ytterfälle och dess omgivningar bjudes på mycket härligt fiske. Du kan fiska i sjöar, tjärnar, bäckar, åar och förstås i havet. De flesta fiskeplatserna kräver fiskekort, men längs kusten är fisket fritt. Från Södra Fällöviken har du nära till bl.a. Värptjärn som är ett tillgänglighetsanpassat fiskevårdsområde, där det går att fiska regnbåge och abborre. Vid tjärnen finns det bänkar, bord och grillplatser med ved. I natursköna Fällebergets friluftsområde ligger Friluftsfrämjandets stuga, Fällestugan. Fälleberget är ett omtyckt utflyktsmål för naturintresserade. Hela området används till friluftsliv och avkoppling i naturen. Fällestugan ligger på bergets topp, härifrån har du en härlig utsikt över skog och hav. Hit kan man vandra under hela sommaren och hösten och på vintern tar du dig hit på skidor eller snöskor.

Kommunikation

Med bil eller cykel tar du dig enklast till Ytterfälle. Annars trafikeras utkanten utav området med buss 201 regelbundet.

Närområde

I närområdet finns Svartviks havsbad som är mycket populärt bland barnfamiljer och här är ofta vattnet varmare är i de andra badställena vid havet. Vill man hellre bada från de saltstänkta klipporna finns många fina klippor att tillgå. Naturen i Ytterfälle karaktäriseras av hällmarker omväxlande med myrar och småtjärnar. Det finns stora skogar med fina vandringsleder och utefter de olika lederna kan du upptäcka fågelspelsplats, fornminne, kulturminne, gravröse, utsiktsplatser. Ett tips är att stanna och pausa vid någon av grillplatserna och beundra utsikten. Områdets högsta punkt hittar du på Spjutåsberget - 195,8 meter över havet.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.