Irsta kyrkby 20

Irsta kyrkby 20

Slutpris

10 800 000 kr


Västerås

Irsta kyrkby 20


Slutpris
10 800 000 kr

Västerås

Fantastisk hästgård/boende endast 10 min från Västerås!

Välkomna till Hagalund Irsta Kyrkby 20! Nu erbjuds möjligheten att förvärva en hästgård med privat och vackert läge på landet och med en huvudbyggnad och boende utöver det vanliga - men nära staden.

Huvudbyggnaden på 229 kvm är byggd 2009 med genomgående bra material, generösa sällskapsytor och en spatiös planlösning. Huset är placerat i en rymlig trädgård med stora gräsmattor och vårblommande körsbärsträd och magnolia samt med en fin vy över landskapet. På altanen och balkongerna kan man njuta av solen från morgon till kväll och har man hästar kan man se dem gå i hagarna eller ridas på ridbanan.

Stallet är för fyra hästar med möjlighet att bygga till för fler och det finns även en trivsam lösdrift med uppvärmd vattenkopp. I lagården finns också ett enklare ponnystall. Ridbanan håller fullstora mått (24*60m) och har bevattning och belysning.

Gården är på drygt 5 hektar med vinterhagar och sommarhagar med möjlighet att ta eget hö på marken, använda som bete eller arrendera ut.

Till gården hör ytterligare ett fint litet bostadshus med 3 rum och kök (70 kvm boyta samt 10 biyta). Totalrenoverat 2008 med god standard, bland annat med helkalklat badrum och en mysig braskamin i täljsten i vardagsrummet. Huset har använts som uthyrningsbostad med en hyra på 9 000 kr per månad (kallhyra).

Utöver detta så finns på gården även ett magasin, en gäststuga, ett garage med verkstad samt en jordkällare.

Nära till skola, service, köpcenter och kommunikationer. Avstånd till nybyggd skola (F-9) 1,5 km samt dagis och skola (F-4) 500 m, avstånd till mindre affär/bensinstation 1,5 km, avstånd till köpcentrum 6 km, avstånd till Västerås 10 km. 100 km till Stockholm, ca en timme med tåg eller bil.

Modernt och ekonomiskt miljötänk med solceller på huvudbyggnaden samt laddstation för elbil. Energieffektiv uppvärmning av båda husen med bergvärmepump respektive luftvärmepump.

Kommunalt vatten och avlopp finns anslutet till båda bostadshusen.


Boarea/biarea
299/10 kvm
Driftkostnad
60 000 kr/år
Tomtarea
5.1500 ha
Rum
9 rum (6 sovrum)
Fastigh.bet
VÄSTERÅS IRSTA KYRKBY 3:3
Objekttyp
Hästgård
Såld
2023-05-21

Mäklarhuset Mariestad, Töreboda och Gullspång

Denna gård på Irsta kyrkby såldes av oss 2023-05-21. Se alla våra försäljningar i Västerås samt även på Irsta kyrkby.

Boka värdering

Martin Jarhäll

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Sanne Skartnes

Assisterande mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.