Varbergsvägen 32b / Göta/Centrum / Borås

Modern, nybyggd & stilren central gavellägenhet med stor terass!

Utgångspris
1 995 000 kr
Boarea
67.1 kvm
Avgift
4 120 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 4 (Hiss finns)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Visningar
 • Tis 31 mar 17:00-17:30

  Anmälan krävs / Boka in er!

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

Modern, nybyggd & stilren central gavellägenhet på andra våning med solig terrass i anslutning till vardagsrummet. Terassen är väl tilltagen ca 13 kvm och har ett skyddat läge med kvällssol.
Genomgående god standard med parkettgolv, tvättmaskin och torktumlare i lägenheten samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Ett bra läge i huset med insynsskyddat läge!

Huset stod färdigt 2020! Hiss från markplan finns i huset. Parkeringsplats går att hyra för 300 kr/månad! Bredband ingår i avgiften!

I lägenheten finns gott om förvaring!

För mer info, gå gärna in på föreningens egna hemsida:
https://lorensbergboras.se/

Varmt välkomna att boka in er till visningen!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 16 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall
  I hallen med parkettgolv finns rikligt med förvaring tack vare 6st garderober samt städskåp.

  VARDAGSRUM
  Ljust och fint vardagsrum med plats för matsalsbord samt rejäl soffgrupp. Rikligt med ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck. Från vardagsrummet tar man sig ut till den stora terrassen i skyddat läge med kvällssol.

  KÖKET
  Köket (Marbodal) möter vardagsrummet på ett modernt sätt med trendig öppen planlösning. Köket erbjuder gott om förvaringsskåp. Utrustning: Kyl/frys (Siemens), diskmaskin, spishäll, ugn, inbyggd mikro (Siemens). Fläkt.

  BADRUM
  Modernt och snyggt badrum med klinker på golv. På väggarna sitter vitt kakel. Handdukstork, dusch, handfat/kommod samt toalett.
  Tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Siemens). Arbetsbänk samt överskåp.

  SOVRUM
  I lägenheten finns 2st lagom stora sovrum, båda har garderober. Parkettgolv och vita väggar i båda rummen.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  67,1 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  3 (2 sovrum)
 • Våning:
  2 av 4
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2019/2020
 • Värme och ventilationsanl.
  UPPVÄRMNINGEN
  Uppvärmningen sker med fjärrvärme och kostnaden för fjärrvärmen är en utgift som medlemmarna gemensamt kan påverka.

  Värmeförbrukningen för föreningen kan påverkas och ett par bra tips för att hålla nere kostnaderna är till exempel att vädra kort men effektivt genom korsdrag och de till att dörrar till trapphus och garage inte står öppna onödigt länge, inte minst vintertid.

  VENTILATION
  I Lorensberg 3 i Borås finns ett så kallat FX-system för ventilationen installerat. I ett hus med FX-system finns ett kanalsystem som transporterar bort använd luft och återvinner denna. Ny luft tas in i fasad bakom radiatorerna. Innan den uppvärmda inomhusluften (frånluften) skickas ut, passerar den ett värmeåtervinningsaggregat, som använder energin från frånluften att värma varmvattnet med som går till radiatorerna. På detta sätt sparar man energi samtidigt som inomhusluften blir bättre.

  TILL- & FRÅNLUFT
  Vid mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning kontrolleras frånluften mekaniskt. Genom ett stadigt luftflöde ut ur huset skapar man ett undertryck, som i sin tur leder till att luft letar sig in i huset genom tilluftsdon. Tilluftsdonen sitter bakom radiatorerna och den kalla utomhusluften värms då den passerar dessa vidare in i rummen.

  Ventilationsluften förs genom kanaler till en frånluftsvärmepump. Frånluftsvärmepumpen återvinner värmen i luften och ventilerar sedan ut betydligt kallare luft. Värmen som frånluftsvärmepumpen återvinner går till uppvärmning av vatten, som i sin tur återigen värmer upp huset via radiatorer.

  SKÖTSEL VENTILER
  Ett FX-system bygger på att man kontrollerar tilluft och frånluft. Ett OVK-protokoll har utfärdats på ert system vilket innebär att en injusterare har justerat in ert system för att uppfylla myndigheternas krav på luftväxling inomhus. Det är därför av yttersta vikt att ni själva inte justerar luftflöden genom ventiler, detta kan orsaka att systemet inte fungerar som det ska och erfordrar att en fackman kommer och justerar in på nytt. Se era skötselanvisningar vad avser filter till de tilluftsventiler som sitter bakom radiatorerna.

  KONDENS FÖNSTER
  Fönstren i lägenheten har god isoleringsförmåga, det vill säga lågt U-värde. Den här typen av fönster kan ibland få kondens på ytterrutans utsida. Det händer framför allt under hösten efter en klar och kall natt speciellt också på norra sidan. Glasets utsida blir då ännu kallare än uteluften, därför uppstår kondens. Oftast är denna begränsad till fönsterrutans nederkant och är ett bevis på att isolerglasen fungerar som de ska. Kondensen försvinner så snart uteluften värms upp.
Energideklaration
 • Beskrivning
  Energideklaration är ej utförd ännu.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fastigheten är ansluten till Telias fibernät och i lägenheten finns ett nätverk installerat med bredbandsuttag i de flesta av rummen. Dessa är i sin tur kopplade till en lägenhetscentral där du själv aktiverar de uttag som du vill använda. Centralen finns antingen i hallen eller i klädkammaren. Telias router stödjer också trådlöst internet.

  TV-KANALER
  Ett basutbud Telia Triple Play med TV-paket Lagom ingår i det grundabonnemang som är inkluderat i din månadsavgift. Det finns tillgängligt i bredbandsuttaget direkt vid inflyttningen. Vill du beställa ytterligare tv-kanaler eller fler digitalboxar, kontakta Telia på tel 90 200 alternativt Teliabutiken på Allégatan i Borås, tel 033-16 33 80 eller beställ via Telias kundsida.

  Varje lägenhet är utrustad med en TV box och fjärrkontroll. Utrustningen tillhör varje lägenhet genom abonnemanget föreningen har tecknat gemensamt för huset. Detta basutbud ingår i det grundabonnemang som är inkluderat i din månadsavgift. Samma sak gäller routern som sitter i säkringsskåpet och även brandvarnare som finns installerat i samtliga lägenheter. Denna utrustning får alltså inte plockas med vid eventuell försäljning av lägenheten. Saknas detta vid inflytt kontakta omedelbart säljaren.

  BREDBAND & TELEFONI
  I grundabonnemanget ingår även 100/100 Mbits internetanslutning. För att beställa snabbare internet eller om du har frågor, kontakta Telia.
Förråd
 • Beskrivning, förråd
  Förråd finns till lägenheten.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  P-platser finns på området och dessa administreras av er ekonomiska förvaltare Lots Ekonomi. Cykelparkering sker på anvisade platser.
Ekonomi

 • Avgift:
  4 120 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, tv och bredband via Telia.

  Kostnaden för vatten och uppvärmning av tappvatten debiteras medlemmen efter egen förbrukning.
  Uppskattad kostnad för detta är ca 500-600 kr/mån

  Hushållsel tecknas individuellt.
 • Försäkring:
  100 kr/mån
 • Hushållsström:
  350 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  450 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Andel i förening:
  3,53052
 • Andel av årsavg.:
  3,53045
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen

 • Benämning:
  BRF Lorensberg 3.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  GEMENSAMMA UTRYMMEN
  Fastighetsbildningen för Lorensberg 3 i Borås avser entréer, loftgångar, trapphus och hiss. De allmänna ytorna har alla boende ett gemensamt ansvar för. Boende har även gemensamt ansvar för alla allmänna ytor och gångar i bostadsplanen.

  Eftersom trappor, gångar och hissar också fungerar som utrymningsvägar vid en nödsituation är det viktigt att de hålls fria och att personliga ägodelar som pulkor, barnvagnar och andra skrymmande föremål ställs någon annanstans. Det underlättar också för dem som sköter städningen. Av samma orsaker får heller inga entrémattor ligga utanför ytterdörrarna.

  FÖRRÅD
  Till alla lägenheter finns ett låsbart förråd i källaren, dessa är numrerade med ert lägenhetsnummer. Ni ansvarar själva för ett lås till ert förråd. Vissa av bostäderna har även ett förråd utanför deras entré. Ett förvaringsrum finns även i källarplan i hus B (Varbergsvägen 32 B), detta är ett gemensamt utrymme för bostadsrättföreningen. Där det exempel går att förvara gemensamma utemöbler om sådana införskaffas i framtiden.

  SOPHANTERING
  Hushållssopor sorterade i svarta och vita påsar, dessa lämnas i moloker som är placerade vid hus A. Svarta och vita påsar finns att hämta i källarutrymmet i hus B. Grovsopor ansvarar respektive innehavare för att själv köra iväg till återvinning. Närmaste större återvinningscentral finns på Lusharpan nedanför Regementet, se Borås Stads webbsida för öppettider.
Sponsrade länkar
Ekonomi
Avgift :
4 120 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, tv och bredband via Telia. Kostnaden för vatten och uppvärmning av tappvatten debiteras medlemmen efter egen förbrukning. Uppskattad kostnad för detta är ca 500-600 kr/mån Hushållsel tecknas individuellt.
Försäkring :
100 kr/mån
Hushållsström :
350 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
450 kr/mån
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Andel i förening :
3,53052
Andel av årsavg. :
3,53045
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Pizzeria AS
  319 m
  göta pizzeria borås
  326 m
  Göta Kiosk & Kök AB
  354 m
  Restaurang Astern
  441 m
  Restaurang Herkules KB
  447 m
 • Skolor
  LorensbergsGården ?? ?
  64 m
  Sven Eriksonsgymnasiet
  523 m
  Silverpoppelns förskola
  544 m
  Moldeparkens förskola
  578 m
  Särlaskolan
  756 m
 • Mataffärer
  ICA Maxi Stormarknad Borås
  903 m
  Netto
  1,68 km
  Coop Borås
  2,12 km
 • Kommunikationer
  Lorensbergsgatan
  43 m
  Rundeln
  251 m
  Regementsgatan
  435 m
  Druvefors
  557 m
 • Tågstationer
  Borås
  706 m
  Knalleland station
  2,38 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 410 m
 • 2 min
 • 1 min
 • 6 min
 • Sjö
 • 542 m
 • 3 min
 • 6 min
 • 16 min
 • Tågstation - Borås
 • 706 m
 • 3 min
 • 5 min
 • 11 min
 • Hållplats - Lorensbergsgatan
 • 43 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn