Viktoriagatan 9
Viktoriagatan 9
Emil Eriksson, ansvarig mäklare i Borås
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Emil Eriksson

Ansvarig mäklare

Till salu

Viktoriagatan 9

Utgångspris

3 695 000 kr


Utgångspris

3 695 000 krCentralt— Borås

Viktoriagatan 9


Till salu
Utgångspris
3 695 000 kr

Centralt— Borås

Sällsynt möjlighet att köpa en ljus och stilren femma på Viktoriagatan i kvarteret Mården!

Välkomna till Viktoriagatan 9 och denna fantastiska 5-rumslägenhet i två våningar. Belägen i en charmig gårdsmiljö med bekvämt gångavstånd till centrum, erbjuder denna bostadsrätt en unik boendemiljö. Föreningen är välskött och ekonomiskt stabil, vilket ger trygghet och komfort.

De vackra husen från 1920-talet med sina vitputsade fasader, tak med karaktäristiska vinklar, spröjsade fönster och dekorativa entréer är en syn för ögat. Denna lägenhet delar en egen uppgång och trädgård med en annan enhet, vilket ger känslan av att bo som i en villa fast i bostadsrättsform.

På bottenvåningen välkomnas ni av en hall, vardagsrum, kök, badrum och ett sovrum. Vardagsrummet är ljust och luftigt med generöst ljusinsläpp, fönster åt två håll och gott om plats för umgänge. Köket är stilrent renoverat med ljusa ytor, gott om förvaringsmöjligheter och plats för matbord och stolar. Det praktiska badrummet är fräscht inrett med toalett, dusch, handfat och bekvämligheter. Sovrummet på bottenvåningen är mysigt och välbelyst. Trapphuset är renoverat och säkerhetsdörrar är installerade.

På övre våningen finns tre ytterligare sovrum, ett badrum med badkar samt flera förråd. Rummen har en nostalgisk charm och erbjuder utsikt över den grönskande gården.

Till lägenheten hör även ett hobbyrum/förråd i källaren samt en vind för extra förvaring.
I källaren finns tillgång till egen tvättmaskin. Tvättutrymmet delas med grannen. .

Bostaden är välhållen och i gott skick, redo för er att flytta in och trivas direkt!

Brf Mården är en välskött och stabil förening med en härlig gemenskap. Här finns tillgång till bekvämligheter såsom tvättstuga, bastu, samlingslokal samt en trevlig innergård med lekplats och aktivitetsytor.

Inom bostadsrättsföreningen sköter de boende en viss del av fastighetsskötseln sedan 38 år tillbaka. De boende träffas några arbetsdagar/kvällar per år. Förutom en fantastisk gemenskap har detta på ett mycket markant sätt hållit avgifterna på en bra nivå. Föreningen har sedan lång tid jobbat aktivt med en underhållsplan och där avsatt pengar till framtida underhåll. Under december kommer samtliga trapphus att totalrenoveras och nya säkerhetsdörrar installeras. Detta görs helt med föreningens egna medel.


Utgångspris
3 695 000 kr
Boarea
126 kvm
Avgift
7 461 kr/mån
Rum
5 rum (4 sovrum)
Våning
2 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Borås

Kontakta Emil för mer information kring Viktoriagatan 9.

Emil Eriksson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Rumsbeskrivning

01
Kök (Våningsplan 1)

Det härliga köket strålar av ljus och fräschör med sin vackert mönstrade tapet och stilrena parkettgolv. Här finner ni en komplett utrustning bestående av ugn, mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin, induktionshäll och inte mindre än två kombinerade kyl/frysar. Dessutom erbjuder köket utmärkta förvaringsmöjligheter med sina vita skåpluckor och gott om plats för en matbordsensemble där ni kan njuta av måltider tillsammans.


02
Vardagsrum (Våningsplan 1)

Vardagsrummet utgör hjärtat i denna bostad – en öppen, inbjudande och stilfull plats med parkettgolv och ljust målade väggar. Här flödar det vackra ljuset in genom fönstren från två väderstreck och skapar en härlig atmosfär. Med generösa umgängesytor är det en idealisk plats för social samvaro och avkoppling.


03
Allrum (Våningsplan 1)

Detta lätta och fräscha rum är en mångsidig plats med vackert naturligt ljus. Det är idealiskt för många ändamål, inklusive användning som kontor. Rummet är rymligt och enkelt att möblera, med sina ljusa väggar och slitstarka laminatgolv.


04
Badrum 1 (Våningsplan 1)

Detta badrum är både stilrent och funktionellt, utrustat med toalett, dusch, handfat, badrumsskåp och en praktisk handdukstork. Klinkergolvet kompletterar rummets eleganta utseende och harmoniserar väl med väggarna, som pryds av vitt kakel.


05
Sovrum 1 (Ovanvåning)

Ett charmigt och avslappnande utrymme med ljust golv och väggar som lyser upp rummet. Det generösa ljusinsläppet gör det till en perfekt plats för ett barnrum, gästrum, kontor eller som en multifunktionell avlastningsyta.


06
Sovrum 2 (Ovanvåning)

Ett rymligt och inbjudande sovrum med en harmonisk atmosfär och generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats i de rymliga garderoberna för förvaring. Rummet pryds av ljusa väggar som skapar en luftig känsla och trägolvet ger en varm och naturlig touch till rummet.


07
Sovrum 3 (Ovanvåning)

Ett ombonat och välkomnande sovrum komplett med garderob. Med sina ljusa väggar och golv skapar rummet en behaglig atmosfär och passar perfekt som gästrum, barnrum eller som en praktisk avlastningsyta.


08
Badrum 2 (Ovanvåning)

Det andra badrummet är elegant och uppfriskande med toalett, handfat och badkar. Det är smakfullt inrett med väggar prydda av vitt kakel och klinkergolv som bidrar till dess fräscha atmosfär.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

126 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

5 (4 sovrum)

Våning

2

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1924


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

107 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

76 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2023-05-09

Besiktningsman

Jimmy Götesson, HSB Fastighetsförvaltning Göta AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV/internet från Tele2 ingår i avgiften: Bredband 250 Mbit. TV: HD-kanaler, 12 st.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Ett källarförråd ingår till bostadsrätten.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

I dagsläget finns det 28st garage, vilka kostar ca 350 kr/mån. Separat kö till samtliga platser.
Det finns idag även ca 10-12 p-platser som föreningens medlemmar kan nyttja i mån av plats.

Föreningen planerar att bygga om garagen till carport, vilket kommer innebära att alla medlemmar sedan ska erbjudas plats i antingen carport eller en egen parkeringsplats. Priset för en egen plats i carport kommer att landa på ca 750kr/månad (med möjlighet för laddning av elbil) och ca 350 kr/månad för parkering.


Ekonomi

01
Avgift

7 461 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, internet och kabel-TV

Försäkring

150 kr/mån

Hushållsström

228 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

378 kr/mån

Antal personer i hushållet

3

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr/pant kr

Andel i förening

3,1004%

Andel av årsavg.

3,1004%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-03-01.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften vid årsskiftet 2023/2024 med 14%. Då har föreningen även tagit höjd för byggnationen av carporten. Inga fler höjningar är planerade i dagsläget, enligt samtal med ordföranden 2024-03-05.


Föreningen

01
Benämning

Brf Mården.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Mården bygges 1924 av AB Bostäder som Borås första radhus. Då fanns bara enrumslägenheter i husen och alla var utan bad och värme. Värmen fick man från kakelugnar och toalett hittade man ute på svalen. Det var främst textilarbetare som hade lägenheterna som arbetarbostäder. Det fanns rum på vinden som användes som sovrum till någon i familjen. Rummet var oisolerat och man använde fotogenkamin för att få värme. Fotogen hämtades på Konsum i kvarteret.

HSB köpte senare upp husen och de gjordes om till bostadsrätter. Lägenheterna byggdes om 1979-80 och det finns allt från tvåor till femmor i området.

Det kanske bästa av allt på Mården är den härliga trädgården och den stora lekplatsen. Lite som en oas mitt i stan.

För mer info, se föreningens hemsida: https://brfmarden.se/

Kommande renoveringar

Planer finns på att bygga nya carportar.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften vid årsskiftet 2023/2024 med 14%. Då har föreningen även tagit höjd för byggnationen av carporten. Inga fler höjningar är planerade i dagsläget, enligt samtal med ordföranden 2024-03-05.

Gjorda renoveringar

2012- 2017 - Fasader och socklar har renoverats mellan
1995 - Nya tak lagda
2020 - Belysning på innergård bytt
2022 - Renovering av socklar på samtliga hus, färdigställande av trapphus inkl nya säkerhetsdörrar med låssystem, ny utrustning på lekplats, översyn av värmesystem.

Övriga utrymmen i föreningen

Samlingslokal med kök, bastu/relax samt bordtennislokal. Lokalerna bokas via en bokningslista som finns i samlingslokalen. Det finns även partytält till utlåning. I föreningen finns även två gemensamma tvättstugor.

En gång i månaden under perioden mars-oktober har föreningen arbetskvällar där man som boende förväntas vara med/hjälpa till.

I dagsläget hjälps föreningens medlemmar åt att klippas gräs och skotta snö.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

80 100 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskulden är baserad på årsredovisningen från 2022.


Dokument

Ekonomi
Avgift
7 461 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, internet och kabel-TV
Försäkring
150 kr/mån
Hushållsström
228 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
378 kr/mån
Antal personer i hushållet
3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr/pant kr
Andel i förening
3,1004%
Andel av årsavg.
3,1004%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-03-01.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften vid årsskiftet 2023/2024 med 14%. Då har föreningen även tagit höjd för byggnationen av carporten. Inga fler höjningar är planerade i dagsläget, enligt samtal med ordföranden 2024-03-05.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Popwinner

264 m


Norrmalms Pizzeria

298 m


pizzeria Totò

309 m


The Company, The Coffee Company, The Food Company

311 m


Superstar Pizzeria

322 m


Maxi ICA Stormarknad Borås

1,88 km


Mariagårdens förskola

248 m


Viskastrandsgymnasiet

267 m


Realgymnasiet Borås

289 m


Förskolan Borås kristna skola

318 m


Borås Kristna Skola

357 m


Coop

1,67 km


Stora Coop Borås

1,74 km


Maxi ICA Stormarknad Borås

1,88 km


X:-tra

2,73 km


Albanoliden

237 m


Järnvägsgatan

255 m


Simonsland

310 m


Borås Baldersplatsen

338 m


Borås Duvan

371 m


Knalleland station

683 m


Borås C

970 m


Sandared station

9,11 km


Fristad station

11,73 km


Viskafors station

12,48 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  189 m
  2 min
  4 min
  13 min
 • Sjö
  974 m
  5 min
  8 min
  19 min
 • Tågstation
  Knalleland station
  683 m
  3 min
  3 min
  12 min
 • Hållplats
  Albanoliden
  237 m
  2 min
  2 min
  6 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Emil!

Emil Eriksson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.