Bergsängsvägen 64 / Mösseberg / Falköping

Exklusivt boende med ett unikt & högt läge!

Slutpris
4 800 000 kr
Boarea/biarea
345/79 kvm
Driftkostnad
46 879 kr/år
Totalareal
6 797 kvm
Rum
9 rum (4 sovrum)
Såld
2020-02-19
Bostaden är såld!

Denna villa på Bergsängsvägen såldes av oss 2020-02-19. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på Bergsängsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Mösseberg är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

1971 uppfördes en i särklass exklusiv och unik arkitektritad villa på övre delen av Mösseberg, såväl den genomtänkta planlösningen som byggmaterialens höga standard vittnar om dess ursprungliga syfte som en ståtlig representationsvilla. Flertalet material är återkommande runt om i bostaden så som den vackra rödbruna kalkstenen, svensk marmor och massiva parkettgolv, dessutom har stora delar av bostaden vattenburen golvvärme.

Redan när ni beträder den privata uppfartsvägen slås ni av det storslagna och insynsskyddade läget. Kliv sedan in genom den ståndsmässiga entrén med naturstensmaterial, hallens härliga rymd ger utrymme för välkomnande loungemingel. Rör er vidare in i den magnifika salongen som inbjuder till umgänge runt den centralt placerade öppna spisen, njut av den vackra vyn som liksom en tavla uppenbarar sig genom de stora panoramafönstren eller välj en bok från den platsbyggda bokhyllan. Vidare inrymmer entréplan en vacker matsal som via serveringsgång leder till det platsbyggda köket i italiensk design, med trivsam matplats vid stora fönster. Via hallen nås den vackra kalkstenstrappen som leder ned till suterrängplanet och dess allrum. I anslutning till allrummet ligger det pampiga arbetsrummet med specialgjord stenvägg som är ensam i sitt slag, i taket löper stockar med en 150-årig historia och via pardörren nås den stensatta uteplatsen och trädgården. Hemmets totalt fyra sovrum är belägna med två stycken i vardera plan där det representativa master bedroom har tillgång till eget badrum.

Fristående, uppvärmt dubbelgarage med marmorgolv och källarplan som inrymmer hobbyrum och förvaring. Då det vankas midsommar bjuder ni in till firande i det 300 år gamla härbret som är beläget på den övre delen av tomten. Uppvärmning sker via smidig bergvärmepump och tomten sköts via två stycken robotgräsklippare. Fastigheten kommer vid försäljning vara förbesiktigad och försäkrad mot dolda fel, detta då säljaren har tecknat "Skyddat köp".
En fastighet som bör upplevas, välkomna med er anmälan till visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Mösseberg

Inom Mössebergs friluftsområde erbjuds ett brett urval av rekreation och aktiviteter: badsjö, motions- och skidspår, utsiktstorn (35 m högt), promenadvägar, Mössebergs djurpark, slalombacke, frisbeegolfbana, motionscentral, aktivitetsytor, camping och stugby. Kurorten Mösseberg är en välbesökt hotell-, konferens-, och spa-anläggning med härliga omgivningar i Mössebergsparken.

Skolor och barnomsorg

Mössebergsskolan omfattar förskoleklass - åk 5 samt fritidshem. I åk 6-9 flyttas eleverna till Centralskolan. Till enheten Mösseberg hör förskolan Trollet samt Mössebergs förskola. Förskolan Utsikten som drivs av Missionskyrkan är belägen på Mössebergssluttningen. Förskolan Växthuset är en enskild förskola med kristen profil belägen på nedre delen av Mösseberg. För mer information se www.falkoping.se

Kommunikationer

Tåg: Falköping ligger ca 1 timmes restid från Göteborg, ca 2,5 timme från Stockholm, ca 45 minuter från Jönköping samt ca 20 minuter från Skövde. Buss: Falköpings stadsbussar körs upp till Mösseberg, dels till Bestorpsområdet men även till sjukhuset.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.