Skörstorp Fimsgården

Skörstorp Fimsgården

Slutpris

3 200 000 kr


Skörstorp— Falköping

Skörstorp Fimsgården


Slutpris
3 200 000 kr

Skörstorp— Falköping

Avstyckad välskött gård belägen i kulturbygd

Välkommen till Fimsgården - en extraordinär pärla som bär på århundraden av historisk charm & elegans. En gård som gått i generationer och som med varm hand har förvaltats med mycket stolthet. Gården finns nu tillgänglig för ny ägare och innefattar en elegant mangårdsbyggnad, välskötta ekonomibyggnader samt tillhörande ca 4 hektar betesmark efter avstyckning. Här finns chansen att uppfylla drömmarna om ett boende på landet i idyllisk omgivning med möjlighet till mindre djurhållning.

Så fort du kliver genom de vackra pardörrarna till mangårdsbyggnaden, känner du historiens närvaro. Den generösa entrén välkomnar dig till ett hem som är fyllt med karaktär och värme. Brädgolv som berättar historier från gångna tider, ådringsmålade listverk, och generösa sällskapsutrymmen som är perfekta för familjeliv och sociala sammankomster. Det finns gott om plats för den stora familjen här. Bostaden utgörs idag av 156 kvm men ytterligare 61 kvm kan vid behov inredas till förmån för fler sovrum. Entréplan utgörs vidare av generös matsal med fönster i två väderstreck, tv-rum, lantligt kök med tillhörande skafferi, kontor invid strykrum. Via köksentré nås mindre källare och via huvudentrén finns trappa upp till ovanplan. I detta plan finns idag tre sovrum samt lättmöblerat sällskapsrum med öppen spis (ej i bruk). Större oinredd kallvind och bra förvaringsutrymmen.

En Drömgård i Naturskön Miljö

Fimsgården omfamnar ca 4 hektar betesmark som sträcker sig i direkt anslutning till gårdscentra. Ekonomibyggnaderna är i gott skick och här finns utrymme för både dig med djur- och motorintresse. Ladugården är byggd i tegel och trä, höghustyp med loft och logdel delvis med gjuten platta, med lertegel på taket och vatten indraget i fd. mjölkrum. Fristående finns bilgarage och äldre magasin samt mindre hönshus.
I trädgården på Fimsgården kan hönsen spatsera fritt, och du kan njuta av frisk luft och vacker natur. Bästa tänkbara odlingsmöjligheter finns här för dig med intresse att odla egna grönsaker. Njut av omgivningen och ta långa promenader då även Pilgrimsleden passerar byn eller helt enkelt sitta på altanen och njuta av solen hela dagen. Fimsgården är inte bara ett hem; det är en levande bit av historien och en möjlighet att leva drömmen om det lantliga livet i all dess prakt. Missa inte chansen att äga denna fantastiska gård med en vacker mangårdsbyggnad som i folkmun blivit definition att vara en "Prydlig Gård".

En gård väl värd ett besök, välkommen att boka dig på visning!


Boarea/biarea
156/96 kvm
Driftkostnad
14 570 kr/år
Tomtarea
4 ha
Rum
6 rum (3 sovrum)
Fastigh.bet
Del av FALKÖPING SKÖRSTORP 7:9
Objekttyp
Gård
Såld
2024-06-09

Mäklarhuset Falköping

Denna gård på Skörstorp Fimsgården såldes av oss 2024-06-09. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på Skörstorp Fimsgården.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.