Monvägen 108 / Gråbo / Lerum

Underbart läge i centrala Gråbo

Slutpris
3 200 000 kr
Boarea/biarea
132/63 kvm
Driftkostnad
36 400 kr/år
Tomtarea
1 316 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)
Såld
2019-08-23
Bostaden är såld!

Denna villa på Monvägen såldes av oss 2019-08-23. Se alla våra försäljningar i Gråbo samt även på Monvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Gråbo är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

I trivsamma Gråbo ligger denna mysiga tvåplans funkisvillan med en stor trädgårdstomt. Gråbo är en liten centralort i Lerums kommun med bra utvecklad social service såsom skolor, förskolor och en vårdcentral. Mitt i Gråbo ligger det uppfräschade Mjörnbotorget med affärer och nybyggda bostäder, här ligger också busstationen som knyter ihop förbindelserna med Lerum, Göteborg och Alingsås. Med bussen antingen till Göteborg eller Alingsås så tar resan ca 25-30 minuter till vardera ort. Det finns ett rikt och välutvecklat föreningsliv med både idrott och kultur på schemat och natur och badsjöar ligger nästan runt husknuten, kort sagt, Gråbo kan tillgodose de flesta familjers behov.

På Monvägen alldeles intill LP Arena ligger denna lilla pärla till fastighet, en från början funkisinspirerad villa om 2 plan med källare. En stor tomt med mycket gräsytor och plats för lek och bus, eller om man vill ha något att påta i.

Välkomnande farstukvist under tak innan man stiger in i den ljusa hallen med kapprum. Innanför hallen ligger en möblerbar hall som knyter ihop entréplanet, man når nästan alla rummen härifrån och även övre plan och källaren. Här finns detta planets wc med handfat och toalett. Rakt fram ligger ett bra arbetskök med ljus inredning och färgsättning, plats för matbord. Sovrum 1 ligger innanför köket, lite mindre men väl fungerande som sovrum, plats för enkel säng och och ett litet arbetshörn. Från köket kommer man till vardagsrummet och burspråket som är möblerbart, matsalen ligger i fil med vardagsrummet. Ljusa färger och ett furugolv med patina, många ljusinläpp i två väderstreck. På övre plan kommer man upp en möblerbar hall, plats för en liten sittgrupp, ljusa färger och ett vackert spåntat trägolv. Precis som hallen på nedre plan så når man alla rummen härifrån. Här ligger det stora badrummet med wc, badkar och handfat samt lite förvaring. Sovrum 2 är lite större och har en utgång till balkongen i söderläge, plats för en stor säng och arbetshörn. Sovrum 3 och 4 är ungefär lika stora och har ljusa och trivsamma färgsättningar. Källaren har både mat- och potatisförråd, tvättstuga och pannrum. Förr om åren så bodde även bilen här nere, idag är det ett stort förrådsrum, det kan bli ett all- eller hobbyrum alternativt ett stort spa-badrum.

Det finns lite att åtgärda, men har man tålamodet och intresset så kan detta bli ett av de finaste husen i centrala Gråbo, varmt välkomna på visning

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Ett smart val i Gråbo

Gråbo är ett samhälle med underbar natur i Lerums kommun där du hittar både djupa skogar och många sjöar. Gråbo centrum är i en spännande utvecklingsfas och kommer inom några år förändras och utvecklas med många nya bostäder och butiker. Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området.

Service och Skola

I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. Gråbo har genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna där de tre största skolorna har fått olika inriktningar. Lekstorpsskolan inriktar sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor.

Natur och Fritid

Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser vilket ger goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn som är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också badmöjligheter och den fiskeintresserade har att se fram emot ett bra fiske året om. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. Öijared är Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana. Det finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Möjlighet att sporta finns också på olika fotbollsplaner, ridhus och en dirtbike-bana. Vattenpalatset i Lerum är ett välbesökt utflyktsmål.

Kommunikationer

I Gråbo bor man både bekvämt med endast 30-40 minuters pendelavstånd till Göteborg. Bussnätet är väl utbyggt och från Göteborg går Gråbo-snabben som passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Från Lerum, Stenkullen och Floda kan man snabbt och smidigt ta pendeltåget till både Göteborg och Alingsås.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.