Landvetter / Härryda

Referensnummer
455 302
Boarea
79 kvm
Rum
4 rum
Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 1 bilder
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Området

Landvetter

Landvetter är kommunens näst största ort med eget centrum. Här finns goda förbindelser med bil, buss och tåg till Göteborg. Här ligger även Landvetter flygplats med flyg vidare ut i världen.

Landvetter - expansiv ort med närhet till storstad och natur

Landvetter är en tätort i Härryda kommun omkring 15 kilometer öster om Göteborg. Med sin närhet till Göteborg och till den internationella flygplatsen Göteborg-Landvetter Airport är orten en expanderande bostadsort. Landvetter ligger öster och nordost om Landvettersjön. Riksväg 27/40 passerar genom orten som motorväg och delar den i två delar. Den norra delen har expanderat mest och det är där man idag finner Landvetter centrum. I centrum finner man skola, idrottshall, bibliotek och restauranger. I södra delen av orten ligger bl a Landvetters kyrka och man planerar för stora expansioner här på grund av den nya järnvägsdragningen mellan Göteborg och Borås. Med stopp vid bland annat Landvetter flygplats, banar denna väg för stora lokala och regionala utvecklingsmöjligheter. Genom att orten Landvetter och Härryda kommun som helhet växer blir man också mer attraktiva för företag – både som rekryteringsbas och som marknad för varor och tjänster. Att bli större innebär också större möjligheter till utökad kommunal och kommersiell service.

Natur och fritid

Vid Landvettersjöns östra ände finns en kommunal badplats. Sjön erbjuder också möjlighet till fiske. I Landvetter finns utmärkta vandringsleder och motionsspår i natursköna omgivningar. Gallhålans naturreservat ligger intill sjön Agntjärn och har ett rikt växt- och djurliv. Landehofs motionscenter erbjuder skidåkning med konstsnöspår vintertid. Landvetter har flera idrottsanläggningar för olika sport- och fritidsaktiviteter. För den golfintresserade finns Chalmers golfklubb som har en 18-håls parkbana och driving range. Kommunens ishall ligger i Landvetter centrum bredvid Landvetterskolan. Här håller Landvetter Konståkningsklubb och Härryda Hockey till. På helger och lov är hallen öppen för allmänhetens åkning. Orienterings- och skidåkningsklubben OK Landehofs bedriver sin verksamhet från Landehofstugan, belägen i nordöstra delen av Landvetter. Invid Landvettersjön ligger Landvetter tennishall samt utomhusbanor. På Landvetter IP finns två fina fotbollsplaner. 2015 invigdes Landvetters kulturhus. I huset finns bibliotek, kulturskola, ateljé, dans- och dramasal och en större samlingslokal. Kulturhuset är en trevlig mötesplats för människor i alla åldrar.

Familjeliv och service

I Landvetter finns flera förskolor; Mystens-, Hagens-, Västergärdet-, Salmereds-, Agnebäckens-, Högåsens-, Stommens-, Smedjebackens- och Sjöholmens förskola. Öppna förskolan finns centralt i Landvetter. Det finns fyra grundskolor; Önnerödskolan (årskurs 4-9), Lunnaskolan (årskurs F-3), Landvetterskolan (årskurs F-9) och Backaskolan (årskurs F-3). I Landvetter centrum finns en populär ICA Kvantum, Willys mataffär, fiskaffär, detaljhandel, bageri och restauranger. Här finns även ett Nordic Wellness gym, vårdcentral, apotek, tandläkare, resecentrum, idrottshall och bibliotek.

Kommunikationer

I Landvetter är kollektivtrafiken väl utbyggd. Röd Express tar dig till Korsvägen på 14 min och avgår var 30 min, under högtrafik var 15 min. Buss 511 trafikerar Partille-Landvetter C, Buss 611 Mölnlycke-Landvetter C-Bollebyggd, buss 101 Göteborg-Landvettermotet-Borås och buss 330 Göteborg-Landvettermotet-Tranemo.

Fördelar

#Sportevenemang
#Sport och friluftsliv
#Gym
#Restauranger
#Nära flygplats
#Växande område
#Liv i rörelse
#Badstrand
#Bussar
#Skidspår
#Fiske
#Tennis
#Barnvänligt
#Motionsspår
#Ishall

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn