Nytt hem

Försäljningstips: Kontakta en mäklare i god tid

För att få det mesta ut av din försäljning är det absolut bästa tipset att vara ute i god tid. Mäklaren Sebastian Wallster förklarar varför.

Det finns mycket man gärna vill ska hända precis just nu, men en bostadsförsäljning är inte en sak att skynda på. Sebastian Wallster jobbar som fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Täby. Han menar att det bästa tipset inför försäljning av bostad är att kontakta en mäklare i god tid före.

– Jag tycker att man ska ta hem en mäklare i ett tidigt skede. Då är det genast enklare att göra upp en budget utifrån den värderingen och att ställa i ordning lägenheten, förklarar Sebastian Wallster.

Det behövs helt enkelt tid till planering så att bostaden säljs till högsta möjliga pris. Har man gott om tid hinner man få till den perfekta fotograferingen och stylingen av bostaden.

– Det är mycket trevligare att se bilder av en lägenhet i solljus än i regn, och om man då är ute i god tid kan man skjuta upp fotograferingen till en solig dag.

Man ska inte underskatta bildernas betydelse.

– Det är självklart också viktigt att det ser bra ut på visningen, men bilderna kommer finnas ute på nätet hela tiden. Det är ju bilderna som ska få folk att vilja komma på visning.

Sebastian Wallster understryker även hur viktigt det är att styla lägenheten inför både fotografering och visning.

– Jag brukar säga att det inte finns någon som har lika hög timlön som du under de timmar som du plockar i bostaden, för så mycket kan du höja värdet på objektet.

Sebastian Wallster
Fastighetsmäklare

Kom igång med försäljningen – låt Mäklarhuset göra en fri värdering på din bostad.

Relaterat

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.