Behållare Behållare
Dela

Visby , Visby innerstad
Brf. Rådhuset 3

Avgift
750 kr/m² och år
Total antal bostäder
18
Antal bostäder till salu
1
Antal rum
1 - 3 rum och kök
Boarea
42 -93 kvm
Tillträde
Inflyttning juli 2016
Adress
S:t Hansgatan 25 A / Rådhusplan 5
Säljstart
Var den 27 juni 2015

Välkomna till PEAB:s Brf. Rådhuset 3

Mitt i Visbys vackra innerstad, ett stenkast från Almedalen har vi gjort plats för nya fina hem. Totalt skapar vi 18 moderna bostäder i medeltida huskroppar i ett kvarter med historiska anor.

Till hjälp i utmaningen att bygga moderna lägenheter i medeltida huskroppar har vi anlitat en byggnadsantikvarie, allt för att säkert utforma ett attraktivt och bekvämt boende utan att tumma på fastighetens kulturella värden.

Föreningen tillåter juridisk person att köpa samt uthyrning av bostadsrätterna kommer att vara möjligt.

Säljstart var i Juni 2015.

Välkomna till Visby innerstad och Brf. Rådhuset 3
Beskrivning
Fakta om lägenheterna
Lägenheternas storlek varierar mellan 1-3 rum och kök om 42-93 kvm. Flera av dem har panoramautsikt över hav och Visbys takåsar. Givetvis har de vackra, gamla inredningsdetaljerna bevarats där det funnits möjlighet; murverk, paneler, lister och höga golvsocklar. De robusta kalkstensväggarna bidrar med känsla av exklusivitet och värme.


Den höga standarden genomsyrar hela bygget. På golven ligger mattlackad ekparkett utom i badrummet som har klinker. I köken finns allt du behöver för din matlagning; induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd mikro, diskmaskin och arbetsbänk i ek.


Idag ställs höga krav på vårt badrum. Det ska vara fräscht, lättstädat och funktionellt, men även ett vackert rum där färg, form och inredning bildar en helhet som ska hålla länge. Dessutom krävs bra förvaring och plats för tvättmöjligheter. Badrummen är helkaklade med kommod, dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare alt tvättpelare.


Varje lägenhet har sin specifika karaktär - inget boende är det andra likt. Här samsas vackra inredningsdetaljer som djupa fönsternischer och äldre snickerier, med vitvaror av senaste snitt, ekparkett i alla rum och modernt utformade kök och badrum. Just den varsamma blandningen av arkitektoniskt arv och lyxig nutid kännetecknar Rådhuset.


Huset är anslutet till så kallat Triple Play, ett system med digital TV, bredbandstelefoni och bredband.
Historik
Peabs unika projekt besannar inte bara drömmen om ett liv innanför ringmuren, Rådhuset 3 kryddar det dessutom med kulturhistoria och modernt boende. Här bor du i den bästa av världar. I anrika kvarter som andas Hansestad och världsarv vart än du ser. Samtidigt njuter Visbyborna av stadens alla fördelar; fantastiskt kafé- och restaurangliv, brett kulturellt utbud, lokala butiker och mataffärer fyllda med öns råvaror och inte minst närheten till havet.


Husen som Rådhuset ståtar i är säregen i sin utformning och historia. De byggdes som privatbostad åt borgmästare Abraham Lange år 1751. Senare inrättades Visbys första telegraf- och telefonstation i husen, en unicitet som Peab tagit fasta på.
Fakta
Pris
1 950 000 kr - 4 650 000 kr
Avgift
750 kr/m² och år
Total antal bostäder
18
Antal bostäder till salu
1
Antal rum
1 - 3 rum och kök
Boarea
42 -93 kvm
Tillträde
Inflyttning juli 2016
Adress
S:t Hansgatan 25 A / Rådhusplan 5
Säljstart
Var den 27 juni 2015