Sök Meny
Uppsala / Gränby Backe
Gränby backe etapp 2
Antal bostäder: 72
Antal rum: 1 - 5 rum och kök
Boarea: 34 - 128 kvm

Uppsala / Gränby Backe

Nyproducerat i expansivt läge

Gränby backe är utan tvekan ett av Uppsalas mest expansiva lägen. Vid gränsen mot nordost växer staden vidare med butiker, restauranger, arenor och träningslokaler. På 15 minuter cyklar du enkelt till högarna i Gamla Uppsala. Mitt i området ligger en lummig park för lek och avkoppling och på några minuter promenerar du med barnen till 4H-gården med djur och lantlig charm. Det är den bästa av världar. Här bor du som gillar puls och myllrande folkliv, men samtidigt vill ha naturen runt knuten. Du kan storhandla utan att ta bilen. Och om skärgården lockar är du redan nära vägen mot Östhammar och havet. Gränby Backe etapp 2 består av två byggnader med varierad höjd som sluter sig kring en innergård. De två byggnaderna innehåller totalt 72 lägenheter i sex trapphus med hiss. Alla lägenheter har minst en balkong som vetter antingen mot Vaksalagatan/Solskensgatan med utsikt mot city eller mot gården och grönområdet. Lägenheterna är ljusa med öppen och flexibel planlösning med möjlighet att avgränsa kök och vardagsrum. Flera lägenheter gör det möjligt att lägga till eller ta bort extra sovrum till förmån för större sällskapsytor.

Fakta
 • Antal bostäder
  72
 • Antal rum
  1 - 5 rum och kök
 • Boarea
  34 - 128 kvm
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Checklista: Gå husronden – inför vintern
  Checklista: Gå husronden – inför vintern

  Vintern står för dörren och det är dags att plocka fram kängor, mössor och vantar. Lika viktigt är dock att du rustar ditt hus för den kalla årstiden – så att det inte drabbas av onödiga skador av regn och snömassor.