Kyrkvägen 37 / Gnarp / Nordanstig

Vackert belägen gård i Gnarp!

Utgångspris
4 450 000 kr
Boarea/biarea
244/55 kvm
Tomtarea
4 182 kvm
Rum
7 rum (5 sovrum)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Hälsingegården "Yst på backan" med anor från slutet av 1700-talet söker nu nya ägare!

Vackert belägen längs med Kyrkvägen i Gnarp hittar ni denna helt unika fastighet omfattande ståtlig huvudbyggnad från början av 1900-talet, ytterligare två bostadsbyggnader, verkstad, stor garagebyggnad samt härbre.

Det vita huset som används som boningshus av nuvarande ägare genomgick en större renovering 2006 och är ett pampigt timrat hus om sju rum och kök (255 kvm boarea +55 kvm biarea). Här erbjuds en fantastisk atmosfär, vackra trägolv, stora sällskapsytor och inte mindre än fem eldningsbara kakelugnar. Här finns bland annat en öppen och välkomnande hall, stort kök med vedspis och ljuvligt ljusinsläpp samt utgång till altan med pool i västläge, fem sovrum, vardagsrum samt en sal som bjuder in till festliga stunder med familj och vänner.

Det röda mittenhuset som är det äldsta på gården är enligt uppgift uppfört under slutet av 1700-talet, och inreddes under 2000-talet till två separata lägenheter (206 kvm boarea +43 biarea). På övre plan återfinns en mycket charmig loftlägenhet om tre rum och kök, vilken är iordningställd 2006. Bottenplanet rymmer en lägenhet om fyra rum och kök som har en något äldre men fullt fungerade standard.

Det tredje bostadshuset (85 kvm boarea +63 kvm biarea) iordningställdes 2010 till en lägenhet om två rum och kök. I byggnaden finns även en källare med en stor lokal där det för tillfället bedrivs loppis. Till samtliga byggnader och lägenheter finns egna ingångar.

På fastigheten finns också en garagebyggnad med fyra portar och fem bilplatser, verkstad på gjuten platta med pannrum samt äldre härbre i två plan med vidbyggt fordonsförråd för skoter, gräsklippare, bil eller dylikt. Kommunalt vatten och avlopp samt fiber finns. Uppvärmning via gemensamt vattenburet system för samtliga bostadsbyggnader, med värmekälla genom en luft/vattenvärmepump som installerades i slutet av 2018 samt vedpanna från 2009 med tillhörande ack-tankar på 2x4000L samt expansionskärl på 1000L. Man har möjlighet att både samköra eller enskilt välja vilken av de två källorna som ska driva värmesystemet.

I dagsläget hyrs de tre lägenheterna ut och inbringar ca 240 000 kr/år i bruttointäkt, andra möjligheter som gården erbjuder är exempelvis generationsboende, kursgård eller någon form av verksamhet.

Här bor man på landet med ett soligt läge och fin utsikt över ett öppet odlingslandskap, men samtidigt med närhet till skolor, mataffär och goda kommunikationer söderut mot Hudiksvall och norrut mot Sundsvall. Framförallt under sommartid lockas många semesterfirare till kommunen tack vare alla fina utflyktsmål och smultronställen längs med kusten såsom Norrfjärden, Sörfjärden, Mellanfjärden och Hårte! Vintertid kan man njuta av skidåkning, bad och skoterturer på Hassela Ski Resort.

Välkomna att kontakta mäklaren för mer information och för att anmäla ert intresse!

Bilder
Sponsrade länkar
Välkommen till Kyrkvägen 37 i Gnarp!
Visa alla 1 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier