Älvstagatan 5

Älvstagatan 5

Slutpris

3 300 000 kr


Jättendal— Nordanstig

Älvstagatan 5


Slutpris
3 300 000 kr

Jättendal— Nordanstig

Bostad, restaurang, gård, konferens och möjligheter!

Välkommen till Jättendal och Älvstagården. Här erbjuds fantastiska förutsättningar för dig som vill bedriva någon form av verksamhet i egen regi. Danskvällar, butik, djurhållning, B&B eller sedvanlig privatbostad, här finns utrymmen för det mesta! Fastigheten omfattar flertalet byggnader som samtliga är i gott skick med tillhörande mark på knappt 4,8 hektar som möjliggör både djurhållning samt jakt genom lokalt viltvårdsområde.

Fint bostadshus som är uppfört 1872 och fördelat på två plan med vattenburen golvvärme i delar av nedre plan. Viss renovering krävs för delar av huset, så som färdigställande av ytskikt i rum på övre plan. Fönster samt fasad är helt nytt från 2017.

Den rejält tilltagna logen som tidigare nyttjats för gårdens djurhållning är idag inredd med storkök för restaurangändamål med tillhörande servering. Inredningen är utformad i en genuin stil med bland annat timrade väggar, rejäla bänkar och bord och detaljer som för tankarna till hälsingska gårdar. Invid servering och kök finns fina utrymmen som är idealiska att användas som butik, antikvitetshandel eller loppis. Här finns även tre toaletter för gäster, varav en funktionshinderanpassad, som samtliga är i modernt och gott skick.
Logens övre plan består av en enda stor sal som flitigt används för bygdens danskvällar. Här finns både bar/kaféhörna och egen entré genom logbrygga.

På kullen bakom bostadshuset står en timrad byggnad - Smedjan - som flyttats hit från Ljusdal. Smedjan är inredd för att nyttjas som konferenssal, och är isolerad för uppvärmning året om. På gårdsplanen utanför Smedjan finns en grillplats med bänkar, bord och vacker utsikt över Jättendalssjön.

Stugbyn består av 10 stugor på 34 respektive 47 kvm som samtliga är uppförda 2007. Varje enskild stuga har eget pentry, två sovrum, duschrum med wc och är isolerad för användande året om. En av stugorna är större än de andra (nr 10) och innehar även en bastu och allrum.

Perfekt stopp för resenärer med några hundra meter till E4.

Välkommen med din intresseanmälan!


Boarea/biarea
222/102 kvm
Driftkostnad
169 000 kr/år
Tomtarea
4.7949 ha
Rum
6 rum
Fastigh.bet
NORDANSTIG ÄLVSTA 7:21
Objekttyp
Gård
Såld
2021-08-17

Mäklarhuset Hudiksvall

Denna gård på Älvstagatan såldes av oss 2021-08-17. Se alla våra försäljningar i Jättendal samt även på Älvstagatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.