Hangvar Skälstäde 149

Hangvar Skälstäde 149


Hangvar - Norra Gotland— Lärbro— Gotland

Hangvar Skälstäde 149



Hangvar - Norra Gotland— Lärbro— Gotland

145 ha i ett skifte!

Hjärtligt välkomna ner till Västerhuse, eller Hangvar Skälstäde 149, som är dess riktiga fastighetsbeteckning. En jordbruksfastighet om 145 ha med all mark samlat i ett skifte varav 80 ha skog, 15 ha skogsimpediment, 30 ha åker, 20 ha betesmark samt 6 ha övrig mark.

Gården ligger belägen ca 800 meter ifrån länsväg 149, mellan Hangvar och Kappelshamn. En enskild väg leder genom egen skog, åkrar och änge ner till gården. Här ges möjlighet att leva ostört mitt i en unik miljö med god utvecklingspotential för eget företagande eller hobbyverksamhet. Det nybildade naturreservatet erbjuder goda möjligheter att bedriva småskalig djurhållning på gården. Ridvägarna på fastigheten och angränsande marker är oändliga varpå detta gör gården till den optimala hästgården.

Bostadshuset är ursprungligen en gammal statarlänga som flyttades till gården då det gamla boningshuset brann ner på tidigt 1900-tal. År 2013 byggdes ny farstu med helkaklat badrum och toalett. Köket är från 1950-talet med vedspis. Huset har fem rum, två på nedervåningen, tre på övervåningen samt toalett. Eget vatten och avlopp. Ladugården är byggd i vinkel och där finns gammalt stall med boxar och spiltor samt lammhus. Lada och vagnsbodar. Fristående äldre hönshus. Fristående garage i plåt med plats för två bilar, en traktor, samt en verkstadsdel för fordonsrenoveringar eller annan hobby. Magasin med källare/ vedbod, gammalt bryggarhus, tidigare dräng- och pigkammare.
En vacker kvarnruin är det ju inte alla fastigheter som kan ståta med heller.

På Västerhuse finns hur många möjligheter som helst, och få är nog ställena som kan mäta sig i skönhet med detta oavsett vilken tid på året det betraktas.


Boarea/biarea
85/30 kvm
Tomtarea
144.8286 ha
Rum
5 rum (3 sovrum)
Fastigh.bet
GOTLAND HANGVAR SKÄLSTÄDE 1:33
Objekttyp
Skog
Såld
2019-12-19

Mäklarhuset Gotland

Denna gård på Hangvar Skälstäde såldes av oss 2019-12-19. Se alla våra försäljningar i Lärbro samt även på Hangvar Skälstäde.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.