Hangvar Skälstäde 149 / Hangvar - Norra Gotland / Lärbro / Gotland

145 ha i ett skifte!

Boarea/biarea
85/30 kvm
Totalareal
144.8 ha
Rum
5 rum (3 sovrum)
Fastigh.bet
GOTLAND HANGVAR SKÄLSTÄDE 1:33
Objekttyp
Skog
Såld
2019-12-19
Bostaden är såld!

Denna gård på Hangvar Skälstäde såldes av oss 2019-12-19. Se alla våra försäljningar i Lärbro samt även på Hangvar Skälstäde

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Hangvar - Norra Gotland är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Hjärtligt välkomna ner till Västerhuse, eller Hangvar Skälstäde 149, som är dess riktiga fastighetsbeteckning. En jordbruksfastighet om 145 ha med all mark samlat i ett skifte varav 80 ha skog, 15 ha skogsimpediment, 30 ha åker, 20 ha betesmark samt 6 ha övrig mark.

Gården ligger belägen ca 800 meter ifrån länsväg 149, mellan Hangvar och Kappelshamn. En enskild väg leder genom egen skog, åkrar och änge ner till gården. Här ges möjlighet att leva ostört mitt i en unik miljö med god utvecklingspotential för eget företagande eller hobbyverksamhet. Det nybildade naturreservatet erbjuder goda möjligheter att bedriva småskalig djurhållning på gården. Ridvägarna på fastigheten och angränsande marker är oändliga varpå detta gör gården till den optimala hästgården.

Bostadshuset är ursprungligen en gammal statarlänga som flyttades till gården då det gamla boningshuset brann ner på tidigt 1900-tal. År 2013 byggdes ny farstu med helkaklat badrum och toalett. Köket är från 1950-talet med vedspis. Huset har fem rum, två på nedervåningen, tre på övervåningen samt toalett. Eget vatten och avlopp. Ladugården är byggd i vinkel och där finns gammalt stall med boxar och spiltor samt lammhus. Lada och vagnsbodar. Fristående äldre hönshus. Fristående garage i plåt med plats för två bilar, en traktor, samt en verkstadsdel för fordonsrenoveringar eller annan hobby. Magasin med källare/ vedbod, gammalt bryggarhus, tidigare dräng- och pigkammare.
En vacker kvarnruin är det ju inte alla fastigheter som kan ståta med heller.

På Västerhuse finns hur många möjligheter som helst, och få är nog ställena som kan mäta sig i skönhet med detta oavsett vilken tid på året det betraktas.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Liknande bostäder i närheten