Ljungåsvägen 1 / Söndrum / Havssidan / Halmstad

HAVSNÄRA BOENDE I SÖNDRUM

Utgångspris
6 200 000 kr
Boarea
150 kvm
Driftkostnad
35 804 kr/år
Totalareal
778 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

För många är Söndrums havssida det ultimata läget att bo på i Halmstad och det är inte svårt att förstå varför. Tänk att ha gångavstånd till salta bad, Söndrum centrums hela utbud samt barnens skola och ändå kunna nå centrala Halmstad på endast 10 minuter med cykel. Kan det bli så mycket bättre? Ytterligare mervärde är närheten till Brottets utomhusbassänger samt Prins Bertils stig som passerar förbi på nära håll och, med sin natursköna sträckning, erbjuder rogivande promenader/löpturer.

På Ljungåsvägen 1, näst längst ner mot havet, löper ett högre plank inbäddat i lummig grönska och bakom det kan man skymta en spännande villa. Dubbla järngrindar leder oss in på en kullerstenslagd uppfart som tar oss fram till villans huvudentré och det fristående garaget längre in på tomten. Fasaden på framsidan med bl.a. blyinfattade fönster och fönsterluckor ger tillsammans med den murade fondväggen i natursten och den lilla sagobrunnen framför entrén, ett mycket charmigt intryck. Vi blir oerhört nyfikna på att se mer!

Invändigt väntar en varm och ombonad boendemiljö med bland annat eldstäder på båda planen vilket ger en extra mysfaktor. Genomgående ljusa väggar som tillsammans med stora fönsterpartier mot baksidan ger en ljus atmosfär, ovanplan följer samma tema med ljusa ytskikt och bra ljusinsläpp via takkupor samt därtill öppet upp i nock vilket ger en trivsam karaktär. Köket renoverades så sent som 2019 på ett tjusigt och praktiskt vis, badrum på entréplan renoverades 2016 vilket är helkaklat precis som övre planets badrum. Hela villan har en spektakulär boendemiljö med synliga takbjälkar, olika detaljer, kaminer och allmänt smakfulla och dekorativa materialval. Mot den välanlagda och helt insynsskyddade trädgården på baksidan kan man öppna upp stora hajompartier i både kök och vardagsrum och det är tydligt att denna villa erbjuder ett unikt boende!

Detta är en villa man inte bör missa, vi hälsar er varmt välkomna

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 32 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • HALL (Entréplan)
  Via en bastant trädörr med fönster nås huvudentrén och lägg gärna märke till smidesknuten framför fönstret samt insidan av dörren. Här finns bra plats för sko- och hatthylla. Direkt i hallen får vi en rustik och ombonad känsla med ljusa väggar, spotlights i tak samt tegelgolvet.

  Glaserat tegel på golv och ljusa väggar med framtagen tegel som dekoration.
 • VARDAGSRUM (Entréplan)
  Känsla av rustikt och ombonat förstärks när vi kliver in i det rymliga vardagsrummet där dekorativa takbjälkar, en murad öppen spis med insats och blyinfattade fönster mot framsidan, ger villan dess spännande karaktär. De stora hajompartierna mot trädgården på baksidan gör att rummet upplevs ljust.

  Glaserat tegel på golv och vita väggar.
 • BADRUM (Entréplan)
  Från hallen når man ett tjusigt renoverat badrum i ljus kulör. Utrustat med: wc, tvättställ med underskåp, handdukstork, dusch med välvda glasdörrar, golvvärme, spotlights i tak samt spegel med belysning.

  Ljust kaklade väggar tillsammans med ljust klinkergolv (golvvärme)
 • KÖK (Entréplan)
  Även i köket sitter hajompartier vilket ger en ljus miljö och framförallt en matplats med härlig vy ut över uteplatsen och den vackra trädgården i anslutning. Här ges möjlighet att öppna upp mot uteplatsen och sudda ut gränsen mellan ute och inne sommartid. Köket i övrigt är stilrent renoverat (JKE) och har vita släta köksskåp med snygga läderdetaljer på handtag, ljusa bänkskivor i laminat och vitt kakel. I taket finns infälld belysning och den stora köksön ger bra arbetsyta och förvaring. Köket är utrustat med: induktionshäll (Siemens -19), ugn (Siemens -19), inbyggnadsmikro (Siemens -19), diskmaskin (ASKO -18), kyl och frys (högskåp, Siemens -16), fläkt (Thermex -19).

  Ljust klinkergolv/2-stavs parkettgolv (golvvärme) samt ljusa väggar.
 • SOVRUM (Entréplan)
  Ett av villans fyra sovrum finns på entréplan och är beläget innanför köket. Glasdörr ut mot den stensatta uteplatsen.

  2-stavs parkettgolv och ljusa väggar.
 • TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ (Entréplan)
  På villans ena gavel i nära anslutning till garage och förråd finns en praktisk groventré som först tar dig in i ett kapprum med bra avhängningsmöjligheter och sen vidare in i tvättstugan som även nås från köket. Vit bänkskiva samt skåpsinredning. Fönster ut mot framsidan. Utrustad med: garderober, tvättho, varmvattenberedare, torkskåp, torktumlare och tvättmaskin.

  Ljusa väggar samt ljus golvmatta (golvvärme)
 • ALLRUM (Ovanvåning)
  Från vardagsrummet leder en mörkare trätrappa oss upp till övre plan där ett fint allrum med öppet upp i nock och synliga takbjälkar ger rummet en härlig rymd. Extra mysigt blir det av den öppna spisen med insats. Två fönsterkupor på vardera sida av taket ger ett fint ljusinsläpp och här är ett ypperligt utrymme för tv-soffan.

  Parkettgolv och vita väggar.
 • SOVRUM X3 (Ovanvåning)
  Tre sovrum finns på övre plan och det första ligger innanför allrummet mot öster. Det vita taket gifter sig bra med de mörka takbjälkarna. Dubbla glasdörrar leder ut till en fransk balkong, från vilken man sommartid har vy ut över ett hav av rhododendron i full blom.

  Från allrummet leder en hall bort mot de andra två sovrummen och längs ena väggen finns flertalet garderober och linneskåp och även en platsbyggd sittbänk vid ett av takkupornas fönster. Det största av de två sovrummen ligger mot väster. Här finns flertalet garderober och linneskåp längs den ena väggen samt dubbla glasdörrar som leder ut till en fransk balkong.

  Tredje sovrummet är det minsta av de tre och passar ypperligt som barn-, arbets- eller gästrum. En garderob och fönster i takkupa mot söder.

  Rummen har parkettgolv och vita väggar.
 • BADRUM (Ovanvåning)
  Tjusigt helkaklat badrum. Badrummet är utrustat med: dusch, wc, golvvärme, tvättställ med utdragbar låda samt högskåp i vitt från Svedbergs, spotlights i tak, spegel med infälld belysning samt handdukstork.

  Melerat klinkergolv (golvvärme) samt vita kaklade väggar.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  150 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)
 • Boytan är uppmätt av säljaren. Mätningen resulterade i en yta på ca: 150 kvm inklusive innerväggar och garderober. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en egen uppmätning. (Taxeringsinformationen säger 125 kvm)
 • Rum:
  6 (4 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
  HALMSTAD EKETÅNGA 5:212
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp:
  1,5-plansvilla
 • Byggnadsår:
  1968
 • Standardpoäng:
  37
 • Grund
  Krypgrund/betongplatta på mark
 • Stomme:
  Trä
 • Bjälklag:
  Trä
 • Fasad:
  Stående träpanel
 • Takbeklädnad:
  Betongpannor
 • Utv plåtarbeten:
  Plåt
 • Fönster:
  2- och 3-glasfönster
 • Ventilation:
  Självdrag
 • Vatten:
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp:
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Direktverkande el samt braskaminer
 • Huvudsäkringar:
  25 A
 • Renovering omarbetning etc
  2019
  - Renovering kök (nya reglar, isolering, golvvärmeslinga i parkett och klinkergolv. Nytt innertak, infälld belysning spotlights, ytskikt väggar (gips), köksinredning JKE, köksö (stommar IKEA), nya vitvaror, eluttag och takuttag av nya standarden)
  - Renovering sovrum nedre plan (isolering golv, parkettgolv, ytskikt väggar (gips), nya eluttag)
  (Hantverkare: Norrgolv, Skedala El, Stefan Bergströms måleri)
  - Byte till isolerglas i takkupor mot söder och nya fönsterbågar (Sennans snickerifabrik).

  2018
  - Renovering tvättstuga (cellplast+golvvärme, plastmatta, ny rördragning, ny inredning skåp + garderob/städskåp grovantré (IKEA), ny varmvattenberedare (NIBE), takarmatur) (Hantverkare: Norrgolv, Håkanssons rör, Söndrums El)
  - Nedtag av stor ek, trädgård öster
  - Nya radiatorer vardagsrum + hall nedre plan

  2017
  - Övervåning (tagit bort valvöppning i korridor, målat innertaket vitt, nya ytskikt på väggar i trappa samt i hall, sovrum söder och öster och i allrum. Takuttag allrum, ny radiator korridor, spotlights korridor, takuttag sovrum väster och öster)
  - Spotlights vardagsrum. Installation av dimmers.
  (Elkontakt i Halmstad)

  2016
  - Badrum nedre plan (byte VA-ledningar, kakel och klinker, golvvärme, duschhörna, nytt porslin, elektrisk handdukstork, infällda spotlights)
  - Hall (nya ytskikt och innertak (gips), infällda spotlights)
  (Hantverkare: Jonas Dahl snickeri, Sassomare Halmstad AB våtrum, Elkontakt Halmstad el)
 • Fel och brister
  Fastigheten är besiktigad av Anticimex, protokoll överlämnas på visningen.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Specifik energianvändning:
  118 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2015-11-03
 • Besiktningsman
  Pierre Ekenberg, Anticimex
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fastigheten är ansluten till fiber via Halmstad stadsnät.
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  I bästa söderläge med utgång från både vardagsrum, kök och sovrum på entréplan ligger en större stensatt uteplats inramad av grönska. En större markis finns att dra ut om så önskas.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  Garagebyggnad med ovanliggande vindsförråd.
 • Beskrivning, parkering
  Kullerstenslagd uppfart med plats för minst två bilar. Uppfarten leder fram till ett fristående garage med trappa mot ovanliggande vindsförråd. Vindsförrådet är ett kallförråd men möjlighet finns att inreda detta plan och skapa ett ypperligt gästboende eller tonårsrum.
  Från garaget har man tagit yta för att skapa ett varmförråd i markplan men en mindre bil ryms ännu i garaget som har stora fönster ut mot trädgården.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  778 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Beskrivning, tomt
  Lummig och insynsskyddad tomt med riklig växtlighet som ramar in och ger varierad färgprakt under året.
 • Planbestämmelser
  Eketånga, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19880526)
Övrigt
 • - Robotgräsklipparen ingår ej
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  3 942 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde:
  2 338 000 kr
 • Markvärde:
  1 604 000 kr
 • Typkod:
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår:
  1968
 • Uppvärmning:
  23 684 kr/år
 • Försäkring:
  5 845 kr/år
 • Vatten och avlopp:
  3 764 kr/år
 • Renhållning:
  2 511 kr/år
 • Årlig elförbrukning:
  18232 kWh/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  35 804 kr/år
 • Kommentar, driftkostnad
  I kostanden för uppvärmning ingår även hushållsel.
  Huset är i nuläget säkrat till 25A. I driftkostnaden är hänsyn taget till 20A säkring.
 • Upplåtelseform:
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 5 pantbrev om totalt 4 794 500 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Susannas Assistans HB
  311 m
  Café Lugnet
  393 m
  Daeng's Wok
  609 m
  Söndrums Pizzeria
  618 m
  Umai Sushi
  625 m
 • Skolor
  Jutagårds förskola
  658 m
  Jutarumsskolan
  696 m
  Jutarums förskola
  1,01 km
  Vitsippans förskola
  1,06 km
  Montessoriförskolan Ekbacken
  1,3 km
 • Mataffärer
  ICA Supermarket Söndrum
  716 m
  Lidl
  737 m
  Netto
  1,8 km
  Tempo
  2,07 km
  Maxi ICA Stormarknad Flygstaden
  2,15 km
 • Tågstationer
  Modellbahn Legan
  1,78 km
  Halmstad C
  3,08 km
 • Kommunikationer
  Halmstad Eketångavägen
  316 m
  Halmstad Jutarum
  600 m
  Halmstad Brottet
  649 m
  Halmstad Rosengränd
  719 m
  Halmstad Petter Jydes väg
  861 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 136 m
 • 1 min
 • 3 min
 • 8 min
 • Sjö
 • 862 m
 • 4 min
 • 5 min
 • 14 min
 • Tågstation - Modellbahn Legan
 • 1,78 km
 • 6 min
 • 6 min
 • 25 min
 • Hållplats - Halmstad Eketångavägen
 • 316 m
 • 4 min
 • 4 min
 • 6 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier