Bäckvägen 6 / Steninge / Skipås / Steninge / Halmstad

Imponerande villa med ett ljuvligt läge, havsutsikt och exklusivt drömkök!

Utgångspris
4 500 000 kr
Boarea
147 kvm
Driftkostnad
47 207 kr/år
Tomtarea
720 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)
Visningar
 • Tor 29 okt 16:00-18:00

  Anmälan krävs / Tidsbokad visning, boka enkelt direkt via vår hemsida!

 • Lör 31 okt 10:10-12:10

  Anmälan krävs / Tidsbokad visning, boka enkelt direkt via vår hemsida!

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

I Steninge på Bäckvägen 6 väntar nu en attraktiv villa med ett fint läge på nya ägare. Med stor omtanke, kvalitativa materialval och noggrann hand har ägarna fortlöpande låtit renovera och bygga om villan. Villan har en modern framtoning med bandtäckt plåttak, svartmålad träpanel, stor balkong med glasräcke och dekorativ utomhusbelysning. Villans baksida och uteplatser är vända åt väster, och om man älskar solnedgångar är detta stället att hänga på! Från balkongen har man fin havsutsikt och det är en sann fröjd att följa solens nedgång bakom horisonten. Den insynsskyddade trädgården bjuder på en lummig och rogivande atmosfär, med artrik växtlighet och flertalet spännande "rum". Vi gillar även övergången till naturen där berget spränger fram på sina ställen. En trädgårdsdröm!

I entrén i villan möts vi av en hall med en härlig rymd och stort ljusflöde då det är öppet upp mot övre plan. Till vänster går trappan i oljad ek med stålvajrar upp till ovanvåningen och till höger finns en garderob med skjutdörrar och spegel. Hallen har klinkergolv med golvvärme. Längre in till höger finner vi kök och vardagsrum med öppen planlösning och stora fönsterpartier mot trädgården. Rummet erbjuder en social yta med stor köksö och smakfull utformning av köket från 2018. De grå luckorna med marmorknoppar passar bra till den vita bänkskivan (Dekton) med ljusgrå ådring. Köksön är utrustad med induktionshäll från Bora som har inbyggd fläkt. Den breda kyl-/frysen från Liebherr och den effektfulla led-belysning runt om bänkskivan förstärker intrycket av ett modernt kök. Här finns även en Contura täljstenskamin som skänker stor mysfaktor och fungerar som effektiv uppvärmningskälla under vinterhalvåret. Villan har totalt fyra sovrum. Varav ett stort "master bedroom" på övre plan med en vacker utsikt via stora fönsterpartier och utgång till balkongen. På övre plan finns ytterligare ett sovrum, allrum och ett badrum. På entréplan finns förutom kök/vardagsrum även två sovrum, ett mindre badrum och en praktisk tvättstuga. Bilen parkerar ni på uppfarten eller i carporten, plats för totalt tre bilar. Cyklar och andra prylar placeras smidigt i det intilliggande förrådet.

Villan är belägen i Skipås som ligger i Steninge ca 25 minuter N om Halmstad. Kommunikationerna till Halmstad och Falkenberg med buss är goda och man når E6 med bil på mindre än 15 minuter. Kattegattleden som passerar Steninge/Skipås erbjuder också cykelväg hela vägen in till Halmstad. Skipås är en samfällighet ligger på Skipåsabergets västra del mot havet. I området finns en gemensam fritidsanläggning med festlokal, uppvärmd pool (20 m), lekplats, tennisbana mm. Alla samfällighetens medlemmar får fritt nyttja dessa faciliteter och byalaget erbjuder flera årliga aktiviteter. (Se www.skipas.se) För den som gillar salta dopp i havet bjuder Glassvik med omnejd på klippor och små härliga sandstränder. Vill man istället vandra, springa eller cykla runt i vacker natur finns det fina leder genom bokskog, hagar, ljunghed och myr. Området omgärdas till stor del av naturreservat och är enligt många bland det vackraste västkusten har att erbjuda! Ett stort plus är även nya Steningeskolan (F-3), som ligger ca 1 km bort på vägen mot Steninge.

Detta är helt enkelt en komplett villa med guldkant!

Bilder
Sponsrade länkar
Gemensamhetsanläggning med bl.a. pooler, tennisbana...
Gemensamhetsanläggning med bl.a. pooler, tennisbana...
....och lekplats etc.
Gemensamhetsanläggning
Fastighetskarta
Visa alla 63 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Plan 1
Plan 2
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Beskrivning av samtliga rum
  - ENTRÉPLAN -

  ENTRÉ/HALL
  Via den nyare ytterdörren med Yale Doorman kodlås nås hallen med en imponerande rymd. Här är det öppet upp till övre plan, ståtlig trappa i ek, klinkergolv med golvvärme samt en praktisk garderob med skjutdörrar. Precis vid entrén pendlar man med fördel ned en elegant armatur och i hallens förlängning har man låtit fälla in downlights i taket. Första intrycket är minst sagt spännande!

  KÖK/VARDAGSRUM
  Köket renoverades 2018 och kommer ifrån HTH. Öppen planlösning mot vardagsrummet samt nya stora fönsterpartier/dörr ut mot trädgården och altandäck. Stor köksö som blir den sociala samlingspunkten. Köket är utrustat med: gråa luckor, bänkskiva från exklusiva Dekton (Opera) som även löper upp på vägg som stänkskydd, dekorativ led-belysning runt om bänkskiva samt under överskåp, extra bred diskho, blandare med duschmunstycke, planlimmad induktionshäll med inbyggd fläkt (Bora -18), inbyggd varmluftsugn (Siemens -16) , diskmaskin (extra front finns om man vill köpa en integrerad diskmaskin, Siemens -12), extra bred kyl/frys (Liebherr -18) samt flertalet skåp och lådor. Ett välplanerat och mycket snyggt kök!

  Väggen mot vardagsrummet har tagits ned vilket skapat en öppen social yta med stort ljusflöde. Extra lyx med en braskamin som är smart placerad så att man kan njuta av den i både kök och vardagsrum, samt att den skänker värme till stora delar av huset. I vardagsrums-delen ligger en lackad 1-stavs ekparkett och i köket ligger ett grå klinkergolv med golvvärme. Samtliga fönsterpartier åt väster har screenmarkiser.

  DUSCHRUM
  Renoverat 2004 i en modern men samtidigt klassisk stil, därav känns det fortfarande "i tiden" och framförallt fräscht. Utrustat med klinkergolv, golvvärme, kaklade väggar, duschhörna med glasblock och takdusch, tvättställ med underskåp, blandare med rörelsesensor, vägghängd WC-stol, handdukhängare och infällda downlights i taket.

  TVÄTTSTUGA
  Renoverad och fräsch tvättstuga med två stora fönsterpartier, kombinerad tvättmaskin/torktumlare (LG 12 kg -20), varmvattenberedare (-20), flera skåp inkl. städskåp samt bänkyta och tvättho. På golvet ligger klinkers med golvvärme. Även här har man satt in nya stora fönsterpartier som bidrar till ett modernare och ljusare intryck.

  SOVRUM
  Entréplan har två sovrum vilka i dag nyttjas till barnrum resp. gästrum. Båda rummen har ett klassiskt 3-stavs parkettgolv i ek.

  - ÖVRE PLAN -

  ALLRUM
  Via den i ögonfallande och mycket välbyggda ektrappan når vi ett stort och ljust allrum med tre fönster i kupa. På golvet ligger en lackad 3-stavs ekparkett som även löper vidare in i de båda sovrummen. Infällda downlights i taket.

  SOVRUM "Master bedroom"
  Ett ljuvligt sovrum med generös yta och stora glaspartier åt väster med en hänförande utsikt. Sovrummet rymmer både kontinentalsäng, sängbord, soffa, soffbord mm. Längs ena långsidan har man låtit installera en skjutdörrsgarderob. Infällda downlights i taket. På hotell-språk skulle vi kalla detta en lyxsuite med havsutsikt!

  BALKONG
  Från sovrummet nås en stor balkong som byggdes till 2012. Ytan mäter hela 26,5 kvm och har glasräcke runt om. I bygglovet hade man även ritat in en spiraltrappa från altanen nedanför. Här ryms den stora loungegruppen, hängmatta mm. Ett underbart läge, väderstrecket är rakt väster vilket innebär eftermiddags- och kvällssol där man följer solens nedgång över havet och dess horisont. Mycket bättre kan det inte bli!

  SOVRUM
  På övre plan finns ett andra sovrum som idag nyttjas till barnrum. Bra yta, parkettgolv och en rymlig skjutdörrsgarderob.

  BADRUM
  Stort lyxigt badrum med klinkergolv, golvvärme, kakel på väggar, vägghängd WC, tvättställ med blandare med rörelsesensor, stor vägghängd skåpsmodul med fyra lådor, sminkhylla och spegel ovanför, badkar, handdukshängare samt infällda downlights i taket.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  147 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal:
  720 kvm
 • Rum:
  6 (4 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
  HALMSTAD SKIPÅS 25:38
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp:
  1,5-plansvilla
 • Byggnadsår:
  1978
 • Grund:
  Krypgrund
 • Stomme:
  Trä
 • Bjälklag:
  Trä
 • Fasad:
  Träpanel
 • Takbeklädnad
  Dubbelfalsad plåt (nytt 2009)
 • Fönster
  Isolerglasfönster (byttes 2001-2006)
 • Ventilation:
  Mekanisk frånluft
 • Skorstenstyp:
  Skorsten av plåt
 • Vatten:
  Kommunalt vatten
 • Avlopp:
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Luft/luftvärmepump, golvvärme samt braskamin
 • Renovering omarbetning etc
  2020
  - Ny varmvattenberedare
  - Ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare, LG 12 kg
  2018
  - Nytt kök från HTH
  - Renoverat ytskikt i kök, båda allrummen samt i hallen
  - Nya innerdörrar (på entréplan samma färgkod som köket), foder, socklar och smygar
  - Ny ytterdörr med Yale Doorman kodlås
  - Nytt tvättställ inkl. blandare med sensor i duschrummet på entréplan
  - Nya brytare/kontakter i svart & vit kulör (Schneider), delvis nya eldragningar
  - Ny smart belysning (Plejd) som styr all infälld belysning inuti huset
  2017
  - Delade av "master bedroom" på övre plan, byggde en ny vägg samt skjutdörrsgarderober
  - Nytt tvättställ inkl. blandare med sensor i badrum på övre plan
  2012
  - Utbyggnad av ny altan samt balkong om ca 26,5 kvm
  - Ny dränering runt om huset
  - Nya stensättningar
  - Breddat uppfarten så att man får plats med 3 bilar
  - Ny mekanisk frånluftsfläkt (till husets ventilation)
  - Nya fönsterfoder
  - Nytt golv allrum på entréplan
  - Monterat screenmarkiser på fönster åt väster, både uppe och nere
  2009
  - Nytt tak, bandtäckt plåttak
  - Nya hängrännor/stuprör/plåtar mm.
  - Målade om hela huset
  - Ny utomhusbelysning, väggarmaturer och spotlights i takutsprånget
  2007
  - Installation av braskamin
  - Ny luft/luftvärmepump
  2004
  - Renovering av dusch- och badrum (entré- och ovanplan)
  2002/2003
  - Öppnade upp i hallen mot övre plan och byggde en ny trappa i ek
  2001-2006
  - Nya isolerglasfönster, bland annat nya stora fönsterpartier i kök och vardagsrum
  2001
  - Renoverades krypgrunden där man bytte ut blindbotten, monterade plastfolie på marken och installerade en sorptionsavfuktare. Samtidigt kopplade man in dagvatten- och dräneringsledningar till kommunens ledningar.

  Allmän ytrenovering har skett löpande, målat väggar/tak, fällt in spotlights i taken mm.
 • Fel och brister
  Fastigheten är besiktigad och protokoll överlämnas till intresserade kunder
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Specifik energianvändning:
  100 kWh/kvm och år
 • Energiprestanda, primärenergital:
  170 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2020-10-06
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fiber via Halmstad stadsnät
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Altandäck (byggt 2012) med utgång från kök/vardagsrum. Balkongen utgör ett skyddande tak vilket gör det möjligt att sitta ute även när det regnar. Lugnt, vindstilla och helt insynsskyddat.
  Balkong om ca 26 kvm med glasräcke. Byggdes till 2011 och har utgång via "master bedroom" (i bygglovet fanns även möjlighet till spiraltrappa från altanen nedanför). Härifrån har man en klar havsutsikt. Magiskt läge!
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  Förrådsbyggnad intill husets entré
  Växthus
 • Beskrivning, parkering
  Uppfart med plats för två bilar
  Carport med plats för en bil
Gemensamhetsanläggningar
 • Halmstad Skipås Ga:1, Halmstad Skipås Ga:2
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  720 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Planbestämmelser
  Skipås 25:1 Mfl(ändr Utv), Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19701030), Skipås 9:1 m Fl, avstyckade Bostadsfastigheter Från Skipås 25:27., Ändring av dp (Beslutsdatum: 20100331, Registreringsdatum: 20100413)
Övrigt
 • Alla hus- och tomtägare på Skipås är medlemmar i Skipås samfällighetsförening. De förvaltar byggnader och anordningar för sport och rekreation som finns på området. Föreningen förvaltar också kringliggande vägar och grönområden. Mitt i Skipås ligger den gemensamt ägda anläggning med klubbhus, lekplats, tennisbana, 20-meters simbassäng och en mindre bassäng för de mindre barnen. Under sommarmånaderna är det stor aktivitet på anläggningen, både inom- och utomhus. I klubbhuset finns duschar, toaletter och bastu. Du får som lagfaren ägare till fastighet på Skipås kostnadsfritt abonnera klubbhuset för privat sammankomst eller fest. Mer info hittar ni på www.skipas.se
Ekonomi

 • Taxeringsvärde
  2 310 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde:
  1 776 000 kr
 • Markvärde:
  534 000 kr
 • Typkod:
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår:
  1978
 • Försäkring:
  5 600 kr/år
 • Vatten och avlopp:
  4 150 kr/år
 • Renhållning:
  2 584 kr/år
 • Elkostnad:
  29 673 kr/år
 • Årlig elförbrukning:
  19535 kWh/år
 • Samfällighet:
  3 700 kr/år
 • Fiber:
  1 500 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  47 207 kr/år
 • Fastighetsskatt/-avgift
  8 349 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 55 556 kr/år)
 • Beskrivning av kostnader
  I elkostnaden ingår uppvärmning och hushållsel. Samfällighetsavgiften avser skötsel och drift av den gemensamma anläggningen med festlokal, pool, tennisbana, lekplats mm.
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Upplåtelseform:
  Äganderätt
 • Pantbrev
  Det finns 14 pantbrev om totalt 3 288 980 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Ekonomi
Taxeringsvärde
2 310 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde :
1 776 000 kr
Markvärde :
534 000 kr
Typkod :
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår :
1978
Försäkring :
5 600 kr/år
Vatten och avlopp :
4 150 kr/år
Renhållning :
2 584 kr/år
Elkostnad :
29 673 kr/år
Årlig elförbrukning
19535 kWh/år
Samfällighet :
3 700 kr/år
Fiber :
1 500 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
47 207 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
8 349 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 55 556 kr/år)
Beskrivning av kostnader
I elkostnaden ingår uppvärmning och hushållsel. Samfällighetsavgiften avser skötsel och drift av den gemensamma anläggningen med festlokal, pool, tennisbana, lekplats mm.
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform :
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 14 pantbrev om totalt 3 288 980 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Steninge kuststation
  1,3 km
  Göstas Café och Restaurang
  1,54 km
  Restaurang Skepparstugan
  1,79 km
  Restaurang Falkenberg - Halland
  4,25 km
  Restaurang Strandkanten
  5 km
 • Skolor
  Steninge förskola
  686 m
  Steningeskolan samt förskola
  705 m
  Wekalyckans förskola
  6,12 km
  Enelyckans förskola
  6,26 km
  Haverdals byskola
  6,26 km
 • Mataffärer
  Hemköp Haverdal
  6,11 km
 • Kommunikationer
  Skipås
  191 m
  Lilla Skipås
  517 m
  Skipås Glassvik
  525 m
  Steninge skola
  780 m
  Stensjö
  993 m
 • Mäklarhuset Friends
  Tips på platser i närheten Lägg till
  Steninge kuststation
  1 302m
  Bokskogen
  974m
  Stensjö strand
  1 231m
  Utsikten
  836m
  Glassvik
  496m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 475 m
 • 2 min
 • 3 min
 • 8 min
 • Sjö
 • 2,35 km
 • 7 min
 • 12 min
 • 42 min
 • Hållplats - Skipås
 • 191 m
 • 1 min
 • -
 • 3 min
Mäklarhuset Friends
Bilder från vänner och ägare

Detta är bilder som laddats upp av personer som är oberoende av mäklaren

Kommentarer från vänner och ägare

Skipås har ett fantastiskt fint och ljust läge genom att det ligger på en bergssida mot havet. Det ger långa härliga kvällar att sitta ute på sommaren och de flesta av de boende här kan se havet från sitt hus eller trädgård. Vi byggde en stor uteplats och balkong för att kunna ta tillvara kvällarna från våren till tidig höst på bästa sätt.
När det blåser från havet kan man enkelt gå upp på berget och finna lä och ro i bokskogen, variationen på den omgivande naturen är otrolig och unik. För den som gillar att promenera, springa eller cykla mountainbike erbjuder omgivningarna ett eldorado av stigar som börjar precis i slutet av gatorna i området. Se mer information om området och samfälligheten på www.skipas.se

Johan Henriksson
Fördelar med Bäckvägen 6
Havsnära, välvårdat och insynsskyddat.
Johan Henriksson
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn