Bratteggen Yxvägen 7 + Bratteggen 1:171

Bratteggen Yxvägen 7 + Bratteggen 1:171


Bratteggens fritidsby— Järpen— Åre

Bratteggen Yxvägen 7 + Bratteggen 1:171Bratteggens fritidsby— Järpen— Åre

Charmigt i Bratteggen!

Välkommen till denna charmiga fjällstuga som är belägen högst upp i Bratteggens Fritidsby med utsikt mot Kallsjön och delar av Åreskutan i soligt söderläge. Stugan, som är timrad, är en Jämtlandsstuga från 1800-talet som flyttades till Bratteggen i början på 90-talet och timrades upp på plats. Den förra ägaren gjorde en varsam renovering enligt kulturhantverkstraditioner, där man låtit måla stugan utvändigt med falufärg och invändigt med linoljefärg. De breda golvtiljorna i full längd är alla linoljesåpade. Den varsamma renoveringen och vedspisen i köket bidrar till den fridfulla atmosfären i stugan. Huset som är i 1 plan plus ett loft är väldigt välplanerat för sina 55 kvm. Entréplanet består av en rymlig hall, kök med vedspis och innanför köket ett mindre sällskapsrum, 1 sovrum samt badrum med tvättmaskin.
Loftet består av två sovavdelningar med plats för sammanlagt 6 bäddar (om man så skulle önska). På gården finns även en gammal lada från 1700-talet hämtad från Rödön i Jämtland. Den används idag som vedförråd, skoterförråd och snickarbod.
Skogstomt som på sensommaren och hösten bjuder på både blåbär och lingon.

I överlåtelsen ingår även en obebyggd tomt på 1 242 kvm som närmaste granne. Den obebyggda tomten skapar enskildhet till den bebyggda fastigheten och är även ett bra insynsskydd mot närmaste grannarna. Alternativt om man väljer att sälja den obebyggda delen.

Från stugan har du direkt tillgång till naturen utanför dörren med vandring, turskidåkning, skoteråkning och Åre skidsystem som ligger endast 35 minuter bort. Du har även fint fiske i Kallsjön, sommar som vintertid. Till närmaste centralort Järpen, är det endast 12 minuter med bil. I Järpen finns all närservice du kan behöva med mataffärer, restauranger, apotek, vårdcentral, skolor tågstation mm.
Fint längdspår på ca 1 mil, som dras upp av eldsjälar i byn, nås 5 minuter från huset.

Fastigheten säljes med en del möbler och inventarier. Nuvarande ägare bor där permanent.

Fastigheten är besiktad med "Skyddat köp", besiktning med 10-årig försäkring mot sk dolda fel.

För vidare information angående driftskostnaderna, gå in under fliken ekonomi i beskrivningen.

Varmt välkommen på visning!


Boarea
55 kvm
Tomtarea
1 136 kvm
Totalareal
2 378 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)
Såld
2023-11-28

Mäklarhuset Åre

Denna fritidshus på Bratteggen Yxvägen såldes av oss 2023-11-28. Se alla våra försäljningar i Järpen samt även på Bratteggen Yxvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad