Snödroppsgatan 5
Snödroppsgatan 5
Pontus Aronsson, ansvarig mäklare i Helsingborg
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Pontus Aronsson

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Snödroppsgatan 5

Utgångspris

1 450 000 kr


Utgångspris

1 450 000 krBillesholm— Bjuv

Snödroppsgatan 5


Kommande försäljning
Utgångspris
1 450 000 kr

Billesholm— Bjuv

1-planshus med källare på återvändsgata med garage, uterum och en fantastisk tomt i Billesholm!

Nu ges möjligheten att bli nästa ägare till detta rymliga enplanshus med källare, beläget på en fridfull återvändsgata i omtyckta Billesholm, välkomna till Snödroppsgatan 5!

Huset är i behov av modernisering och renovering. Se potentialen och föreställ er att bo i ett hem som ni själv har skapat, där varje rum reflekterar er personliga stil och smak.

Från att ni parkerat bilen på antingen uppfarten eller i garaget som har elektrisk garageport så möts ni av en inbjudande, ljus hall som sedan leder er antingen ner till källarplan eller uppför trappan till första plan. Första plan fördelar sig på ett badrum med plastmatta och badkar, tre sovrum med garderober varav det ena har utgång till det inglasade uterummet. Vardagsrum som erbjuder generösa sällskapsytor och stora fönsterpartier som får ett rikt ljusinsläpp. Ett praktiskt inrett kök med god förvaring, arbetsytor, plats att inredas med ett matbord så ni kan bjuda in till trevliga middagar och från köket når ni dörren ut mot trädäcket och uterummet. En dörr som står på glänt under sommaren där ni kan förbereda grillen och vänta in vännerna och sedan avsluta kvällen i det fina uterummet. Stort uterum som har varit favoritplatsen när man haft besök och som tagits väl hand om genom åren. Från uterummet har man utsikt mot den grönskande trädgården som växt fram genom åren där barnen kan leka fritt.

Källaren fördelar sig på ett stort vardagsrum som tidigare varit gillestugan, ett sovrum som blir det fjärde med egen klädkammare, stor tvättstuga, förråd, matkällare, badrum som är inrett med plastmatta och dusch samt att man har egen ingång inifrån huset till garaget vilket är väldigt praktiskt.

Oavsett om ni söker ett hem för familjelivets alla stunder eller en plats att bjuda in vänner och släkt för minnesvärda tillfällen, är detta huset där era visioner blir verklighet.

I Billesholm finns ICA Nära Billesholm, restaurang, pizzeria, simhall, utegym, bibliotek, apoteksombud. Det är goda bussförbindelser till Bjuv, Helsingborg och Landskrona och pågatågstrafiken är igång för er som färdas med tåg. Billesholm är känt för att ha en av Sveriges vackraste folkparker som anlades 1889 som ligger kring härlig natur med dansbana och scen. Tycker ni om natur och vandring så har ni Söderåsen en kort biltur härifrån med trevliga vandringsleder.


Utgångspris
1 450 000 kr
Boarea/biarea
107/107 kvm
Driftkostnad
46 624 kr/år
Tomtarea
725 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)

Mäklarhuset Helsingborg

Kontakta Pontus för mer information kring Snödroppsgatan 5.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

FÖRSTA PLAN

Hall: Inbjudande, ljus hall med god plats till att hänga av sig.

Vardagsrum: Erbjuder generösa sällskapsytor som kan inredas med soffgrupp och matbord. Parkettgolv och tapetserade väggar. Stora fönsterpartier med utsikt mot framsidan som fyller rummet med härligt ljusinsläpp. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Kök med matplats och utgång till uterum: Praktiskt inrett kök med god förvaring, arbetsytor och plats till att inredas med ett matbord. Från köket nås uterummet, inglasat stort uterum med utsikt mot den grönskande trädgården. I köket ligger det en plastmatta och väggarna är tapetserade.

Badrum: Äldre badrum som är inrett med plastmatta och tapet. Utrustat med toalettstol, handfat och badkar, vägghängt skåp.

Sovrum 1, 2 och 3: Tre väldisponerade sovrum med garderober på första plan varav det ena har utgång till uterummet. Laminatgolv och tapetserade väggar.

KÄLLARPLAN

Vardagsrum: När ni kliver ner i källaren så möts ni av ett stort vardagsrum, tidigare "gillestugan". Ett rum som kan inredas efter behov där bara fantasin kan sätta stopp. Heltäckningsmatta och på väggarna är de klädda med träpanel.

Sovrum 4: I källarplan finns ett stort sovrum med egen klädkammare. Plastmatta och väggarna är klädda med träpanel.

Förråd: Bra med förvaringsutrymme.

Tvättstuga: Stor tvättstuga som är praktisk inredd med pannan, tvättmaskin, arbetsbänk med vask och plats att hänga upp tvätten. Plastmatta på golvet och målade väggar.

Badrum: Äldre badrum som är inrett med plastmatta och tapet. Utrustat med toalettstol, handfat och dusch med duschväggar.

Matkällare: Ett till förvaringsutrymme som tidigare använts som matkällare.

Hall: Från hallen når man bland annat matkällaren, vidare in i källaren och in till garaget. Praktiskt med ingång inifrån huset till garaget.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

107 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Areauppgiften kan av olika skäl vara felaktig, bland annat beroende på äldre uppmätningsnormer. Den köpare som anser att den exakta arean är av betydelse, bör låta mäta upp bostaden före köpet.

Biarea

107 kvm

Tomtarea

725 kvm

Rum

6 (4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

BJUV BILLESHOLMS GÅRD 9:215

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1 planshus med källare

Byggnadsår

1973

Standardpoäng

32

Grund

Källare

Fasad

Tegel och träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Luft-luft och direktverkande el

Allmän information

Dödsbo så villkor att bouppteckningen skall bli registrerad innan tillträdet sker. Huset förmedlas med friskrivningsklausul och kommer att skrivas in i köpekontraktet. Vilket innebär att ägaren avskriver sig från alla eventuella fel samt dolda fel, det vill säga köparen godtar fastighetens skick och avstår härmed med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. I vanliga fall så är ägaren ansvarig för dolda fel 10 år efter tillträdedatum men inte i denna affär. Besiktning kan ni som potentiell köpare ändå åberopa att ni vill ha vilket ni meddelar när ni lägger ert eventuella bud och det är ni som köpare som står för kostnaden av besiktningen.

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt, i annonsen samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren men i detta fall grundat av dödsbodelägaren. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna/informationen som är angiven innan kontrakt.

Renovering omarbetning etc

Taktvätt 2017
Elektrisk garageport 2006

Fel och brister

Huset är i stort behov av renovering och modernisering. Besiktning har inte utförts i samband med försäljning utan önskar ni som potentiell köpare att utföra en besiktning är det ni som bekostar det och har det villkorat med ert bud att ni vill utföra en besiktning. Vi rekommenderar alltid er som potentiell köpare att utföra en besiktning.
Huset förmedlas med friskrivningsklausul och kommer att skrivas in i köpekontraktet. Vilket innebär att ägaren avskriver sig från alla eventuella fel samt dolda fel, det vill säga köparen godtar fastighetens skick och avstår härmed med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. I vanliga fall så är ägaren ansvarig för dolda fel 10 år efter tillträdedatum men inte i denna affär. Besiktning kan ni som potentiell köpare ändå åberopa att ni vill ha och meddelar när ni lägger ert eventuella bud och det är ni som köpare som står för kostnaden av besiktningen.


03
Energideklaration
Sammanställning

Energideklaration är beställd


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Stort fint uterum med ingång från både sovrum och kök. Utsikt mot grönskande trädgården.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Uppfart och ett garage med elektrisk garageport.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

725 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Areauppgiften för tomten kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att den exakta arean av tomten är av betydelse, bör låta mäta upp tomten före köpet.

Planbestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1986-09-18, Senast ändrad: 2024-02-27)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 197 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

960 000 kr

Markvärde

237 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1973

Uppvärmning

30 900 kr/år

Försäkring

6 224 kr/år

Vatten och avlopp

6 000 kr/år

Renhållning

3 500 kr/år

Årlig elförbrukning

16000 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

46 624 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 978 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 55 602 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Uppvärmning och el är en sammanslagen kostnad som ni finner under fliken "Uppvärmning".

Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Antal personer i hushållet

1

Försäkring

Hemförsäkring skall ni som köpare/na teckna och beroende på bolag och storlek kan denna kostnad variera. Undrar ni vad det kostar med en hemförsäkring så kontakta ert hemförsäkringsbolag ni har idag och se vilket erbjudande de kan ge er för en villaförsäkring.

Nuvarande ägare har IF som försäkringsbolag och legat på en årskostnad om 6224 kronor.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 129 700 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 197 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
960 000 kr
Markvärde
237 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1973
Uppvärmning
30 900 kr/år
Försäkring
6 224 kr/år
Vatten och avlopp
6 000 kr/år
Renhållning
3 500 kr/år
Årlig elförbrukning
16000 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
46 624 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
8 978 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 55 602 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Uppvärmning och el är en sammanslagen kostnad som ni finner under fliken "Uppvärmning".

Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Antal personer i hushållet
1
Försäkring
Hemförsäkring skall ni som köpare/na teckna och beroende på bolag och storlek kan denna kostnad variera. Undrar ni vad det kostar med en hemförsäkring så kontakta ert hemförsäkringsbolag ni har idag och se vilket erbjudande de kan ge er för en villaförsäkring.

Nuvarande ägare har IF som försäkringsbolag och legat på en årskostnad om 6224 kronor.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 129 700 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Använd kartan
X

Platser

Folfol restaurang

814 m


Billesholms Pizzeria

1,14 km


Bellman Bistro Restaurang Pizzeria

1,18 km


Smörgåsboden

1,51 km


Söderåsens Wärdshus

1,97 km


Jens Billeskolan

330 m


Borstens Montessoriförening

1,05 km


Trollflöjtens förskola

1,12 km


Förskolan Ljungsgård

1,18 km


Solvallens i Ur & Skur förskola

1,56 km


4verkeri

334 m


Bjuv station

1,45 km


Idrottsgatans Livs

8,02 km


Lidl

8,51 km


Billesholm st

1,03 km


Billesholm station

1,04 km


Bjuv station

4,52 km


Mörarps Station

6,62 km


Åstorp

7,82 km


Billesholm Snödroppsgatan

120 m


Billesholm Hästhovsgatan

370 m


Billesholm Möllebäcksgatan

894 m


Billesholm Västergatan

1,02 km


Billesholm Nybrodal

1,03 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  883 m
  1 min
  3 min
  12 min
 • Sjö
  980 m
  3 min
  4 min
  16 min
 • Tågstation
  Billesholm st
  1,03 km
  2 min
  4 min
  17 min
 • Hållplats
  Billesholm Snödroppsgatan
  120 m
  1 min
  1 min
  2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Pontus!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.