Östersjögatan 15

Östersjögatan 15

Slutpris

8 000 000 kr


Brantevik— Simrishamn

Östersjögatan 15


Slutpris
8 000 000 kr

Brantevik— Simrishamn

Ett stenhus vid havet - ritat av prisade arkitekten Bengt Lindroos

Ett stenhus vid havet, ritat av arkitekt Bengt Lindroos. Huset uppfördes 1998 för att med fördel kunna användas som ateljé vilket gör att det är en fin rymd, fantastiskt ljusinsläpp och öppna ytor. Genomgående är det stilrena uttrycket där de kvadratiska formerna, som är typiskt för Lindroos, ger sig tillkänna i de lite annorlunda frontespisarna, fönsternas kvadratiska form och i uppmurade detaljer invändigt. Läget på sluttningstomt gör att huset är byggt i etage där allrummet mot havet har drygt tre meter i takhöjd, en del öppet mot övre plan med ett stort takfönster och man har fönster och utgång mot havet. Tegelvägg med synlig murstock och infälld insatskamin som stämningsfaktor. Rena och enhetliga ytskikt invändigt med allt igenom putsade innerväggar, klinkergolv, trätak med synliga bjälkar på båda planen, på ovanplanet ligger trägolv. Havet och en magnifik utsikt dominerar och öppenheten mot havet kommer att bestå då det mellan huset och havet bara finns strand och en gång- och cykelväg. Sluttningstomten omgärdas av natursten, har en avgränsning mot grannen och öppen yta mot havet. Entrésidan av huset är anlagd av trädgårdskonstnär Helge Lundström vilket man vid första anblick förstår. Det är vackert med natursten anlagt som gångar och avsatser upp till den välkomnande entrén. Sten och naturliga former ger en känsla av naturtomt som går helt i linje med stranden nedanför som varvas av sand och sten. Fruktträd, lavendel och rosor är andra inslag och även en lummig skyddad berså. Bengt Lindroos är bl.a känd för att ha ritat Kaknästornet och Söderledskyrkan i Stockholm.


Boarea
105 kvm
Driftkostnad
37 650 kr/år
Tomtarea
364 kvm
Rum
3 rum (1 sovrum)
Såld
2021-10-21

Mäklarhuset Simrishamn

Denna villa på Östersjögatan såldes av oss 2021-10-21. Se alla våra försäljningar i Brantevik samt även på Östersjögatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.