Carl Hillsgatan 15 / Ribersborg - Slottsstaden / Malmö

Historia med härlig charm

Slutpris
1 600 000 kr
Boarea
38 kvm
Avgift
2 814 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2020-07-28
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Carl Hillsgatan såldes av oss 2020-07-28. Se alla våra försäljningar i Malmö samt även på Carl Hillsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Ribersborg - Slottsstaden är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Här finner vi en charmig lägenhet med två rum på bästa läge. Med Kungsparkens grönska, Slottsstadens utbud av serveringar och caféer och havet på promenadavstånd är det inte konstigt att det är här man vill bo. Huset har en historia sedan 1916 och lägenheten har charmiga attribut från den tiden. Här finns ett stort sovrum , modernt kök integrerat med vardagsrummet, rymlig klädkammare och helkaklat bad. Lägenheten är genomgående och har ett behagligt ljusinsläpp. Föreningen är välskött och erbjuder en härlig grön avkopplande innergård. Välkomna på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Slottsstaden

Slottsstaden är en levande och tätbefolkad stadsdel som tillhör Västra Innerstaden där områdena Ribersborg, Fridhem och Rönneholm innefattas. Stadsdelen med dess delområden tillhör Malmös mesta attraktiva där både yngre, medelålders och äldre vill bo. Här finns främst flerfamiljshus men även större villor runt Limhamnsvägen och Fridhem. Såväl sekelskiftes, funkis, 50 och 60-talshus finns alla representerade i stadsdelen vilket gör det extra trevligt att promenera eller cykla runt och titta på den spännande arkitektur husen bjuder på.

Landmärken

I Slottsstaden bor du centralt och naturnära med närhet till Slottsparken, Ribersborgs långa strand och det populära Kallbadhuset. På gränsen mot Rönneholm ligger den mysiga Rönneholmsparken. Områdets högsta byggnad tillika landmärke är Kronprinsen. Slottstadens paradgata är Regementsgatan med skiftande byggnader, arkitektur, butiker, cafeér och restauranger. Regementsgatan har fått sitt namn från att kronprinsens husarregemente låg i Kronprinsen och var ett kavalleriförband inom svenska armén som verkade i olika former åren 1758–1927. Förbandsledningen var förlagd i Malmö garnison.

Att göra

Här kan du promenera och aktivera dig i gröna parker och trevliga miljöer. I området finns flera gym, ett stort utbud av restauranger, cafeér och nischade butiker. I Kronprinsen finner du ett mindre shoppingcenter med bland annat livsmedelsbutik, apotek, Systembolag, blomsteraffär och ett flertal restauranger.

Kommunikationer

Till Centralstation finns det goda kommunikationer med buss. Till fots tar det ungefär 20 minuter. Du har även promenadavstånd till Triangelns station. Citytunneln går både från Centralstationen och Triangeln. Från Malmö tar det enbart 25 minuter med tåg till Kastrups flygplats.

Familjeliv

I Slottsstaden finns flera förskolor - Rönneholms förskola, förskolan Snurran, Stallmästarens förskola och Kronprinsens förskola för att nämna några. De kommunala grundskolorna i området är Slottsstadens skola, Rönneholmsskolan och Ribersborgskolan, Fågelbacksskolan åk 7-9.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.