Idunsgatan 14

Idunsgatan 14

Slutpris

5 440 000 kr


Södra Sofielund— Malmö

Idunsgatan 14


Slutpris
5 440 000 kr

Södra Sofielund— Malmö

Ljuvligt parhus i populära Sofielund!

Varmt välkommen till ett gemytligt parhus i en oas mitt i staden! Huset uppfördes 1886 i 1,5 plan samt källare och genomgick en renovering 2014.

På entréplan möts vi av en rymlig hall och charmig gästtoalett. Fortsatt in tar vardagsrummet vid med fina trägolv och öppen planlösning; stora fönster mot söder ger ett härligt ljusinsläpp. I vardagsrummet finns en vacker kamin som ger värme och myskänsla året om. Köket är renoverat med handsnickrade ljusa luckor och bänkskivor i betong samt vitt kakel ovan. Köket erbjuder gott om förvaring och är öppet mot matsal samt vardagsrummet. Från matsalen når man via en liten hall den inhägnade trädgården samt ovanvåningen.

En trappa upp finns ett stort rum som idag disponeras som sovrum. Rummet har trägolv och dubbeldörrar ut till en stor balkong, där det under sommarhalvåret bjuds på såväl morgon- som kvällssol. Här når vi även husets andra sovrum, även detta med omfattande ljusinsläpp och trägolv, samt den rymliga klädkammaren som är inredd med förvaringssystem. På ovanvåningen finns även ett stort badrum med putsade väggar, dusch och badkar samt kakelplattor från Marrakech design på golvet med golvvärme. Badrummet rymmer även den kombinerade tvättmaskinen och torktumlaren.

Källaren är inredd med klinker på golvet samt vitputsade väggar. Här hittar ni bland annat toalett, gästrum, hobbyrum och gym.

På tomten finns två fristående förråd varav det enda idag används som cykelskjul och förvaring av trädgårdsredskap. Den gröna trädgården är insynsskyddad och ger en känsla av lugn mitt i staden. På våren blommar ädelsyrenen i praktfullt lila och det finns ett äppelträd på tomten. Marken i trädgården är tyvärr, liksom flera andra tomter i området, förorenad och har förhöjda halter av vissa ämnen som inte är bra för kroppen. Miljöförvaltningen rekommenderar därför att man sanerar jorden i trädgården, liksom några andra i området har gjort, men möjlighet finns till att bevara såväl träd som buskar och förrådsbyggnader. Ägaren har tagit in en offert på vad en sanering av trädgården kostar och den beräknade kostnaden ligger på 75 000 - 100 000 kr. Vänd dig till mäklaren för att få mer information om detta; tillgång finns till både Miljöförvaltningens undersökning och offert för sanering.

Området runt fastigheten är en verklig idyll med smågator och låga bostadshus i en härlig mix. Området är barnvänligt och det är nära till både skola och förskola samt det nyöppnade Funnys äventyr samt biografer. Sofielund är en stadsdel fylld med kultur, här finns bland annat biblioteket Garaget, Folkets Hus, nycirkusen Karavan och scenkonstkollektivet Potato Potato. Gångavstånd till både Mobilia, Möllan och Pildammsparken ger mycket att välja på. Här bor ni verkligen centralt i Malmö, men samtidigt i en mysig och lugn småstadsmiljö. Närheten till centrum, knutpunkten Södervärn samt Triangelns tågstation ger bostaden ett perfekt läge.


Boarea/biarea
80/44 kvm
Driftkostnad
27 361 kr/år
Tomtarea
279 kvm
Rum
4 rum (2 sovrum)
Såld
2020-11-19

Mäklarhuset Malmö Regementsgatan

Denna parhus på Idunsgatan såldes av oss 2020-11-19. Se alla våra försäljningar i Malmö samt även på Idunsgatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.