Luthersgatan 5

Luthersgatan 5

Slutpris

6 900 000 kr


Norra Sofielund— Malmö

Luthersgatan 5


Slutpris
6 900 000 kr

Norra Sofielund— Malmö

Anrikt gathus med två kakelugnar och uthyrningsdel i källaren.

Detta spännande hus har en uthyrningsdel i markplan och ovanför den är bostaden fördelad på tre plan, med access till den fantastiska trädgården från entrévåningen, vilken ligger i perfekt sydvästläge och väldig grönskande sommartid. Entrevåningen är den sociala ytan, med halvt öppet mellan vardagsrum och matrum, som i sin tur har en stor öppning mot köket, vilket har glasade dubbeldörrar till trädgården.

Hela huset utstrålar en fantastisk atmosfär och den fungerande kakelugnen i vardagsrummet bidrar såklart till detta. Husets historiska attribut har tagits till vara samtidigt som man har renoverat på ett kvalitativt sätt. I hallen har det tidigare funnits en gästtoalett, vilken ersatts med fler garderober och rymligare hall, men det är väldigt enkelt att göra en gästtoalett här igen om man önskar det.

Även en våning upp finns det en fungerande kakelugn och en flexibel planlösning, där man antingen kan ha tre separata sovrum, eller som idag, öppet mellan två av rummen. På översta våningen finns en inredd vind som kan användas till väldigt mycket och här skulle man kunna sätta takkupor vänt mot trädgården, för att göra detta stora rum ännu större och samtidigt ta till vara på dess fina utsikt ännu mer. Rummet kan självklart även delas av om man behöver ytterligare sovrum.

Källaren har utöver förrådsutrymmen en liten lägenhet med eget kök och badrum med tvättmöjligheter. Detta hus är med andra ord ett ypperligt boende för dig som vill bo gratis eller till och med gå plus, genom att hyra ut den lilla lägenheten i källaren!

Trädgården är verkligen prunkande sommartid, med mycket växtlighet och mysiga avdelningar för sittgrupper. Den ligger helt perfekt med tanke på solen, som når hit tidigt på förmiddagen och lämnar inte förrän sent på kvällen sommartid. Mellan huset och grannhuset med adress Luthersgatan 7, finns en stor gång som är takklädd, likt en carport, vilken man delar med grannhuset.

Inom bara någon minut från huset finns flera skolor, en privatskola, förskolor och mängder av fritidsaktiviteter. I Norra Sofielunds närområde finner vi flera restauranger och även ett stadsdelsbibliotek, kulturscener (som bland annat Potato Potato) och gym samt klätterhall i närheten. Endast en kort promenad bort hittar du exempelvis både Folkets Park och Möllans restauranger, torgliv och barer. Lika kort är det för shoppingsugna till Mobilia eller Triangeln och vad det gäller kommunalt resande så når man både Södervärn och Triangels station på bara några minuter med cykel eller ca 10 minuter om man går. Här lever man lugnt villaliv samtidigt som man är bara minuter från stadens underbara puls.


Boarea/biarea
138/53 kvm
Driftkostnad
42 533 kr/år
Tomtarea
183 kvm
Rum
6 rum (3-5 sovrum)
Såld
2024-02-02

Mäklarhuset Malmö Regementsgatan

Denna villa på Luthersgatan såldes av oss 2024-02-02. Se alla våra försäljningar i Malmö samt även på Luthersgatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.