Skepparegatan 6 / Simrishamn

Bedårande gatuhus i genuin Simrishamnsmiljö

Slutpris
2 750 000 kr
Boarea
67 kvm
Driftkostnad
20 663 kr/år
Tomtarea
148 kvm
Rum
4 rum (1 sovrum)
Såld
2019-10-25
Bostaden är såld!

Denna villa på Stenbocksgatan såldes av oss 2019-10-25. Se alla våra försäljningar i Simrishamn samt även på Stenbocksgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Simrishamn är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Bedårande litet gatuhus i Gamla stan, en "pärla" för den som värderar genuin Simrishamnsmiljö högt. Väldisponerade kvadratmeter/rum med gråmålade golv, klinkergolv, takbjälkar, trätak, enkelt arbetskök och duschrum med tvättmöjligheter. Charmerande sovavdelning på övre plan med genomgående tapetserade väggar och delvis vitmålat trägolv. Från kök når man innergården som ramas in av hög mur, husfasader och plank med port ut mot parallellgatan Skansgatan. Ytterst kort promenad till hamn, hav och stadens fina Sjöfartsstråk.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Simrishamn

Lugn och ro men ändå all service inom nära räckhåll.

Miljö

Simrishamn, Österlens huvudstad, är en genuin och vacker småstad. Det är inte minst stadens bebyggelse som utgör dess charm. De låga husen i pastellfärger ligger i långa rader längs kullerstensgator. Vackert snidade dörrar är också typiska för trakten, liksom de prunkande trädgårdarna som ligger som osynliga oaser bakom höga träplank.

Kuriosa

Det var förmodligen någon gång på 1200-talet som den blev stor nog att få stadsrättigheter. På platsen har det dock funnits boplatser sedan stenåldern. Första gången Simrishamn nämns är 1123 då den norske kungen Jorsalafarare med sin flotta ska ha lagt till här. Namnet på fiskeläget var då Svimraros som betyder ”mynningen till ån som svämmar över” och hänsyftar på Tommarpsån. Fiskeläget växte till att bli en betydande hamnstad, tack vare sillen, som haft en avgörande betydelse för staden ekonomi och historia. Därför är också en fisk avbildad på stadsvapnet.

Sevärdheter

Besök Österlens museum, Apotekarns medelhavträdgård, Autoseum med Frasses & Mariannes musikmuseum, Nordic Sea Winery, köpmansgårdarna, Hotell turistgårdens rosarium, Rosentorget, Konstmuséet Gösta Werner & havet och mycket mer. Shoppa i stadens affärer och ta en fika på ett av de många caféerna eller avnjut god meny på stadens restauranger.

Kommunikation

Från Simrishamns station går Pågatågen i princip varje timme Simrishamn-Malmö. Expressbussar trafikerar linjer mot Lund och Kristianstad och lokalbussar går till kommunens övriga byar.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.