Telegatan 1 / Östra Tommarp / Tommarp / Simrishamn

Ståtligt tegelhus / gammaldags trädgård / rymd & stämning

Slutpris
1 645 000 kr
Boarea/biarea
145/12 kvm
Driftkostnad
36 331 kr/år
Totalareal
888 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2019-11-21
Bostaden är såld!

Denna villa på Telegatan såldes av oss 2019-11-21. Se alla våra försäljningar i Tommarp samt även på Telegatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Östra Tommarp är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Ståtligt tegelhus med gammaldags trädgård där buxbom, lavendel och rosor står i rader. Det är en stämningsfull bostad med generösa sällskapsytor, känsla av rymd, fina gamla stengolv och lantligt kök där man låtit de praktiska skafferiskåpen och spiskammaren få vara kvar. Braskamin. Tre sovrum och badrum på övre plan. I den lummiga trädgården finns flera uteplatser, bl a kaffegrotta med skyddande växtlighet runtom samt en trivsam, singelbelagd hörna i vinkeln vid gårdsentrén. Garage, carport och yta med plats för flera bilar.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Östra Tommarp

Charmig byatmosfär.

Service

I Östra Tommarp finns antikaffär, hundkappbana, affär för retromöbler och en stor byggvarumarknad. I såväl Gärsnäs som Simrishamn finns gott serviceutbud med skolor, äldreomsorg och affärer.

Kuriosa

Östra Tommarp hette en gång Tumathorp och var en välkänd stad med eget myntverk och kloster på medeltiden. Klosterplatsen är en öppen plats cirka 40 gånger 40 meter. Den döljer delvis ruinerna av det stora premonstraterklostret. Sommaren 1999 grävdes kyrkoportalen fram och finns att beskåda. Esbjörnshuset är ett typiskt ”gadehus” från 1700-talet, beläget på byns ”gata” (mark) invid kyrkogården. Strax söder om Tommarp rinner Tommarpsån, som påstås en gång ha varit segelbar upp till Tumathorp. Gamla skolan byggdes 1727. Under 1950-talet återställdes en skolsal från cirka 1900. Kalkugnen: I sin nuvarande form är den byggd omkring 1862. I ugnen som eldas underifrån har kalksten bränts. Det skedde senast omkring 1907.

Miljö

Bebyggelsen, huvudsakligen bestående av enfamiljshus, ligger längs genomfartsvägen och längs vägarna mot Gladsax, Karlaby och Bolshög.

Kommunikation

Busstation längs med väg 11, här stannar buss nr 5 som går sträckan Simrishamn - Lund. Tåget stannar i grannbyn, Gärsnäs, dit det är ca tre kilometer. Till centralorten Simrishamn är det cirka en mil.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.