Slalomvägen 38 / Västertorp / Hägersten / Stockholm

Utgångspris
2 295 000 kr
Boarea
42 kvm
Avgift
2 367 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Visningar
 • Sön 25 okt 15:30-16:15

  Öppen visning

 • Tis 27 okt 18:30-19:00

  Öppen visning

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

Ljus och välplanerad retroetta, högst upp i huset med mycket charmiga originaldetaljer bevarade såsom kök med fina snedställda luckor med snabelhandtag, gabondörrar, pardörrar och hatthylla. Stort, mysigt kök med nylackerade köksluckor, schackrutigt linoleumgolv och matplats för 4-6 personer. Luftig planlösning med fönster i två väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp. Allrummet har nyare parkettgolv och plats för både säng och soffgrupp och utgång till härlig balkong i sydväst. Lägenheten är mycket fräsch och fin då samtliga golv byttes ut 2017 (ej badrum) och då gjordes även mycket målningsarbeten i form av nymålade innertak, väggar och köksskåp och en del tapetsering. Badrummet är helkaklat med fönster och nytt handfat, kommod samt spegel ovanför. Gott om förvaring i både klädkammare och garderober. Grönt och trevligt område med tunnelbanan runt hörnet och ett par minuters promenad till Västertorps centrum med mataffärer, butiker och restauranger. Trivsam förening med pallkragar för den odlingsintresserade samt olika utegrupper med grillmöjligheter varav en ligger i omedelbar närhet till denna lägenhet.

Bilder
Sponsrade länkar
Magiskt kök för den som gillar retro!
Vackra dubbeldörrar i original leder oss in till allrummet
Välkommen in till den här retroettan!
Rymlig klädkammare
Hallen med två garderober, en klädkammare och avhängning på hatthylla
Allrummet är målat i två fina nyanser av grönt
Härligt ljusinsläpp genom stort fönster och balkongdörr
Från allrummet når vi balkongen
Balkong i sydvästläge med vackra detaljer i smide
Grönskande vy från balkongen
Balkong om 3,6 kvm med plats för cafégrupp och en loungesoffa
I allrummet ligger ett nytt parkettgolv med holländsk läggning
Hallen är tapetserad med en blommig tapet från Engblad & Co.
Matplats för 4-6 personer intill fönstret i köket
Snedställda överskåp i en ljusblå nyans - ett måste i ett retrokök
Specerihylla med skäppor i glas
Härligt ljusinsläpp i köket och intill matplatsen
Bakom luckan till vänster om diskhon gömmer sig en diskmaskin
Samtliga luckor är i original, så även handtagen
Köket har flera bra arbetsytor och gott om förvaring i över- och underskåp
Två inbyggda garderober bakom originaldörrarna i gabon
Föreningens innergård från köksfönstret
Helkaklat badrum med fönster
Slalomvägen 38
En av föreningens innergårdar
Vy från innergården mot Slalomvägen 38
Sommarbild på en av föreningens tre grillplatser
Föreningens tvättstuga
Västertorps centrum
Tunnelbanan vid Västertorps centrum. Närmaste tunnelbanan är Hägerstensåsens tunnelbana som ligger bara ca 250 meter från lägenheten.
Hägerstensbadet
Hägerstensbadets utegym.
Visa alla 32 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Inspiration
Planritning
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Entré/hall
  Hall i vinkel som binder samman bostadens rum med varandra. Här finns bra förvaring i två inbyggda garderober samt en klädkammare. Avhängningsmöjlighet finns även på charmig hatthylla precis innanför dörren - precis som mycket annat i bostaden är denna i original. På golvet ligger ett schackrutigt linoleumgolv med beiga och ljusblåa rutor. Väggarna är tapetserade med den 50-tals inspirerade tapeten "Näckros" från Englund & Co. Tapeten passar stilmässigt fint ihop med de bevarade dörrarna i gabon. Stort ljusinsläpp från både kök och allrum gör hallen naturligt ljus.
 • Kök
  Rymligt och ljust kök med matplats för 4-6 personer. Nästan hela köket är i original - de snedställda överskåpen, kryddhyllan med skäppor i glas och arbetsbänk i bok / laminat. Samtliga fronter på luckor och lådor är omlackerade i en ljusblå nyans. Handtagen och knopparna är även de i original. Under överskåpen sitter en trådlös belysningslist som ger bra arbetsbelysning. På golvet ligger samma tidstypiska schackrutiga golv som i hallen med beiga och ljusblåa rutor. En av väggarna är tapetserade i en smårutig tapet som går i gult och vitt. De övriga väggarna är vitmålade. Stänkskyddet bakom diskhon och spisen består av vita, fyrkantiga kakelplattor. Integrerad diskmaskin från Whirpool (2017) är diskret placerad bakom luckan till vänster om diskhon. Övriga vitvaror: spis med häll (Electrolux, 2017), spiskåpa (Whirlpool, 2017) och kombinerad kyl/frys (Electro Helios).
 • Allrum
  Genom de vackra dubbeldörrarna i original når vi det rymliga allrummet med plats för både soffgrupp och en 140-säng. Härligt ljusinsläpp från stort fönster (nytt element under) och balkongdörr. På golvet ligger ett nytt parkettgolv med holländsk läggning. Väggarna är målade i två rogivande och milda nyanser av grönt. Från allrummet når vi den mysiga balkongen med utsikt mot en av föreningens innergårdar.
 • Badrum
  Helkaklat badrum med duschplats, WC, nytt handfat med kommod samt spegel ovan. Här finns även ett fönster för ljusinsläpp. Nytt element.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  42 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  1 rum
 • Våning:
  3 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1950
 • Kommentar, byggnad
  Slalombacken 1 omförhandlades 2019-07-01 med trappa

  Nuvarande avgäld
  2020-07-01- 2021-06-30: 798.100 kr
  2021-07-01- 2022-06-30: 839.000 kr
  2022-07-01- 2023-06-30: 879.900 kr
  2023-07-01- 2029-06-30: 920.900 kr/år
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Specifik energianvändning:
  204 kWh/kvm och år
 • Energiprestanda, primärenergital:
  206 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2019-07-16
 • Besiktningsman
  Rickard Berg, RicMan Energy
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Föreningen har en gruppanslutning från Telenor där bredband med en hastighet på 250/250 Mbit/s (kontroll 2020-10-13) samt IP-telefoni ingår. Ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån betalas för tjänsten. Du måste teckna individuellt avtal med Telenor för att aktivera tjänsten. Du når dem på telefon: 020-222 222 eller genom deras hemsida:https://www.telenor.se/

  Om ni vill uppgradera hastigheten från 250/250 Mbit/s till 500/500 Mbit/s så kostar det 179 kr/mån istället för 150 kr/mån.
Balkong
 • Den mysiga balkongen om 3,6 kvm är belägen mot en av föreningens innergårdar. I det populära sydvästläget kan man njuta av solen från mitten av dagen till solnedgången på kvällen. Här finns plats för en cafégrupp och en loungesoffa. Himlen som tak och vackra detaljer i smide.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Avgiftsbelagd gatuparkering finns på Slalomvägen och omkringliggande gator. Föreningen har 46 parkeringsplatser med en minimiavgift på 300 kr/mån beroende på om platsen har eltillgång eller inte. Separat kösystem finns. För anmälan till kölista, kontakta https://nabo.se/kontakt som administrerar parkeringsplatserna. För frågor angående elstolpe, kontakta föreningen på slalombacken@gmail.com.

  ELBIL (eller motorvärme)
  14 av de 46 platserna är försedda med laddstolpe till elbil (eller elstolpe till motorvärmare, den som innehar platsen kan välja mellan dessa).
  Pris: Priset för en plats med laddstolpe till elbil är 199 kr/månad i abonnemangsavgift + elförbrukningen á 1,25 kr /kW utöver de 300 kr/mån i p-platshyra.
  Pris: Priset för en plats med elstolpe till motorvärme är ca. 90 kr/månad + elförbrukningen á 1,25 kr /kW utöver de 300 kr/mån i p-platshyra.
  Om du önskar en plats med laddstolpe ställer du dig i kö. När du har fått en plats har du rätt till (i mån av tillgänglighet) en laddstolpe. Idag utnyttjas inte alla laddstolpar trots att parkeringsplatsen är upptagen. Den som har plats med laddstolpe, utan att använda stolpen, kommer då få byta till en annan plats utan laddstolpe till förmån för den som har elbil/plugin-hybrid.

  MOTORVÄRME
  16 av de 46 platserna är försedda med elstolpe till motorvärme.
  Pris: Priset för en plats med elstolpe till motorvärme är 175 kr/månad (fast kostnad för elförbrukning) utöver de 300 kr/mån i p-platshyra.

  ÖVRIG PLATSER
  16 av de 46 platserna har varken laddstolpe eller elstolpe och saknar därmed eltillgång.
  Pris: Priset för en plats utan eltillgång är 300 kr/mån.
Ekonomi

 • Avgift:
  2 367 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I månadsavgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån för bredband.
 • Försäkring:
  155 kr/mån
 • Hushållsström:
  250 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  405 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 183 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  473 kr
 • Andel i förening:
  0,576450
 • Andel av årsavg.
  Uppgiften har ej gått att få fram
 • Andelstal insats
  Uppgiften har ej gått att få fram
 • Pantsättning
  Är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-10-14.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftshöjningar planerade (kontroll 2020-10-13)
Föreningen

 • Benämning
  Brf Slalombacken. I föreningen finns 172 lägenheter.
 • Markägare
  Marken upplåtes med tomträtt
 • Allmänt
  Brf Slalombacken bildades 2006 och köpte fastigheterna 2008 och består av Skidvägen 12-16, Skridskovägen 10-28 samt Slalomvägen 18-46. Byggnaderna uppfördes 1950 och består av sex huskroppar i tre plan och innehåller 172 lägenheter varav 145 är bostadsrätter, 27 är hyresrätter samt en bostadsrättslokal om 50 kvm. Hyresrätterna utgör en god dold tillgång eftersom de vartefter de blir tomma kan upplåtas av föreningen till bostadsrätt och på så vis inbringa kapital. I föreningen finns tre moderna tvättstugor, ett gym, 48 parkeringsplatser samt 14 extra förråd/smålokaler som går att hyra. Föreningen arbetar efter uppsatt underhållsplan. Tillsammans har de boende en gemensam höst- och vårstädning som avslutas med korvgrillning. På städdagen om hösten ställer föreningen ofta upp containrar som medlemmarna kan nyttja.
 • Kommande renoveringar
  Inga större renoveringar inplanerade (kontroll 2020-10-13), läs gärna underhållsplanen från 2019 för information om kommande underhåll.
 • Avgiftsförändringar
  Inga planerade avgiftshöjningar planerade (kontroll 2020-10-13)
 • Gjorda renoveringar
  2020 - Stamspolning
  2019 - Renovering av tvättstuga på Slalomvägen
  2019 - 14 stycken laddstolpar för elbil har installerats på parkeringsplatser på Slalomvägen
  2019 - Nyrenoverad uteplats är färdigställd på Slalomvägen där ytan har breddats
  2019 - Omasfaltering har gjorts på parkeringsplatser som var särskilt nedgångna mellan Slalomvägen 36-42 Där har även en ytterligare parkeringsplats byggts till. Även vissa gångvägar och entréer asfalterades om
  2019 - Styrelsen har under året påbörjat en process för att ta in underlag på en bergvärmeinstallation för framtida stämmobeslut
  2018-2019 - Markförbättringar bakom Skidvägen
  2018 - Lokal på Skridskovägen 28 har byggts om till en lägenhet
  2017-2018 - Samtliga trappuppgångar har målats och fräschats upp
  2017 - Stamspolning
  2017 - Markarbete har utförts, exempelvis nya trappor på föreningens gångvägar
  2016-2017 - Utbyta av samtliga termostater i föreningens bostäder och utrymmen
  2016 - Gym byggt på Skridskovägen 12
  2016 - Dränering längs Slalomvägen 18-28
  2016 - Ombyggnad av tvättstuga Skridskovägen 12
  2015 - Målning av fönster och tak
  2015 - Nya stuprör
  2015 - Ny innergårdsbelysning
  2015 - Renovering av entrépartier
  2015 - Dränering längs Skridskovägen 22
  2015 - Nya dörrar på baksidan längs Skridskovägen
  2015 - Nya balkongfronter längs Slalomvägen 18-28
  2015 - Byte undercentral på Skridskovägen 20
  2015 - Ny puts på fasad Slalomvägen 18-28
  2013 - Installation av portsystem med elektroniska nyckelbrickor och porttelefon
  2013 - Installation av bredband via fiber
  1999-2001 Stambyte i badrum och kök då även badrummen renoverades.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör två källarförråd. Det stora förrådet är 3,7 kvm och det mindre förrådet är 2,3 kvm. Föreningen har tre tvättstugor - en i porten på Slalomvägen 22, en i porten på Skridskovägen 10-12 och en i porten på Slalomvägen 46. Föreningen har också inrett ett litet gym bredvid tvättstugan på Skridskovägen 12. I gymmet finns fria vikter i form av hantlar och en skivstång, ta tillfället i akt och gymma under tiden du väntar på din tvätt. Förvaring av cyklar och barnvagnar finns på entréplan i varje port. Föreningen har också fyra miljörum.

  Föreningen har en grön och lummig innergård med träd, gräsmatta, rabatter, flera utemöbelgrupper med grillmöjligheter (grillning på balkongerna är inte tillåtet) samt en lekplats. Det finns möjlighet att ansöka om att underhålla en egen pallkrage på innergården vid Slalomvägen 18-20. I föreningen finns en mycket engagerad trädgårdsgrupp (självklart öppen för alla att delta i) som har stort inflytande i hur de gröna ytorna hanteras och driver även området med pallkragarna.
Området

 • Västertorp är ett lugnt, grönt och populärt område med härlig småstadskänsla med närhet till många bra förskolor och flera fina lekparker. I området finns bland annat den välskötta parkleken Lugnet samt grundskolan Västertorpsskolan.

  Några få minuter ifrån bostaden har du Västertorps Sim- och Idrottshall. Här finns badanläggning och motionssporter att utöva samt även ett gym. Sommaren spenderas gärna på Hägerstensbadet på andra sidan Personnevägen. Hägerstensbadet har tempererade utomhusduschar och en utomhuspool som är 25 meter lång. Här anordnas simskola på sommaren.

  I och omkring Västertorps centrum finns drygt 20 skulpturer i olika stilar, vilket gör Västertorp till Stockholms största permanenta skulpturutställning. De placerades ut av Hägerstensåsens kulturella förening och invigdes 1955 av Kung Gustaf IV Adolf och Drottning Louise. En av de mest kända skulpturerna, Gubben med geten, är skapad av den svenska skulptören Allan Runefelt i brons och belägen i Västertorps centrum. I Västertorps centrum finns all behövlig service såsom bank, apotek, post, folktandvård, mataffärerna Coop och Hemköp, diverse butiker, frisör, bankomat, bageri, pizzeria, restauranger, caféer och till och med en härlig pralinbutik Märtas Chokladfabrik som ligger inhyst i ett hyreshus. Här är nära till grönområden och Mälaren med mysiga promenadstråk och badmöjligheter vid Vinterviken.
 • Kommunikationer
  Tunnelbanestation Hägerstensåsen nås på cirka tre minuters promenadavstånd och tar dig till T-centralen på 17 minuter. Buss 192 och 910 passerar också i området. Med bil tar du dig snabbt ut via påfart till E4:an från Personnevägen och vidare till Stockholm city på tio minuter. Åker du istället söderut i cirka sex minuter når du Skärholmen Centrum; Stockholms största inomhuscentrum samt Kungens kurva med bland annat Ikea och Heron City med SF Bio. Cykelavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS-gym samt den populära restaurangen "Landet". Vid Telefonplan avgår också flera busslinjer. Med cykel tar det cirka 15 minuter in till Hornstull och Liljeholmen. I Liljeholmen finns också Liljeholmstorget Galleria med 90 butiker och stort utbud av shopping.
Ekonomi
Avgift :
2 367 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån för bredband.
Försäkring :
155 kr/mån
Hushållsström :
250 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
405 kr/mån
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening :
0,576450
Andel av årsavg.
Uppgiften har ej gått att få fram
Andelstal insats
Uppgiften har ej gått att få fram
Pantsättning
Är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-10-14.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Inga planerade avgiftshöjningar planerade (kontroll 2020-10-13)

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Pizzeria Delice
  158 m
  Tugba Erdogdu
  158 m
  Ichiban Sushi Take & go
  160 m
  Västertorps Pizzabutik
  320 m
  Isak & Matteus HB
  368 m
 • Skolor
  Mellanbergets förskola
  278 m
  Västertorpsskolan
  328 m
  Hägerstensåsens skola - Gymnastiksal
  448 m
  Familjedaghemmet krokodilen
  449 m
  Skogsåsens förskola
  469 m
 • Mataffärer
  Hemköp
  378 m
  Coop Nära
  393 m
  ICA Supermarket Hägerstensåsen
  625 m
  Coop Fruängen
  993 m
  Hemköp Matextra Fruängen
  1,01 km
 • Kommunikationer
  Slalomvägen
  220 m
  Hägerstensåsen
  373 m
  Västertorp skola
  445 m
  Västertorp
  510 m
  Hypoteksvägen
  594 m
 • Tågstationer
  Älvsjö station
  2,64 km
  Årstaberg
  3,21 km
  Stuvsta station
  4,55 km
  Stockholm Södra station
  5,6 km
  Stockholm City
  6,29 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 1,19 km
 • 5 min
 • 9 min
 • 21 min
 • Hav
 • 6,1 km
 • 13 min
 • 30 min
 • -
 • Tågstation - Älvsjö station
 • 2,64 km
 • 8 min
 • 17 min
 • 40 min
 • Hållplats - Slalomvägen
 • 220 m
 • 1 min
 • 2 min
 • 3 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn